26 / 07 / 2024

akıllı evler enerji tasarrufu

akıllı evler enerji tasarrufu

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırma; yeşil evlerin enerji tüketiminde % 24-50, karbondioksit % 33su tüketiminde % 40 ve atıklarda % 70 düşüş sağladığını ortaya koydu...

Akıllı evlere talep arttı! Bu evler depremi saniyeler öncesinde haber veriyor!

Akıllı evler özellikle deprem sonrasında çok fazla talep görmeye başladı. Uzmanlara göre vatandaşlar artık akıllı evleri tercih etmeye başladı.

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Z kuşağının gayrimenkul tercihi: Akıllı evler!

ADNKS sonuçlarına göre, Z kuşağının gayrimenkul tercihi geleneksel olmayan öncelikler oldu. İnternet ve cep telefonuyla büyüyen gençlerin ilk tercihi akıllı evler oldu.

Akıllı ev ne?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz akıllı ev konsepti hayatımızın içine iyice girmiş durumda. Peki akıllı ev ne? Akıllı ev bize ne sağlar? Akıllı evle enerji tasarrufu yapabilir miyiz? İşte detaylar...

Akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak!

Akıllı Şehirler Eylem Planı kapsamında yapı güvenliğinden acil duruma, enerji ve atık yönetiminden havalandırma sistemine kadar birçok uygulamanın yer alacağı akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak...

Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor!

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiren Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor. Elite Concept'te yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. 

Akıllı evler yükselişte!

Teknoloji ile birlikte evler daha akıllı hale geldi. Dışarıdayken evinizi ısıtıp soğutabiliyorsunuz, zil çaldığında kapıda kim var diye görebiliyor hatta konuşabiliyorsunuz, elektriği ve prizleri kontrol ederek prizde unutulan ütü korkusuna son verebiliyorsunuz..

Atıktan enerji elde edebilen 'akıllı ev' tasarladılar!

Türkiye'den 40 üniversite öğrencisi, yosundan enerji elde eden ve toprak panel yapı sisteminden oluşan sıfır enerji ve sıfır atık konseptli çevre dostu "akıllı ev" tasarladı...

Elite Concept'ten akıllı ev konsepti!

Şua İnşaat, tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiriyor. Fikirtepe'deki son projesi Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor.

Akıllı evler siber saldırganların yeni hedefi!

Akıllı evler şimdilerde siber saldırganların tehditi altında. Akıllı evlerin yaygınlaşmasıyla yeni IoT siber tehditleri de gelişiyor, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde siber suçlular milyarca dolarlık yeni bir endüstri haline gelecek.

Cahit Turhan: Ordu'daki evler akıllandı!

AK Parti'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ''Akıllı şehirler geliyor. Kentsel dönüşüm geliyor. Akıllı evler geliyor. Bizim insanımız dünyada her şeyin en iyisine layık'' dedi.

akıllı evler enerji tasarrufu Haberi

akıllı evler enerji tasarrufu

Satın aldığımız ürünler için nasıl bir eko etiket varsa aynı yöntem artık konut üreticileri için hayata geçti. Binaların teşviki ve yaygınlaşması için projelere birer "yeşil etiket" veriliyor.


Günümüzde ekolojik, yeşil, çevre dostu gibi farklı tanımlamalarla karşımıza çıkan, çevresine zarar vermeyen, doğayla daha uyumlu yapılar ve bu anlayışla hizmet veren devlet, belediye gibi kamu kurumlan ile bütün bu organizmayı oluşturan akıllı şehirleri "Akıllı yaşam formları" olarak adlandırmak mümkün. 


Son yıllarda hızla artan yeni konut projeleri çevre dostu akıllı bina olabilmek için sıraya girmiş durumdalar. Akıllı olarak adlandırılan yapılar, yapının arazi seçiminden başlayarak, tasarımlarındaki insan odaklı dokunuşlarıyla, iklim verilerine ve o yere özgü koşullara uygun, ihtiyacı kadar tüketen, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiş, doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanıldığı katılımı teşvik eden, ekosistemlere duyarlı...