07 / 05 / 2024

akıllı şehirleri halk gyo Feyzullah Yetgin

akıllı şehirleri halk gyo Feyzullah Yetgin

Halk GYO Genel Müdürü Yetgin, “Türkiye Geleceğini Yeniden Tasarlıyor” ana teması ile bu yıl 16. kez düzenlenen Forum İstanbul 2023 Konferansı’nda akıllı şehir uygulamaları hakkında bilgi verdi. Yetgin, “Akıllı gayrimenkul projeleri doğaya, insana ve yaşam kalitesine değer katıyor” dedi.

Akıllı şehirler için hangi teknolojiler kullanılmalı?

Büyük şehirlerde yaşamı kolaylaştırmak için akıllı şehir teknolojileri çok önemli hale geldi. Bu uygulamalar kentleri daha yaşanılır ve daha insan odaklı kılıyor. İşte şehirleri akıllandıracak, çoğu ulaşım odaklı çözümler...

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

Akıllı kentler hayatı kolaylaştırmak için var!

Beyoğlu’nda gerçekleştirilen “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” paneline konuşmacı olarak katılan Başkan Demircan, " Akıllı Kentler hayatı kolaylaştırmak için var. Bir şehrin ekonomisi, sanayisi, hizmet sektörü, kalifikasyonu, sosyal ve kültürel hayatıyla halkına ulaşabilmesi gerekir" dedi.

Feyzullah Yetgin: Akıllı Şehirler geleceğin yaşam biçimi olacak!

Halk GYO Genel Müdürü Yetgin, “Türkiye Geleceğini Yeniden Tasarlıyor” ana teması ile bu yıl 16. kez düzenlenen Forum İstanbul 2023 Konferansı’nda akıllı şehir uygulamaları hakkında bilgi verdi. Yetgin, “Akıllı gayrimenkul projeleri doğaya, insana ve yaşam kalitesine değer katıyor” dedi.

Akıllı Binalar & Endüstri 4.0 Kongre ve Fuarı 12 -13 Nisan'da!

Smart Future Expo - Geleceğin Şehirleri, Akıllı Binalar & Endüstri 4.0 Kongre VE Fuarı- İstanbul Kongre Merkezi / ICC 12 - 13 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Hindistan'da Akıllı Şehirler projesi başlıyor!

Hindistan'da artan nüfus ve gelişen ekonomi nedeniyle şehirleri biçimlendirmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen "Akıllı Şehirler" projesi kapsamındaki 20 kent belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı M. Venkaiah Naidu, 5 yıl sürecek projeni söyledi.

Akıllı şehirler kurulmasının önündeki problemler nelerdi?

Gazete Bursa köşe yazarı olan Mustafa Öztürk bugünkü yazısında akıllı şehirleri ve modern kentleri nasıl oluştuğunu anlattı. İşte o yazı....

AFAD akıllı afet uygulaması geliştirdi!

İstanbul AFAD tarafından İOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için ücretsiz afet uygulaması geliştirildi. Uygulama İstanbul halkının afetlere karşı bilinçlendirme çalışmaları kapsamında hazırlandı.

Eskişehir Tepebaşı’na Akıllı Şehir kuruluyor!

Tepebaşı Belediyesi, AB destekli Akıllı Şehir Projesi ile ilçede ısı pompası sistemleri ve 150 kilovatlık güneş enerjisi santrali kuracak. 6,2 kilometrelik bisiklet yolunda 50’si elektrikli, 150 bisiklet halkın hizmetine sunulacak

Bosch Akıllı Dozaj Yardımcısı ile bulaşıklar çok daha temiz ve parlak yıkanıyor!

Bugüne ve yarına hayat veren teknolojileri ile doğal kaynakları koruyan ve sürdürülebilir bir yaşamı destekleyen Bosch Ev Aletleri, SilencePlus SMS58N36TR ile hem sessiz hem akıllı hem de doğa dostu bir bulaşık makinesi sunuyor.

Soyak'ın Sosyal Sorumluluk projesi Akıllı Yıldızlar'ın basın toplantısı 17 Mart'ta!

Soyak'ın Sosyal Sorumluluk projesi Akıllı Yıldızlar'ın basın toplantısı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Soyak Holding Ceo'su Dr. M. Emre Çamlıbel'in ev sahipliğinde gerçekleşecek...

Ede Tower akıllı ev sistemiyle de dikkat çekiyor!

Ankara'nın yeni çekim merkezlerinden İncek'te hayata geçirilen Ede Tower, sosyal tesisleri ve muhteşem göl manzarasının yanı sıra son teknoloji akıllı ev sistemiyle de dikkati çekiyor.

İnşaatta akıllı gözlük dönemi başlıyor!

Anadolu Üniversitesi ( AÜ ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümündeki 2 öğretim üyesinin üzerinde çalıştığı inşaatta akıllı gözlük projesiyle inşaat sektöründeki hatalı yapıların önüne geçilmesi hedefleniyor...

akıllı şehirleri halk gyo Feyzullah Yetgin Haberi

akıllı şehirleri halk gyo Feyzullah Yetgin

Forum İstanbul 2023’te bu yıl tematik sponsorluğunu Halk GYO’nun üstlendiği “Gelecekte Yaşam ve Fırsatlar” panelinde şehirlerin nasıl akıllı kentlere dönüşeceği, çevre dostu yapılar ve yerleşkeler, akıllı binalar, şehirler için sürdürülebilir teknolojik yeniliklerin yanı sıra kamu alanları için entegre sistemler, enerji verimliliği ve akıllı şehirlerin finansmanı başlıkları ele alındı.


Halk GYO’nun akıllı kentler, çevre dostu yapılar ve yerleşkeler konusundaki vizyonunu paylaşan Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin şunları söyledi, “Şehri insanların daha iyi bir yaşam sürmek için toplandıkları yerler olarak tanımlayan Aristo’nun ifadesinin aradan geçen yüzlerce yılsonunda geçerliliğini koruduğunu görüyoruz. Dünya tarihi bize, kentleşmenin ilk önce kentlileşebilmekle başladığını gösteriyor. 2050 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun yüzde 70’i kentlerde yaşamaya başlamış olacak. Bu durum trafik, güvenlik, ulaşım ve salgın hastalıklar gibi konuları...