06 / 05 / 2024

aihm Eftaliya İpseftel kamulaşrtırma davası

aihm Eftaliya İpseftel kamulaşrtırma davası

AİHM, Eftaliya İpseftel'in Gökçeada'da babasından kalan bir gayrimenkûlün kamulaştırılması nedeniyle Türkiye aleyhine açtığı davayı önceki gün karara bağladı.

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

AİHM'den, miras anlaşmazlığını 'şeriat kanunlarına göre' çözen mahkeme için tazminat kararı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) temyiz organı olan Büyük Daire, Batı Trakya’da bulunan Türk azınlığı yakından ilgilendiren ve ‘şeriat davası’ olarak bilinen Hatice Molla Salih davasında tazminat kararını açıkladı.

Van Bayram Otel davası AİHM'ye taşındı!

Van'da 2011 yılında meydana gelen artçı depremde yıkılarak 24 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Bayram Otel ile ilgili dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşındı.

AİHM'den İmar Bankası kararı!

AİHM, TMSF'ye devredildikten sonra İmar Bankası'nda "off-shore" hesabı olanlara banka tarafından vadedilenden daha düşük faizle geri ödeme yapılmasında hak ihlali olduğuyla ilgili başvurunun iptalini istedi.

Kıbrıslı Rumlar taşınmazlarını almak için AİHM'ye başvurdu!

Kıbrıslı Rumlar, 1974 sonrası Kuzey Kıbrıs'ta kalan malları için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitti. Strasbourg Mahkemesi başvuru sonucu Ankara'dan savunma istedi.

AİHM, Hasankeyf başvurusunu reddetti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihsel ve bilimsel önemi bakımından, Hasankeyf sit alanının Ilısu Barajı ve HES Projesi sonucunda zarar görmesi/görecek olması iddiasıyla yapılan başvuruyu reddetti.

Buharlaşan arsası için AİHM'e gidiyor!

Uzun bir süredir İstanbul'da yaşayan Dumlupınar Ailesinin başı şu sıralar, 'buharlaşan' arsa nedeni ile dertte...

Avcılar'daki 30 yıllık imar sorununu AİHM çözdü!

İstanbul- Ankara arasındaki bir çok mahkeme arasında yıllarca gidip gelen ‘arsa davası’ son olarak, Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan AİHM’in önüne geldi.

AİHM'den Yalova’daki depremzedeler lehine karar!

Hayati Çelebi ile birlikte 19 kişinin 2005 yılında yaptığı ortak başvuruyu karara bağlayan AİHM, "Türkiye’nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin adil yargılanma hakkının garanti altına alınmasını öngören 6. maddesini ihlal ettiğine" hükmetti.

Mimarlar Odası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için AİHM'in kapısını çaldı!

Ankara Bulvarı ödülünün geri alınması için yazdığı mektuba tokat gibi yanıt alan Mimarlar Odası Başkanı Candan, şimdi de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için AİHM'in kapısını çaldı

2006 yılında Alarko, Bilezikçi Çiftliği'ne AİHM'de dava açmış!

Alarko, bağlı şirketi Yıltaş'ın aldığı Bilezikçi Çiftliği'nin kamulaştırılması üzerine AİHM'de açtığı dava 2006 yılında sonuçlanmış. Şirket, 55.7 milyon dolar tazminat talep etse de Mahkeme 6 milyon 110 bin euro'da karar kılmış.

İzmir'de arsa mağdurları AİHM'ye başvurdu!

Arsa mağdurları, 5 bin arsa için imar planlarının yapımı sırasında haksızlıklar olduğu gerekçesiyle, 11 yıl önce hukuk mücadelesi başlattı. Arsa mağdurları, AİHM'ye de tazminat talebiyle dava açtı.

Eftaliya İpseftel'in gayrimenkul kamulaştırması davası karara bağlandı!

AİHM, Eftaliya İpseftel'in Gökçeada'da babasından kalan bir gayrimenkûlün kamulaştırılması nedeniyle Türkiye aleyhine açtığı davayı önceki gün karara bağladı.

aihm Eftaliya İpseftel kamulaşrtırma davası Haberi

aihm Eftaliya İpseftel kamulaşrtırma davası

AİHM, İpseftel'in hazineye devredilen gayrimenkûlü için Ankara'yı mahkûm etti. 


Atina’da yaşayan İpseftel’in, 1976’da babası tarafından satın alınan ancak ilgili isimde tapu kaydı bulunmayan arsaya ilişkin mülkiyet hakkı talebiyle 2005’te açtığı davada, Türkiye’nin mülkiyetin korunmasıyla ilgili 1 numaralı protokolün 1. maddesini ihlal ettiğine karar veren AİHM, tazminat miktarını ileri bir tarihte açıklayacak.

Psefteli Türkiye’den 132 bin 812 bin euro tazminat talep ediyor.


EMSAL TEŞKİL EDECEK

Gökçeada’daki Rum vatandaşların özel mülkiyetlerine ilişkin davalara bakan avukat Erhan Pekçe, Taraf'a yaptığı açıklamada, “Bu, adalı Rumların özel mülkiyetlerini geri almaları konusundaki ilk başarıları. Benzer başka davalar için de bu karar emsal teşkil edecek"...