02 / 05 / 2024

akitli işlemler ne demek

akitli işlemler ne demek

Tapu müdürlüğünde yapılabilen akitli işlemler nelerdir? Hangi işlemler "Akitli" olarak nitelendiriliyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Akitli işlemler nedir?

Tapu Kanununun 26. maddesinde ele alınan, iki veya daha fazla tarafın beyanı ile yapılan akitli işlemler nedir, ayrıntıları...

Akitli işlemler ne demektir?

İki veya daha fazla tarafın beyanı ile Tapu Sicil Müdürlüğünde yapılan akitli işlemler ne demektir, detayları...

Akitli işlemler!

Akitli işlemler nedir? Akitli işlemler nasıl yapılır? Tapu Sicil Müdürlüğü'nde düzenlenen bu işlemlerin ayrıntılarını bu haberde bulabilirsiniz...

Akitsiz işlemler ne anlama gelir?

Tapu işlemleri genelde sıkıcı olarak algılansa da aslında oldukça karışık olmayan prosedürlerdir. Bu işlemleri kolayca yönetebilmeniz için sadece dikkat etmeniz gereken bazı  hususlar vardır. Akitsiz işlemler de bunlardan biridir ve tapu işlemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

Akitsiz işlemler nedir? Akitli işlemler nelerdir?

Akitli işlemler nedir, akitli işlemler nelerdir? soruları vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte sorulan o soruların detayları!

Cari işlemler hesabı 1 milyar 158 milyon dolar fazla verdi!

Cari işlemler hesabı temmuzda 1 milyar 158 milyon dolar fazla verirken, 12 aylık cari fazla 4 milyar 445 milyon dolar oldu.

11 maddede malik değişimlerinde işlemler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'malik değişimlerinde işlemler' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

TOKİ Beşikdüzü kura çekilişi 2019 ne zaman?

TOKİ Beşikdüzü kura çekilişi 2019 ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon toplam 122 adet konuta yer veriliyor.

TOKİ 50 bin konut kura çekilişi 2019 ne zaman yapılacak?

TOKİ 50 bin konut kura çekilişi 2019 ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. TOKİ'nin 67 şehirde hayata geçireceği 50 bin konuta 550 binden fazla başvuru geldi.

Ataşehir Modern Çiğli ne zaman teslim?

Ataşehir Modern'de satışlar resmen başladı. Daire fiyatları 297 bin TL'den başlıyor. Projede 1+1'den 4+1'e kadar tüm daire tiplerine yer veriliyor. Peki Ataşehir Modern Çiğli ne zaman teslim?

İmar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler!

İmar barışında aykırılığın tapuya da tescil edilmesi isteniyorsa tapu kadastro müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, imar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler nelerdir?

İmar barışında Kadastro Müdürlüklerince yapılacak işlemler!

8 Haziran'da başladığı ve 31 Ekim'de sona ereceği imar barışında Kadastro Müdürlüklerince yapılacak işlemler nelerdir?

İmar affı için ne kadar ödenecek?

İmar affı kapsamında alınacak Yapı Kayıt Belgesi için belli oranlarda bedel ödenmesi gerekiyor. Peki, imar affı için ne kadar ödenecek?

Gayrimenkul sektörü erken seçim için ne diyor?

KONUTDER Başkanı Elmas, GYODER Başkanı Yetgin ve TMB Başkanı Yenigün erken seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki gayrimenkul sektörü erken seçim için ne diyor?

İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne ilişkin 5 soru mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Bakan sorularını Ahmet Arslan'a sordu..

Bina tamamlama sigortasında tüketici değişirse ne olur?

İnşaat şirketleri, maketten konut satışına başlamadan önce bina tamamlama sigortası yapıyor. Bu sigorta taraflara bazı sorumluluklar yüklüyor. Peki bina tamamlama sigortasında tüketici değişirse ne olur?

akitli işlemler ne demek Haberi

akitli işlemler ne demek

Akitli işlemler nelerdir?

Akitli işlemler, iki veya daha fazla tarafın beyanı söz konusu olduğu takdirde Tapu Sicil Müdürlüğünde yapılabilen işlemleri ifade ediyor. Akitli işlemler, resmi senet düzenlenerek yapılıyor.


Söz konusu akitli işlemlerle ilgili olarak mülkiyet ve mülkiyet dışındaki ayni hakların kurulması ve devri için tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleneceği konusu ile ilgili husus Tapu Kanununun 26. maddesinde yer alıyor.


Akit işleminin gerçekleştirilmesi için öncelikle talepte bulunan kişinin tapu sicilinde malik sıfatıyla kayıtlı olması şartı aranıyor.


Akitli işlemler nelerdir?

- Bağımsız Bölüm İlavesi

- Bağış

- Devre Mülk Hakkı

- Diğer İrtifak Hakları

- Geçit Hakkı

- İdareler Arasında Taşınmaz Mal Devri

- İntifa Hakkı

- İpotek

- Kamulaştırılan Taşınmazın Eski Sahibine İadesi

- Kamulaştırma

- Kat İrtifakı

- Kat Karşılığı Temlik Akdi

- Kat Mülkiyeti

- Kaynak Hakkı

- Miras Payının Devri

- Oturma Hakkı

- Ölünceye Kadar Bakma...