05 / 05 / 2024

aile arasında tapu devri 2015

aile arasında tapu devri 2015

Kendi adınıza bir ev veya arsa gibi taşınmaz malınızın bulunduğunu ve bu gayrimenkulün aile içinde devrini istediğinizi düşünelim. Peki, aile arasında tapu devri nasıl olur?

Aile Bakanlığı'nda 2023 Mayıs flaş gelişme! Nisan ayından sonra hızlı bir geçiş oldu!

Mayıs ayı ödemeleri, Aile Bakanlığı tarafından ödeme alan vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Şu ana kadar Aile Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama yapılmamış olup, ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığı bilinmemektedir. Güncel duruma dair haberimizi takip edebilirsiniz.

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

1800 - 5000 lira arasında doğalgaz desteği! Sırtınızdaki dev bir yükten kurtulacaksınız! Hemen başvurun!

Soğuk kış günlerinin gelmesi ile doğalgaz faturasının yükselmesi vatandaşları zor durumlara sokabiliyor. Bunun üzerine Aile Bakanlığı'ndan 1800 - 5000 lira arasında doğalgaz desteği sunuluyor.

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?

Tapu devri, belli kurallar kapsamında yapılmaktadır. Peki bu bağlamda Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? İşte detaylar!

Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri ile uğraşan kişiler, özellikle tapu devrinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Tapu devri nedir, Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur?

Tapu devir süreci alıcı ile satıcının belli şartları yerine getirmesi ile başlayıp, son buluyor. Peki Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur? İşte detaylar!

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Aile içi tapu devri nasıl yapılır?

Gayrimenkul devir işlemleri üçüncü kişiler arasında yapılabildiği gibi aile bireyleri arasında da gerçekleştirilebiliyor. Peki, Aile içi tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kardeşler arasında tapu devri masrafı bu yıl ne kadar? İşte ödenmesi gereken masraflar!

Kardeşler arasında tapu devri işlemi bağış ya da satış yöntemiyle gerçekleştirilebiliyor. Tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcıdan belirli oranda harç ödemesi tahsil ediliyor. Peki, Kardeşler arasında tapu devri masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kardeşler arasında tapu devri masrafı 2022!

Tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcı tarafından belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu devri kardeşler arasında olursa ne kadar harç ödenir? İşte kardeşler arasında tapu devri masrafı 2022...

Aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar?

Tapu alım satım işleri her zaman yabancılar arasında yapılmıyor. Bazen aile içinde de tapu devir işlemleri gerçekleşiyor. Bu işlem için ne kadar masraf ödeneceği ise merak konusu. Aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar?

Küçükçekmece'de komşular arasında çatı kavgası!

Küçükçekmece'de komşu aile fertleri arasında asbestli çatı malzemelerin kaldırılmaması sebebiyle kavga çıktı.

Mayıs ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, mayıs ayı işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin, 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

aile arasında tapu devri 2015 Haberi

aile arasında tapu devri 2015

Aile arasında tapu devri!

Kendi adınıza bir ev veya arsa gibi taşınmaz malınızın bulunduğunu ve bu gayrimenkulün aile içinde devrini istediğinizi düşünelim.


Devir işlemi bedelsiz olarak gerçekleşeceği için tapu dairesinde "hibe" adı altında işlemler yapılıyor. Aile arasında örneğin babadan oğula tapu devri için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor.


Öncelikle bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi ile bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları gerekli oluyor.


- Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları,

- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge,

- Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden  Emlak  beyan değerini gösteren belge de gerekli belgeler arasında yer alıyor.


Peki, aile arasında tapu devri harcı ne...