05 / 05 / 2024

AİBD Havalimanını kim işletecek

AİBD Havalimanını kim işletecek

Limak Yatırım, Summa ile birlikte Senegal'de,AİBD Havalimanının inşaatının tamamlanması ve işletilmesi işini aldı. Limak ve Summa, inşaatın geri kalan bölümünü 8 ayda tamamlamayı ve havalimanını devreye almayı planlıyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu "En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak, yeni terminal binasıyla senelik 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz." dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti 25 Aralık'ta açılıyor! 2024'e iki pistle girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 25 Aralık Pazartesi günü açılacağını duyurdu. İşte detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti için geri sayım başladı! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımında sona gelinen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistini inceledi. Pisti tamamlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Merakla beklenen Esenboğa Havalimanı ihalesini kim ne kadar teklifle kazandı?

Türkiye’nen en önemli havalimanlarından Ankara’da bulunan Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin geliştirilmesi ve 2025-2050 yıllarını kapsayan işletme hakkı için düzenlenen ihalenin kazananı belli oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

8 havalimanının kiralama listesi açıklandı!

Devletin “KİD (kirala-işlet-devret)” modeliyle verdiği 8 havalimanının kira listesi açıklandı. 

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Adil Karaismailoğlu: Önümüzdeki sene Rize havalimanını açmayı hedefliyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki sene Rize havalimanını açmayı hedefliyoruz" dedi.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti açıldı!

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği kalkış izniyle İstanbul Havalimanı'ndaki üç ayrı pistten TK1453, TK1923 ve TK2023 uçakları aynı anda havalandı...

AİBD Havalimanını kim işletecek Haberi

AİBD Havalimanını kim işletecek

Limak, Summa ile birlikte Senegal'de, Aeroport International Blaise-Diagne (AİBD) Havalimanının inşaatının tamamlanması ve işletilmesi işini aldı.


Limak Yatırım açıklamasına göre, Türk şirketleri Limak ve Summa, Senegal'in Başkenti Dakar'da yeni yapılmakta olan ve 7 yıldır tamamlanamayan AİBD Havalimanının inşaatının tamamlanması ve 25 yıl işletilmesi işinde ortak oldu.



Uluslararası havalimanı AİBD, toplamda 466 milyon avroya mal olacak.


Yaklaşık 7 yıldan bu yana inşaatı devam eden ve yüzde 70'i tamamlanan havalimanı, inşaatı tamamlandıktan sonra Summa ile Limak'ın kuracağı, Senegal devletinin de ortak olacağı şirket tarafından 25 yıl süreyle işletilecek.


Limak ve Summa, inşaatın geri kalan bölümünü 8 ayda tamamlamayı ve havalimanını devreye almayı planlıyor.


Dakar'ın mevcut havalimanında 2015 yılında 2 milyon yolcu trafiği bulunurken, yeni havalimanının devreye alınması ile birlikte yolcu trafiğinin 3 milyona, ardından da...