06 / 05 / 2024

akademik desteğin kentsel dönüşümde etkisi

akademik desteğin kentsel dönüşümde etkisi

Isparta'da arsa azlığı, konut ihtiyacı ve özellikle çok talep edilen ucuz konut ihtiyacı konusunda en önemli başlıklardan biri olarak kentsel dönüşüm başlasa da yavaş ilerliyor

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Çiftçilere peş peşe müjde verildi! O desteğin detayları belli oldu! Bu parayı almaya koşun!

Büyükbaş hayvan hibesi almak isteyen vatandaşlar için konuyla ilgili tüm detaylar belli oldu. Hibe desteği almak isteyenlerin gerekli olan şartları taşıması gerekiyor.

Engelliler için bir desteğin tutarı daha arttı! Hemen bakın!

Engelliler için verilen bir desteğin tutarında daha artış yapıldı. Buna göre engelliler için özel eğitim kurumlarıyla rehabilitasyon merkezlerinde verilen eğitim desteğinin tutarı artırıldı.

15 il için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanacak!

TOKİ, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıyor. Kurum, çalışmalar kapsamında 15 kent için  Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlayacak.

Elazığ'da Abdulluhpaşa Mahallesi için kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Elazığ'a bağlı Abdullahpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları için ihale  gerçekleştirildi.

İnşaat sektörünün gelişimi için kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, eski binaları yıkıp yenisinin inşa edilmesinin kentsel dönüşüm olmadığını dile getirdi. 

Güvenli ve sağlıklı binalar için kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, '17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu. Eruslu, “Güvenli binalara sahip olmak için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

İzmir'deki büyük kentsel dönüşüm için kredi hazır!

Anıl Talat Eryontuk, Cumhuriyet'in Ege'si için kentsel dönüşüme ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Kocaeli Yeni Mahalle için kentsel dönüşüm kararı! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Yenimahalle Mahallesi için kentsel dönüşüm kararı ele alındı. 

İzmir'in kentsel dönüşümde zaman kaybetme lüksü yok!

İzmir'de son zamanda yaşanan felaketler nedeniyle kentsel dönüşümün hayati önemine vurgu yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, çalışmalar için zaman kaybedilmemesi gerektiğini dile getirdi

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

akademik desteğin kentsel dönüşümde etkisi Haberi

akademik desteğin kentsel dönüşümde etkisi

Isparta'da arsa azlığı, konut ihtiyacı ve özellikle çok talep edilen ucuz konut ihtiyacı konusunda en önemli başlıklardan biri olarak kentsel dönüşüm başlasa da yavaş ilerliyor. Şehir merkezindeki bir kaç bina ve Gülistan Mahallesindeki birkaç site ile sınırlı kalan kentsel dönüşümün hızlandırılması için SDÜ öğretim üyelerinden ara eleman sorununu çözecek bölüm açılması önerildi.  SDÜ Teknik Bilimler Dergisinde Ömer Çoban, Emre Sancak ve Şükrü Özkan imzasıyla yayımlanan makalede Kentsel Dönüşüm çalışmaları ele alınarak çalışmaların hızlı ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için ara eleman sorunun giderilmesi gerektiği belirtildi. Makalede kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çekilerek "İşyeri Eğitimine Dayalı Kentsel dönüşüm ön lisans programı ile güncel sorunlar ve artan ihtiyaçların farkında olan, bilimsel donanımı ve uygulamayı bilen kalifiye bireyler yetiştirilebilecektir. Eğitimdeki eski anlayışların...