24 / 05 / 2024

ağaç kıyımı Hacettepe Üniversitesi

ağaç kıyımı Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde 10 yıllık ağaçlar rastgele bir biçimde kesildi. Elektrik-Elektronik Bölümü genişletme çalışmaları sırasında kepçelerin çimlere aniden girmesiyle başlayan kıyımı görüntülemek isteyen öğrenciler saldırıya uğradı..

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Skoda’da açıkladı! Yılın son günlerinde 25 bin TL zam yaptı...

Skoda markası tarafından yapılan açıklamada yüm modellerine 25 bin TL daha zam yapıldığı kaydedildi. Geçtiğimiz ay tüm model ve paketlerine 25 bin TL zam yapan marka aralık ayı fiyat listesinde de aynı şekilde fiyat artışına gittiğini açıkladı. İşte 2023 yılının son sıfır Skoda modellerinin listesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önceden iptal etmişti! İkizdere'deki kıyım için tekrar kollar sıvandı!

Fevzi Reis’in şirketi Reis RS Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İkizdere’deki kıyım için kolları yeniden sıvadı.

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! Yeni proje! 

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm, 13 dönümlük arazide hayata geçiriliyor. Projede lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satış başladı. Peki Elmalı Tatil Köyüm'de parsel büyüklükleri ne kadar? 

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

26 Haziran 2023 günü sağlık ocakları açık olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 26 Haziran 2023 Pazartesi gününde sağlık ocaklarının açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra banka, noter ve adliye gibi resmî kurumların durumu da sorgulanıyor. 26 Haziran’da hangi resmî kurumlar açık olacak veya açık olacak mı? İşte tüm detaylar…

Borsa İstanbul yarın açık mı? Yatırımcılar dikkat! Borsa bayramda açık olacak mı? Şimdi bu tarihlere bakın!

'Borsa 9 gün kapalı mı olacak?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. Peki Borsa İstanbul yarın açık mı? Borsa bayramda açık olacak mı? İşte ayrıntılar...

29 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? Seçimin 2.turundan sonra okullar açık mı?

28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinden sonra okullar açık olacak mı? 29 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi, değil mi? İşte detaylar!

20 Nisan 2023 Arefe günü bankalar ve kargolar açık olacak mı? O gün çalışma yarım gün mü olacak?

2023 yılı için resmi tatil ilan edilen bayram günlerinde kargo, eczane, banka ve noterler gibi işyerleri hakkında da bilgi arayışı artıyor. 20 Nisan Perşembe günü olan Arife gününde bankaların çalışıp çalışmayacağı, açık olup olmayacağı ve çalışma saatleri gibi konular araştırılıyor. İşte, detaylar.

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? Yılbaşında AVM’ler açık mı kapalı mı olacak? Yılbaşı AVM çalışma saatleri!

Yılbaşında AVM’lerin açık olup olmayacağına dair sorular şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Peki 31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık?

Gümüşün geleceği en yüksek rakam resmen belli oldu! Altın kahini İslam Memiş açık açık rakam verdi!

Fed faiz kararından sonra yüzde 3,5 değer kaybeden gümüş fiyatları için  Altın Kahini İslam Memiş açık açık gümüş fiyatlarının geleceği en yüksek rakam açıkladı. Elinde gümüş olanlar çabuk bakın!

ağaç kıyımı Hacettepe Üniversitesi Haberi

ağaç kıyımı Hacettepe Üniversitesi


Hacettepe Üniversitesinin yaz aylarında inşaat sahasına dönmesine alışık olan öğrenciler,  oturdukları Beytepe Kampüsü çimlerine aniden giren kepçelerin ağaçları işaretleme yapılmadan ve yaşlarına bakmadan yıkılmasına tanık oldu.


Ağaçların kesildiğini gören öğrenciler ve öğretim görevlileri, inşaatı durdurmak ve bilgi almak için genel sekreterlikle görüştü. Gelen tepkiler üzerine Üniversiteden yapılan açıklamada, projenin değiştirilip alanda herhangi bir ağaç kesimin yapılmayacağı, gerekirse ağaçların taşınacağı, üniversitenin ağaçları öğrencilerin düşündüklerinden daha çok düşündüğü ifade edildi.


Kaçak kesimi gizleme çabası


Fakat ertesi gün inşaat başladı. İnşaat firmasının elemanları 10 küçük huş ağacı, 4 tane 20 yaş üzeri çam ağacı, 3 tane 10 yaş üzeri meyve ağacı keserek inşaata başladı.


Ağaçları taşımak yerine rastgele, hiçbir işaretleme olmadan tamamen çalışanların insafına bırakılan kesimi fotoğraflamak isteyen öğrenciler ise inşaat firması görevlilerinin hakaretlerine ve saldırılarına...