16 / 05 / 2024

Ahal-2 devlet elektrik santrali açılış tarihi

Ahal-2 devlet elektrik santrali açılış tarihi

Çalık Enerji İş Geliştirme Direktörü Halil Sarıbay, 28 Aralık 2014 tarihinde bir açılış töreni ile 252.2 MW gücünde Ahal-2 devlet elektrik santralini devreye aldıklarını bildirdi.

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Devlet'in 2024'te gayrimenkul satış ve kiralama hedefi 13,2 milyar lira!

Meclis'te görüşmeleri devam eden 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi verilerinden derlenen detaylara göre, devlet, 2024'te taşınmazlardan, satış ve kiralama olmak üzere 2 farklı kalemde gelir elde etmeyi planlıyor. 

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Devlet, milyonlarca kişinin derdine deva olacak! 150 bin TL faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli destek geliyor!

Devlet ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni evlenecek gençlere 150 bin TL kredi, faizsiz, 2 yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli destek sunacak. İşte detaylar...

28 bin 500 TL'ye devlet destekli ev sahibi olun! 80, 85, 180 ve 220 metrekarelik 1+1, 2+1 ve 3+1 prefabrik evler!

Prefabrik evler hızla ilgi görüyor. 1+1, 2+1, 3+1 gibi farklı büyüklüklerde ve 80 metrekareden başlayarak 134 metrekareye kadar uzanan müstakil evler, tek katlı veya iki katlı olarak tercih edilebiliyor. Devlet, uygun şartları sağlayanlara 300.000 TL'ye kadar destek sağlıyor.

65 bin TL'ye devlet destekli ev sahibi olun! 62, 80, 85, 180 ve 220 metrekarelik konutlarda 1+1, 2+1 ve 3+1 fırsatı!

Prefabrik evler hızla ilgi görüyor. 1+1, 2+1, 3+1 gibi farklı büyüklüklerde ve 55 metrekareden başlayarak 134 metrekareye kadar uzanan müstakil evler, tek katlı veya iki katlı olarak tercih edilebiliyor. Devlet, uygun şartları sağlayanlara 200.000 TL'ye kadar destek sağlıyor.

Elektrikler nerede kesilecek? İşte 2 Haziran Cuma elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da elektrik kesintisi olacak mı? Elektrik kesileceğinin yaşanacağı ilçeler tek tek araştırılıyor. 2 Haziran 2023 gününde İstanbul’un bazı mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte ayrıntılar!

Devlet Su İşleri personel alımında son 2 gün! Hem sınavsız hem de mülakatsız personel alımını sakın kaçırmayın!

Devlet Su İşleri personel alımında son 2 gün... Hem sınavsız hem de mülakatsız personel alımını sakın kaçırmayın...

E-Devlet üzerinden elektrik faturası başvurusu yaparak destek alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik faturalarında destek sağlamak için yeni bir programa başladı! Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden başvurularını yaparak fatura desteği alabilecekler.

Elektrik kesintisi olacak! Nerede elektrikler kesilecek? 2 Mayıs 2023 elektrik kesintisi olacak ilçeler!

BEDAŞ, İstanbul’da yarın yani 2 Mayıs 2023 gününde yaşanacak elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte detaylar!

Yardıma muhtaç vatandaşlara müjde! Devlet  2.700 TL doğal gaz ve elektrik desteği verecek!

Yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarıyla mücadele eden vatandaşlar için sevindirici bir haber var. Belirli şartları yerine getiren herkes, 2.750 TL tutarında destek ödemesi alabilir. Başvuru koşulları ve ayrıntıları öğrenmek için lütfen tıklayınız.

Elektrik ve doğal gaz faturası yüksek gelenler dikkat! Devlet 2.700 TL destek veriyor!

Elektrik ve doğal gaz faturası yüksek gelen vatandaşlar dikkat, güzel bir haber geldi. Belirli şartları sağlayan herkes 2 bin 750 TL destek ödemesi alabiliyor. Başvuru şartları ve detaylar için tıklayınız... 

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! Elektrik faturalarına devlet desteği geliyor. 

Faturaların yüksek geldiği şu dönemlerde devletten yapılan açıklama vatandaşa rahat nefes aldırdı. Yapılan duyuruda: 135 TL ve üzerindeki elektrik faturalarına devlet desteğinin yapılacağı açıklandı. 

Ahal-2 devlet elektrik santrali açılış tarihi Haberi

Ahal-2 devlet elektrik santrali açılış tarihi

Elektrik santrallerinin yanı sıra şalt merkezleri, iletim hatları, elektrik dağıtım ve altyapı projeleri ile ata vatana hizmet verdiklerini belirten Çalık Enerji İş Geliştirme Direktörü Halil Sarıbay, 28 Aralık 2014 tarihinde bir açılış töreni ile 252.2 MW gücünde Ahal-2 devlet elektrik santralini devreye aldıklarını bildirdi. Türkmenistan'da tamamlamış oldukları santral sayısının 10'a ulaştığını kaydeden Sanbay, 2014 sonu itibarıyla toplam bin 800 MW kurulu gücü ülkenin hizmetine sunduklarını dile getirdi. 


Güç sistemleri, EPC müteahhitliği, elektrik iletim ve dağıtım, elektrik ticareti ile petrol ve doğalgaz projelerinde faaliyet gösteren Çalık Enerji'nin 1998 yılında kurulduğunu belirten Halil Sarıbay, şirketin Orta Asya'dan OrtaDoğu'ya, Balkanlar'dan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyada yatırımlarına devam ettiğini söyledi. Sarıbay, bugün yaklaşık 8 bin kişiye istihdam sağladıkları bilgisini verdi. 


Türkmenistan'ın Çalık Enerji açısından ayrı...