19 / 07 / 2024

AİHM orman arazilerinin istimlak edilmesi işkayeti

AİHM orman arazilerinin istimlak edilmesi işkayeti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye'den orman arazilerinin istimlak edilmesiyle ilgili gelen bir şikayetin, Yargıtay'ın yeni olumlu yaklaşımını gerekçe göstererek incelemeye alınmasını reddetti

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Orman Bölge Müdürlüğü bu ilde imarlı arsa satacak!

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Ağrı Orman İşletme Müdürlüğü, Ağrı Merkez'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 14 Kasım tarihinde yapılacak.

O ilde 30 bin metrekarelik imarlı arsa satılacak! Kaçırmayın!

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Ağrı Orman İşletme Müdürlüğü, Ağrı Merkez'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 9 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Orbey Lojistik İnşaat Makina Yedek Parça Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orbey Lojistik İnşaat Makina Yedek Parça Ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Can Şan tarafından kuruldu.

OGM 2022 personel alım başvuruları başladı mı? DSİ ve OGM personel alım şartları nedir?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan iş arayanları sevindirecek haber geldi. Oktay tarafından yapılan açıklamada Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü emrinde görev yapmak üzere toplam 5 bin 64 personel alımı yapılacağı açıklandı. İşte personel alımına dair tüm detaylar...

Doğan Castle geliyor! Yeni proje!

Doğan Grup Ankara'da Doğan Castle adında yeni bir projeye imza atıyor. Doğan Grup CEO'su Erdoğan Yıldırım projeyi "Kapıları doğa ve orman manzarasına açılan bir proje" diye ifade ediyor.

Eyüpsultan Kemerburgaz’da rezerv yapı alanı imara açıldı iddiası!

Eyüpsultan Kemerburgaz’da rezerv yapı alanı ilan edilen binlerce metrekarelik alan imara açıldı. “Orman-kentsel yeşil ve spor alanı” fonksiyonu olan parsellere “konut-ticaret” fonksiyonu verildi. Alana AVM ve rezidans inşa edilmesinin önü açıldı. 

AİHM'den, miras anlaşmazlığını 'şeriat kanunlarına göre' çözen mahkeme için tazminat kararı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) temyiz organı olan Büyük Daire, Batı Trakya’da bulunan Türk azınlığı yakından ilgilendiren ve ‘şeriat davası’ olarak bilinen Hatice Molla Salih davasında tazminat kararını açıkladı.

Van Bayram Otel davası AİHM'ye taşındı!

Van'da 2011 yılında meydana gelen artçı depremde yıkılarak 24 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Bayram Otel ile ilgili dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşındı.

AİHM'den İmar Bankası kararı!

AİHM, TMSF'ye devredildikten sonra İmar Bankası'nda "off-shore" hesabı olanlara banka tarafından vadedilenden daha düşük faizle geri ödeme yapılmasında hak ihlali olduğuyla ilgili başvurunun iptalini istedi.

Kıbrıslı Rumlar taşınmazlarını almak için AİHM'ye başvurdu!

Kıbrıslı Rumlar, 1974 sonrası Kuzey Kıbrıs'ta kalan malları için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitti. Strasbourg Mahkemesi başvuru sonucu Ankara'dan savunma istedi.

İmara açılan orman alanları TBMM gündeminde!

Orman vasfını yitirdiği gerekçesiyle imara açılan orman alanları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

AİHM, Hasankeyf başvurusunu reddetti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihsel ve bilimsel önemi bakımından, Hasankeyf sit alanının Ilısu Barajı ve HES Projesi sonucunda zarar görmesi/görecek olması iddiasıyla yapılan başvuruyu reddetti.

AİHM orman arazilerinin istimlak edilmesi işkayeti Haberi

AİHM orman arazilerinin istimlak edilmesi işkayeti

AİHM, gerekçeli kararında, Türk Yargıtayı'nın içtihat oluşturacak son kararını emsal gösterdi ve ''Mağdurların'' bu konuda Türkiye'de haklarını aramasını istedi. 

Geçmişte orman arazisi olduğu gerekçesiyle, istimlak bedeli ödenmeden kamulaştırılan arazilerin sahiplerinin, Türkiye'de haklarını alabilmek için başvuruda bulunmalarını sağlayan yasal düzenlemenin ardından AİHM, kendisine ulaşan şikayetler için artık Türk yargısını adres gösterecek. 

AİHM'in kararından sonra, yine aynı konuda Strasbourg mahkemesine yapılan yaklaşık 600 şikayetin gündemden düşürülmesi bekleniyor. 

Konya'da yaşayan Mehmet Altunay, 2007 yılında AİHM'e yaptığı başvuruda, topraklarının, ''orman arazisi'' olarak değerlendirilerek, istimlak edilmesi sonucu mağdur olduğunu iddia etmiş, ''Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin mal ve mülkiyetin korunmasıyla ilgili 1. protokolünün 1. maddesini ihlal ettiğini'' ileri...