25 / 07 / 2024

Akbaba Canfeda Hatun Cami beykoz

Akbaba Canfeda Hatun Cami beykoz

Beykoz’un tarihi yerleşimlerinden Akbaba Köyü’nde bulunan 426 yıllık Canfeda Hatun Camisi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. İbadete devam edilebilmesi için caminin girişinde geçici bir mescit oluşturuldu...

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Üsküdar Hacı Hesna Hatun Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Hacı Hesna Hatun Mahallesi, 1340 ada, 40 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 17 Mart 2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Nota İnşaat Tekstil Turizm Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nota İnşaat Tekstil Turizm Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kemal Akbaba tarafından kuruldu.

Sevgi Hatun İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sevgi Hatun İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Ölçer tarafından kuruldu.

Arnavutköy Nene Hatun Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Nene Hatun Mahallesi, 611 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm çağrısı! 

Burhaniye Şehriban Hatun Camii'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhaniye sakinlerine kentsel dönüşüm için çağrıda bulundu.

Üsküdar'daki 5 katlı köşk icradan satışa çıkarıldı!

T.C İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi, Üsküdar Hacı Hesna Hatun Mahallesi'nde yer alan 5 katlı tarihi köşkü icradan satışa çıkardı.

Başakşehir Gülendam Hatun Cami Ramazan'da ibadete açılacak!

Hayırseverlerin desteği ile Başakşehir'de inşa edilen Gülendam Hatun Cami'nin inşaatında sona gelindi. Cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Vizyonevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sultanbeyli Şubesi açıldı!

Vizyonevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sultanbeyli Şubesi bugün Sultanbeyli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Serhat Akbaba tarafından açıldı.

İznik Nilüfer Hatun İmareti Türk İslam Eserleri Müzesi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada "Çok büyük bir memnuniyet vesilesidir ki son 18 yılda 55 yeni müzeyi ülkemize kazandırdık ve halihazırda 25 yeni müzenin uygulama ve proje çalışmalarını sürdürüyoruz." diye konuştu.

Lotus Vinç Nakliyat Gıda Tekstil Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lotus Vinç Nakliyat Gıda Tekstil Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Hatun Abanoz ve Şükriye Kara ortaklığında kuruldu.

Kocaeli Nene Hatun Cami yenilendi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Nene Hatun Cami'yi yeniledi.

Adana'daki arazi çetesi 'Akbaba' operasyonuyla yakalandı!

Adana'da, suç örgütü kurup çiftçilerin arazilerine el koyan, sahte belge düzenleyip gerçek sahipleri adına kredi çekenler, polisin 'Akbaba' adı verdiği operasyonla yakalandı.

Akbaba Canfeda Hatun Cami beykoz Haberi

Akbaba Canfeda Hatun Cami beykoz

İlçedeki tarihi ihya çalışmalarıyla Safiye Sultan Çeşmesi, Beykoz Kasrı, Abraham Paşa Çiftliği, Riva Camisi, Küçüksu Mihrişah Sultan Camisi, Beykoz Kışlası, On Çeşmeler ve Ubeydullah Tekkesi bir bir ayağa kaldırıldı. 


Ecdat yadigârı eserlerin restorasyonu kapsamına ilçenin en eski camilerinden olan Akbaba Canfeda Hatun Camisi de alındı. Beykoz Belediyesi’nin girişimleriyle Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından mabedde ihya çalışmaları başladı. 


III. Murad döneminde Topkapı Sarayı’nda Harem Kethüdası (harem dairesindeki en yüksek mevkinin sahibi) olan Canfeda Hatun tarafından 1588 yılında yaptırılan cami yılın her döneminde uzak ve yakından ziyaretçiler ilgi gösteriyor. 


Haziresinde, İstanbul’un fethine katılarak Fatih Sultan Mehmet’in saygı ve sevgisini kazanan ve daha sonra Akbaba Köyü’ne yerleşerek köyü kuran, halkın zamanla Akbaba Sultan adını verdiği AK Mehmet Efendi’nin mezarı yer alıyor. 


Akbaba Köyü’nde yeşilliklerle ve kuş sesleriyle...