18 / 05 / 2024

afyon kalesine çıkılıyormu

afyon kalesine çıkılıyormu

Toplam 226 metre uzunluğundaki tarihi Afyonkarahisar Kalesi’ne asansör benzeri sistem kurmak için talipli firma bulamayınca gazetelere ilan verildi. Firmalarla görüşmelere başlayan belediye, yeterli sayıya ulaşılması durumda ihale sürecine geçecek...

1942 yılında Göztepe'de 11 dönüm bahçeli köşk 14 bin liraya satılıyormuş!

İstanbul Göztepe'de 1942 yılında 11 odalı bir köşk 14 bin liraya satılıyormuş. Günümüzde ise İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 41,766 TL'yi görmüş durumda...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Afyon'daki kentsel dönüşüme eleştiri!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Afyon'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirdi. 

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu yıkılıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu bugünkü köşe yazısında " Açıkhava Tiyatrosu yıkılıyormuş "başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları ...

Afyon Grand Özgül Termal Tatil Köyü'nde satılık devremülk!

Afyon Grand Özgül Termal Tatil Köyü, Afyonkarahisarda Gazlıgöl'de hayata geçiyor. 160 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Özgül Termal'de yer alan 1 oda 1 salon daireler 78 metrekareden meydana geliyor.

2000 yılında Yıldız Sarayı, 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyormuş!

Osmanlı saray komplekslerinin sonuncusu kabul edilen, Beşiktaş'ta sahilden başlayarak Balmumcu sırtlarına kadar yaklaşık 500 dönümlük bir alana yerleşmiş olan Yıldız Sarayı, 2000 yılında 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyormuş.

1998 yılında Kapalıçarşı'da dükkanların değeri kilolarca altınla ölçülüyormuş!

1998 yılında Kapalıçarşı'da bulunan dükkanların değeri kilolarca altınla ölçülüyormuş. En büyük dükkanın 60 metrekare olduğu Çarşı'da işyerleri 100 kilo külçe altınla (220 milyar lira) satılıyormuş.

1997 yılında Kemer Country evleri 350.000 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyormuş!

1997 yılında Kemerburgaz'da ormanlarla çevrili bin 200 dönümlük alanda 4 tip olarak inşa edilen Kemer Country evleri, 350 bin dolardan (45 milyar 850 milyon lira) başlayan fiyatlarla satılıyormuş.

1989 yılında Rıdvan Paşa Köşkü ilgi bekliyormuş!

1989 yılında tarihi Rıdvan Paşa Köşkü, Erenköy Kız Lisesi'nin bahçesinde sürünüp dökülüyormuş. Rıdvan Paşa tarafından yaptırılan ve onun adıyla anılan birinci derece tarihi köşk, bakımsızlıktan yok olmak üzereymiş.

1985 yılında İstanbul'da 126 otel amacı dışında kullanılıyormuş!

1985 yılında İstanbul'da otel sıkıntısı yaşanırken, tarihi 126 otel amacı dışında kullanılıyormuş. Tokatlayan, Novati, Bristol, Park Otel gibi tarihi oteller okul, han veya banka olarak kullanılıyormuş.

1983 yılında İstanbul'da günde 5 bin ton çöp gömülüyormuş!

1983 yılında İstanbul Belediyesi, kent çöpünü çevreye zarar vermeden değerlendirerek yok edecek teknolojiyi bir türlü seçemiyormuş. Şehirdeki 5 bin ton çöp toprağa gömülüyormuş, 100 tonu ise denize dökülüyormuş.

1977 yılında Haliç'te kanal açılıyormuş!

1977 yılında Haliç'te kanal açılıyormuş. Santralin deniz olan bağını yeniden kurmak ve Silahtarağa Elektrik Santrali'ne kömür taşıyabilmesi için Haliç'e 700 metrelik bir su kanalının açılmasına başlanmış.

NG Afyon’a Yılın Spa Oteli Ödülü verildi!

NG Afyon’a Yılın Spa Oteli Ödülü verildi. NG Afyon Wellness & Convention, turizm profesyonellerini buluşturan SKAL İstanbul Kulübü’nün düzenlediği SKALİTE “Turizmde Kalite” Ödülleri’nde Yılın Spa Oteli Ödülü’ne layık görüldü.

1946 yılında Rüstem Paşa Medresesi depo olarak kullanılıyormuş!

Sadrazam Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan ve inşası 1550-51 yıllarında tamamlanan medrese 1946 yılında depo olarak kullanılıyormuş. Harap halde olan medrese 200 bin liraya restore edilecek, genel kütüphane yapılacakmış .

afyon kalesine çıkılıyormu Haberi

afyon kalesine çıkılıyormu


Toplam 226 metre uzunluğundaki tarihi Afyonkarahisar Kalesi’ne asansör benzeri sistem kurmak için talipli firma bulamayınca gazetelere ilan verildi. Firmalarla görüşmelere başlayan belediye, yeterli sayıya ulaşılması durumda ihale sürecine geçecek.


Afyonkarahisar Belediyesi, tarihte savunma ve ibadet amaçlı kullanılan ancak çıkış noktasında uzun ve yorucu bir zaman alan tarihi kaleyi daha fazla kişinin ziyaret etmesi amacıyla uzun bir süredir çalışmalarını sürdürüyordu. Teleferik sistemine izin verilmeyince bu sefer farklı alternatifler arayan belediye, en sonunda buraya asansör benzeri bir sistemi kurulabileceği yönünde izin aldı. Çalışmalarını hızlandıran belediyenin projesine talipli firma çıkmayınca belediye de en son çare olarak gazetelere ilan vermeyi denedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 226 metre yüksekte bulunan ve sadece 600 basamaklı merpenle çıkılabilen tarihi kale için daha önce teleferik sistemi düşündüklerini ancak...