05 / 05 / 2024

akıllı ev yarışması ne zaman

akıllı ev yarışması ne zaman

Mimarlar Odası'nın Ulusal Mimarlık Ödülleri Yarışması'nda Datça'daki 'akıllı ev' yapı dalında ödüle aday gösterildi. Güneş enerjisiyle ısınan, yağmur sularını sarnıçta toplayıp yeniden kullanan evin bahçesinde 240 yıllık zeytin ağaçları var...

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

MediaMarkt’ta 699 TL’den başlayan fiyatlarla akıllı saatlere sahip olun! Kampanya yarın bitiyor geç kalmayın!

MediaMarkt’ta XIAOMI Mi Watch Lite Akıllı Saat Mavi 1.049 TL TECNO Watch-1 Akıllı Saat Siyah 699 TL! Kampanya yarın bitiyor geç kalmayın!

Yabancılar eşyalı ve akıllı ev istiyor!

Türkiye'de yabancıya konut satışı, Ağustos ayında uçuşların yeniden açılmasıyla artmaya başladı. Türkiye'den ev alan yabancılar genel olarak akıllı ve eşyalı konutlara yöneliyor. 

Somfy'den yüksek konfor için akıllı çözümler!

Akıllı ev ve otomasyon sistemlerinin dünyaca ünlü markası Somfy’nin motorlu pergola çözümleriyle restoran ve kafelerde bahçe keyfine yüksek konfor katılıyor...

Akıllı ev ne?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz akıllı ev konsepti hayatımızın içine iyice girmiş durumda. Peki akıllı ev ne? Akıllı ev bize ne sağlar? Akıllı evle enerji tasarrufu yapabilir miyiz? İşte detaylar...

Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor!

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiren Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor. Elite Concept'te yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. 

Akıllı ev teknolojileri yaygınlaşacak! 

Akıllı ev teknolojileri ve mobilite önümüzdeki dönemde çok konuşulacak. Nesnelerin interneti kavramı daha fazla hayatımıza girecek. 

Atıktan enerji elde edebilen 'akıllı ev' tasarladılar!

Türkiye'den 40 üniversite öğrencisi, yosundan enerji elde eden ve toprak panel yapı sisteminden oluşan sıfır enerji ve sıfır atık konseptli çevre dostu "akıllı ev" tasarladı...

Türkiye'den 40 öğrenci Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 40 öğrenci 'daha sürdürülebilir bir gelecek için' Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek. “Solar Decathlon" yarışmasını kazanan projeler ise ödüllendirilecek.

Akıllı ev dönemi başladı!

Uzun bir tatil için yola çıkan birçok kişinin aklı evinde kalıyor. Tatil hazırlıkları yaparken eviniz için aldığınız geleneksel güvenlik önlemleri ise yetmiyor. Bu nedenle artık akıllı pek çok uygulama ve çözüm bulunuyor.

Geleceğin akıllı evleri sizi sizden iyi tanıyacak!

Baş döndüren bir hızla gelişen teknoloji, artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Yuva kavramı da bu gelişmelerden nasibini alıyor. Bizi tanıyan, ihtiyaçlarımızı tespit edip çözümler üreten akıllı ev hayali, yarın kadar yakın bir gelecekte telefon aplikasyonları kadar olağan sayılacak.

Hafele akıllı ev çözümleriyle yabancı yatırımcılar arasında fark oluşturuyor!

İnovasyonda global bir model olan Hafele, akıllı çözümleriyle her evi farklı beklentilere uygun hale getiriyor. Hafele Concept sayesinde konut alıcılarıyla empati kuruyor ve ihtiyaçları en uygun şekilde analiz edebiliyor.

Elite Concept'ten akıllı ev konsepti!

Şua İnşaat, tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiriyor. Fikirtepe'deki son projesi Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor.

akıllı ev yarışması ne zaman Haberi

akıllı ev yarışması ne zaman


Mimarlar Odası'nın Ulusal Mimarlık Ödülleri Yarışması'nda Datça'daki 'akıllı ev' yapı dalında ödüle aday gösterildi. Güneş enerjisiyle ısınan, yağmur sularını sarnıçta toplayıp yeniden kullanan evin bahçesinde başka yerden buraya nakledilmiş 240 yıllık zeytin ağaçları var.


Türkiye ’de mimarlık mesleğini ve kültürünü geliştirmek amacıyla Mimarlar Odası tarafından bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilecek olan, Ulusal Mimarlık Ödülleri Yarışması'nda, Muğla'nın Datça ilçesinden 'akıllı' bir ev yapı dalında ödüle aday gösterildi.


Datça’nın İskele Mahallesi’nde bir yamaçta deniz manzaralı 1 dönümlük arsa üzerinde, Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu tarafından tasarlanan ve Yüksek Mimar Okan Çağlar tarafından iki yıl süren çalışmalar sonucu 1 Ocak 2011’te tamamlanan ev, daha henüz yapım aşamasında ‘ Dünya Mimarlar Birliği’nin literatürüne girmiş ve ‘7 Tepe 7 Mimar’ başlığı altında Berlin, Milano ve Brüksel’de sergilerde tanıtılmıştı.


AKILLI...