21 / 05 / 2024

Akamder STK

Akamder STK

Akamder ilklere devam ederek 'Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi'ni aldı. Akamder olarak birçok yaraya parmak basarak, sorunlara çözüm getiren çalışmalarıyla Adana Kamuoyunda dikkat çeken Akamder başarılarına yenilerini katmaya devam ediyor.

STK'lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!

Adana'da aralarında KESK, DİSK, Adana Barosu, TMMOB ve Adana Tabip Odası'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları ortak açıklamalarında riskli yapı stokuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

STK’lar deprem kentlerinin kalkınması için güç birliği oluşturdu

Adana ve Gaziantep’te kurularak depremden etkilenen 11 şehrin tamamına katkı sağlayacak şekikde merkezler ile deprem bölgesine ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplumun yeniden yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlanacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

KAGİDER, deprem bölgesinde 'Akıllı Kasaba' kuracak! 

Deprem bölgesinin hayata geri dönüşü için birçok STK’yla ortak çalışma başlatan KAGİDER, konteyner kent değil, “Akıllı Kasaba”lar kuracak ve bu şekilde yaşamı normalleştirmeye çaba gösterecek. 

2023 e-Devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu! Hemen başvurun!

Belediyeler, STK’lar, kaymakamlık ve valilikler gibi pek çok çeşitli kurumun yanında bireysel yardımlarda özellikle Ramazan’da bir hayli artış gösteriyor. 23 Mart tarihinde başlayacak Ramazan için yardımlar da dağıtılmaya başladı. İşte e-Devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu...

Stk Proje İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Stk Proje İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Yalçın ve Seyithan Morkoç ortaklığında kuruldu.

Kripto varlık piyasası da deprem yardımları için uğraşta!

Kripto varlık piyasası da deprem sonrası yardımlar için seferber oldu. AFAD, Kızılay, Ahbap ve İHH gibi STK'lar, kripto varlıkları aracılığıyla destekçilerinden bağış toplamak için cüzdan adreslerini paylaştı.

Türkiye, Suriye’nin kuzeyine briket evler inşa ediyor! Güvenli bölgelerde yeni kentler gün yüzüne çıkacak!

Uluslararası yardım kuruluşları ve Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) desteğiyle Suriye topraklarında başlatılmış olan briket ev çalışmaları hız kesmeden sürüyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

İMSAD ve ÇEDBİK STK’ların kalkınabilmesi için bir araya geldi! 

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD be ÇEDBİK, Avrupa Birliği Başkanlığı ile hayata geçirilen  ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar Projesi Eğitimleri’ için online toplantı gerçekleştirdi. 

26 sivil toplum kuruluşundan Kanal İstanbul için imza kampanyası!

26 Haziran tarihinde ilk kazmanın vurulacağı açıklanan, çılgın proje olarak lanse edilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine yapılan itirazlar artıyor. STK'lar tarafından bir imza kampanyası hayata geçirildi.

 İMSAD ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini başlattı!

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, ÇEDBİK ortaklığında, AB Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteği ile ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini hayata geçirdi. 

Bodrum’da 1.1 milyon metrekarelik arazinin imara açılmasına tepki!

Gözde turizm kenti Bodrum'da 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla imara açıldığı açıklandı. İlçe sakinleri dahil olmak üzere, Belediye Başkanı Ahmet Aras ve STK'lar duruma tepki gösterdi.

Bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına siyasi partilerle STK'lerden değerlendirme!

Bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, emekli amirallerin Kanal İstanbul bildirisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İzmir’de odalar ve STK’lardan Kültürpark tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’inde oybirliği ile onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. Kültürpark Platformu konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Akamder STK Haberi

Akamder STK

Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğlu "Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Belediyelerimizle ortaklaşa gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız sonucunda başta Adana olmak üzere şehirlerimizi çevreye uyumlu bir biçimde modern hale getirmeyi amaçlamaktayız. Deprem riskinin yüksek olması, imar mevzuatına aykırı ve kaçak yapılaşmanın bulunması, yapı stokunun büyük bir kısmının güvensiz olması, ülkemizde afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini zorunlu kılmıştır. Ülkemizde riskli alan içinde t veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya ağır hasar görme riski taşıyan yapıların tespiti önem arz etmektedir. Kentsel dönüşümde AKAMDER olarak üstleneceğimiz görevleri harfiyen yerine getireceğimizi belirtmek isteriz. AKAMDER üyeleri aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir." dedi. 


SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİ İCİNDEYİZ 

AKAMDER (Adana Kamu Müteahhitleri derneği) Başkanı Mustafa Karslıoğlu "Vatandaşlar, riskli binasını Bakanlık tarafından yetkilendirilen AKAMDER' e Kentsel Dönüşüm Belgesi kurum...