30 / 04 / 2024

aile yurdu ne demektir

aile yurdu ne demektir

Aile yurdu nedir?: Bir kimsenin oturması koşuluyla, aile bireylerinin geçimi ve oturmasını sağlamak amacıyla bir evi ailesi tahsis etmesi olarak tanımlanıyor. İşte aile yurdu ile ilgili esaslar...

Aile yurdu ne demektir?

Kurulduğu tapu kütüğünün şerhler sütununa yazılan aile yurdu ne demektir, detayları haberimizde...

2024 Mart aile destek ödemelerini bekleyenler bu tarihe dikkat! Destek paraları ne zaman yatırılacak? 

Sosyal destek ödemesi alan pek çok kişi 2024 Mart aile destek ödemeleri ile ilgili araştırma yapıyor. Peki 2024 Mart ayı aile destek ödemeleri hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Mart 2024 aile destek ödemelerini bekleyenler dikkat! Paralar hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen aile destek ödemeleri için geri sayım başladı. Peki Mart 2024 aile destek ödemeleri hesaplara ne zaman yatırılacak?

Şubat 2024 aile destek ödemesi zamlı mı yatacak? Aile destek ödemesi ne kadar? Bakan Göktaş açıkladı! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan aile destek ödemelerinin ne zaman hesaplara geçeceği merak ediliyor. İşte Şubat 2024 ile destek ödemesi ile ilgili gelişmeler...

Aile destek ücretleri ne kadar oldu? Aile destek şubat ayı takvimi ve ödeme planı! 

Türkiye'de milyonlarca aileyi ilgilendiren Aile Destek Programı, 2024 Şubat ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı ve hesaplara ne kadar yatırılacağı konusu merak ediliyor. Ödeme alan aileler sabırsızlıkla bekliyor. 

Aile destek ödemesi Şubat 2024 ne zaman hesaplara yatacak? Bu ödemeyi alanlar hemen baksın! Zam geldi mi?

Aile Destek Programı ödeme tarihleri, binlerce kişi tarafından merakla araştırılıyor. Peki Aile destek ödemesi Şubat 2024 ne zaman hesaplara yatacak? Aile destek ödemesine 2024 zammı geldi mi? İşte merak edilenler..

Aile Destek Ekim ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2023? Sosyal yardım paralarına bu ay zam gelir mi? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek Paketi ödemeleri her ay hesaplara yatırılıyor. Peki, Aile Destek Ekim ayı ödemeleri ne zaman yatacak 2023? Sosyal yardım paralarına bu ay zam gelir mi? İşte detaylar...

Aile destek ödemelerinde son dakika! Eylül 2023 aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tarih belli oldu mu? 

Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen destek ödemeleri 1 yıl daha uzatılmıştı. Destek ödemelerini araştıran aileler Eylül ayı destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediyor. Peki Eylül aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tarih belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

2023 Ağustos ayı Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman? 2023 Aile Destek ödemesi ne kadar, zamlı mı ödenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuna göre, Aile Destek Programı bir yıl daha sürecek. Ağustos ayı için ödemelerin ne zaman yapılacağına dair son dakika açıklaması, Bakan Göktaş'ın Twitter hesabından geldi. 

Aile Destek 1250 TL'ye zam mı geldi? Ağustos 2023 aile destek yardım parası ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek ödemelerine zam gelip gelmediği merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 aile destek ödemeleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Hesaplara her ay 1250 TL yatıyor: Ağustos ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman yapılacak, yapıldı mı? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına destek ödemesi yapılıyor. Peki, ağustos ayı ödemeleri yapıldı mı, ne zaman yapılacak? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Aile Bakanlığı destek ödemeleri ne kadar zamlandı?

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemeleri alan vatandaşlar destek ödemelerinin ne kadar zamlandığını merak ediyor. İşte Aile Bakanlığı destek ödemesi zam miktarı.

Aile Destek ödemelerine okkalı zam ne zaman yapılacak? Süresi uzatılan 2023 yeni ay Aile Destek parası ne kadar oldu?

Asgari ücret ara zammından sonra Aile Destek ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı gündemde yer alıyor. Ayrıca destek alanlar ödemelerin ne zaman sona ereceği de merak ediyor.

Aile Bakanlığı ödeyecek. Bu sefer ne 4 bin TL ne de 5 bin TL... İşte ödeyecekleri miktar

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlık maaşı altında ödemeler yapılıyor. Vatandaşlarımız bu paranın ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte vatandaşlık maaşı detayları...

aile yurdu ne demektir Haberi

aile yurdu ne demektir

Aile yurdu nedir?

Aile yurdu, bir kimsenin kendisinin veya ailesinin işletmesi ya da oturması koşuluyla, aile bireylerinin geçimi ve oturmasını sağlamak amacıyla bir evi veya tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazları eklentileri ile beraber ailesine tahsis etmesi ile yurt oluşturması olarak tanımlanıyor.


Aile yurdu ile ilgili yasal hükümler, Türk Medeni Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Aile yurdu kurulması..

I. Genel olarak

MADDE 386.- Konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebilir.


II. Kurulması

1. Koşulları

MADDE 387.- Aile yurdu hâline getirilecek taşınmazların büyüklüğü, üzerindeki rehin haklarına ve malikin diğer mallarına bakılmaksızın, bir ailenin normal geçimine ve barınmasına yetecek ölçüden fazla olamaz.


Mahkemece haklı sebeplere dayanılarak geçici bir istisna kabul edilmiş olmadıkça malikin, taşınmazı veya üzerindeki tesisi kendisinin işletmesi ya da konutta oturması zorunludur.


2. Usul ve şekil

a. İlân

MADDE...