07 / 05 / 2024

Akdenizde deprem 17 mayıs 2015

Akdenizde deprem 17 mayıs 2015

Akdeniz’de, Girit Adası açıklarında 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Öte yandan sabah saaatlerinde Van'da da deprem meydana geldi.

Son dakika! Malatya'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin saat 17.43'te meydana geldiğini ve 7.31 kilometre derinlikte olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Marmara'da 16 tane yıkıcı deprem oldu, şimdi 17'ncisi bekleniyor! Deprem uzmanı en yakın tarihi verdi!

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası büyük İstanbul depremi için tarih verdi ve riskli yerleri tek tek sıraladı. İşte deprem uzmanının o son dakika açıklaması!

KİPTAŞ Kırlangıç Evler ile 1.200 vatandaş deprem dirençli bu konutlara kavuşacak!

Teslimler için geri sayımın başladığı Kırlangıç Evler projesi ile ilgili bir paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Siyasi manipülasyonlarla tam 17 ay geciktirilen projemizi hızla tamamlıyoruz. Yaklaşık 1.200 vatandaşımız deprem dirençli bu konutlarda yaşayacak." dedi.

Gümüşhane'de 4,3 büyüklüğünde deprem! Ard arda 17 deprem kaydedildi....

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Bu süreçte, düşük büyüklüklerde bu saate kadar 17 deprem kayıtlara geçti. İşte detaylar...

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, özellikle deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörü için yürüttükleri incelemeler dahilinde 17 çimento firması hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Bolu'da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD'dan yapılan açıklamada bir deprem haberi geldi. Bolu'da, saat 17.07'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

İzmir'deki 17 diri faydan biri olan Gümüldür fayı ilk defa inceleniyor! 6,8'lik deprem üretme potansiyeline sahip!

İzmir'deki 17 diri fay arasında yer alan Gümüldür fayı ilk defa inceleniyor. Söz konusu fay hattı, 6,8'lik deprem üretme potansiyeline sahip...

SON DAKİKA! 3.5 şiddetinde deprem! 

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 17:29 sularında 3.5 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremin  3.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Marmara Denizi’nde deprem

Saat 17.43'te Marmara Denizi'nde 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından olumsuz bir sonuç yaşanmadı.

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

Deprem uzmanı rakam vererek İstanbul'u uyardı: Büyük kaos olabilir! Büyük deprem yakın mı?

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde olası Marmara depremini değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'u rakam vererek uyardı ve kaosa dikkat çekti. İşte deprem uzmanı Görür'ün o açıklamaları...

SON DAKİKA! Malatya’da yine deprem oldu!

AFAD tarafından paylaşılan son verilere göre, son günlerde Malatya’da sıklıkla meydana gelen artçı sarsıntılara bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgilere göre, saat 17.59’da Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yerin 7 km derinliğinde 2.9 şiddetinde deprem oldu.

SON DAKİKA! 10 dakika içinde tam 3 deprem birden oldu!

Son dakika deprem haberi Malatya, Kahramanmaraş ve Çanakkale’den geldi. AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, 17.19 ile 17.27 saatleri arasında bu üç ilde birden deprem meydana geldi. İşte detaylar...

Akdenizde deprem 17 mayıs 2015 Haberi

Akdenizde deprem 17 mayıs 2015
Akdeniz’de, Girit Adası açıklarında 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerine göre Akdeniz’de 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 7.09’da meydana gelen deprem 12,1 kilometre derinlikte kaydedildi. 


 Van da sallandı 

Öte yandan sabah saatlerin de bir depremde Van’da yaşandı. Van Akçift merkezli deprem 3,5 büyüklüğünde...