08 / 07 / 2024

ağva kiralık villa dolandırıcılığı

ağva kiralık villa dolandırıcılığı

Yılbaşı ve bayram tatillerinde son yılların trendi günlük ev ya da villa kiralamak. Kalabalık kutlamalardan kaçanlar Sapanca, Ağva, Antalya, Kapadokya gibi tatil beldelerinde konaklama tesisleri yerine internetten günlük daire villa kiralıyor.

Göreni hayrete düşüren kiralık ev ilanı: Açıköğretim öğrencileri kabul edilmeyecek, BB ve üzeri not şartı aranacak!

Evini kiraya verecek kimi ev sahipleri kredi notu, eski ev sahibinin iletişim bilgileri gibi yeni isteklerde bulunmaya başlamıştı. Konuya yeni bir örnek daha geldi. Sitedeki bu kiralık ilanı görenleri hayrete düşürdü. 

Ev sahipliği oranı düşüyor, kiralık konutta alarm zilleri çalıyor! 

Açıklanan rakamlara göre son dönemlerde konut sahipliği oranı yüzde 61’den yüzde 55’lere kadar inerken, kiralık ihtiyacı ise yüzde 27’ye çıktı. Kiralık konuta olan ihtiyacın artması, kira bedellerinin artışlarında da en önemli etken olarak ‘alarm zilleri’ çaldırıyor...

Günlük kiralık evlerde 101 gün uyanıklığı!

Tatil beldelerindeki fırsatçılar günlük kiralık evler için getirilmiş olan ‘100 gün sınırı' ve ‘komşu onayı' kriterini sıra dışı bir yöntemle aşıyor.

Kiralık evlere bayram etkisi! Yabancı turistler otele, yerli turistler kiralık evlere akın etti! 

Haziran ayı ile beraber hareketlenen turizm sezonu bayram tatiliyle birlikte resmen başlamış oldu.  Özellikle  Antalya, Muğla ve İzmir yani öncelikli talebin olduğu yerler yüzde 95’leri aşan oranlarda doldu. Yabancı turistler otelleri tercih ederken, yerli turistler ise kiralık evlere yöneldi. 

Günlük kiralık ev başvurularında komşu krizi: Komşularından izin alamayan başvuramıyor!

Günlük kiralık konutlara ilişkin yasanın üzerinden 7 ay geçti. Bu süreçte 111 bin konutun yalnızca 45 bini için başvuru yapıldı. Konutların önemli kısmı başvuru için gerekli olan ‘komşu izni'ni aşamadı. İşte detaylar...

Yeni düzenlemeler satılık ve kiralık ev fiyatlarını yaz sonunda uçuracak! Yeni konut krizi kapıda!

Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili bir son dakika uyarısı yapıldı ve fiyatların uçacağı, yeni konut krizinin de kapıda olduğu belirtildi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? 

Geçtiğimiz günlerde hükümetten "konut arzını artırıp fiyatları ve kiraları düşüreceğiz" açıklaması geldi. Peki konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Dünya emlak uzmanları İstanbul kiralık konut piyasasını değerlendirdi! Beşiktaş'tan Ataşehir'e! İşte favori bölgeler!

Uzun dönem kiralık konut hizmeti sağlayıcısı Colife'ın uzmanları, İstanbul'daki kiralık konut piyasasını değerlendirerek, bölgelere göre kiracıların favorilerini açıkladı.

Konut almak hayal mi oldu? Kiralık fiyatları artarken, satılık fiyatları düşüyor!

Mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatları artarken, satılık konut fiyatları da düşüyor. Gayrimenkul piyasasındaki durgunluk merak konusu olurken, uzmanlar konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada piyasanın zaman içerisinde kendisini realize ettiğini belirtiyor.

İzmir'deki en pahalı kiralık evin fiyatı dudak uçuklattı! Görenler satılık zannediyor!

İzmir'de yaz sezonu açıldı. Sezonun açılmasıyla beraber, emlak sitelerinde yer alan kiralık bir evin fiyatı dudak uçuklattı. İzmir'in en pahalı kiralık villasının fiyatını görenler satılık fiyatı zannediyor. 

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ‘kiralık araç’ açıklaması geldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ‘araç kiralama’ iddialarına ilişkin olarak bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bakanlığımızın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik daha önceki senelerde yapılan sözleşmenin süresinin dolması nedeni ile yeni bir sözleşme imzalanmasına gerek duyulmuştur."

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

ağva kiralık villa dolandırıcılığı Haberi

ağva kiralık villa dolandırıcılığı

Yılbaşı ve bayram tatillerinde son yılların trendi günlük ev ya da villa kiralamak. Kalabalık kutlamalardan kaçanlar Sapanca, Ağva, Antalya, Kapadokya gibi tatil beldelerinde konaklama tesisleri yerine internetten günlük dairevilla kiralıyor.


Ancak son dönemde vatandaşlar, “günlük kiralama” konusunda yaşadıklarını internet sözlüklerinde paylaşarak, dolandırıcılara karşı uyarıda bulunuyor. Başından geçenleri “Dolandırılmak” başlığıyla aktaran bir vatandaş, yazısının altına da “Evet, evet... Çok malız, hemen para gönderdik” notunu düştü. Dolandırıcıların izini süren HABERTÜRK, internette farklı sitelerde aynı telefon numarasıyla verilmiş yüzlerce ilana ulaştı. Muhabirimiz aradığı ilk numaradan “artık kullanılmadığı” uyarısı alınca ikinci numarayı çevirdi. İki kez çalan telefon açılmadı ancak 15 dakika sonra muhabirimiz geri arandı.


Muhabirimizin İstanbul’da kiralık villa isteği üzerine Şile’de bir villa olduğunu belirten kişi, fotoğrafları gönderdiği maile “Mut Turizm” adına bir de...