03 / 05 / 2024

akkent cami çökmesi

akkent cami çökmesi

Gaziantep'te inşa edilen Türkiye'nin 2'nci en büyük camisinin inşaatında iskele çöktü, inşaat mühendisi Korkut Küçükcan enkaz altında kaldı. 

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

Gaziantep Akkent Camii inşaatının çökmesi TBMM gündeminde!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep Şahinbey ilçesindeki Akkent Cami inşaatı iskelesinin çökmesiyle ilgili soru önergesi hazırladı.

Valilikten Mühendis Korkut Küçükcan'ın ölümü ile ilgili açıklama!

Gaziantep Valiliği mühendis Korkut Küçükcan'ın Akkent'teki cami inşaatında kubbeye beton dökmek amacıyla kurulan iskelenin çökmesi ve enkaz altında kalması ve 33 saat devam eden kurtarma çalışması ile ilgili açıklama yaptı. 

Cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan mühendis 20 saattir aranıyor!

Gaziantep Akkent'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Gaziantep Akkent Camisi'nin inşaatı çöktü: 2 yaralı!

Gaziantep'te Şahinbey ilçesinde inşaatı devam eden cami inşaatındaki iskelenin çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı... 

Kuveyt'teki cami inşaatında Mısırlı 3 işçi öldü!

Kuveyt'te bir cami inşaatında çatının çökmesi sonucu Mısırlı 3 işçi hayatını kaybetti. 2 işçi de yaralandı...

Batman Akkent Cami 3 yıldır tamamlanamıyor!

BATMAN'daki Çamlıtepe Mahallesi'nde cami inşaatının 3 yıldan beri tamamlanamaması nedeniyle kadın ve erkek cemaat, teravih namazını cami inşaatı karşısındaki mağazada kılıyor.

Batman'ın Soson Caddesi'ndeki Akkent Cami'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Batman’ın yeni yerleşim bölgesi olan Tılmerç ile Çamlıtepe, 4500 kapasiteli üç katlı ibadet evi ile Kuran kursu ve taziye evine kavuşuyor.

Cami tapulu Ayasofya, turizme cami olarak da hizmet verebilir!

Trabzon'da bulunan tarihi ve müze olarak kullanılan Ayasofya, tapuda 'Çeşmesi Olan Bahçeli Kargir Cami' olarak görülüyor

Ahşap camiyi yakan fırıncı durduruldu, cami yeniden düzenlendi!

Samsun'da bu kadar da olmaz dedirten bir olay yaşandı. Ahşaplar yakılması için fırıncıya satıldı. Kaymakam olaya müdahale edince, tarihi eser kurtarıldı. Cami yeniden inşa edildi

TOKİ, Kars'ta 702 konut ve cami yaptırmak üzere ihale düzenledi!

TOKİ, Kars Merkez'de 702 konut, 1'er adet 24 derslik ilköğretim okulu, cami ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaat işi için ihale düzenledi

Cemal Uşak: Şan için cami antipati yaratır; iktidarı yıpratır!

Çamlıca'ya cami projesine bir tepki de Fethullah Gülen’e yakınlığıyla tanınan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşak’tan geldi

Çamlıca Tepesi'ne cami, bağışlarla yapılacak!

İstanbul'un yeni sembollerinden biri olmaya aday Çamlıca Tepesi'ne yapılacak ve İstanbul'a yeni bir siluet kazandıracak cami de bağışlarla inşa edilecek

akkent cami çökmesi Haberi

akkent cami çökmesi

Dün saat 15.00´de Gaziantep Akkent Mahallesi´nde inşaatı süren ve Türkiye’nin en büyük 2’nci camisi olması hedeflenen cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan iskele çöktü. Sözcü'de yer alan habere göre, bu sırada ölçü almak için inşaata giren mühendis Korkut Küçükcan da enkaz altında kaldı.

Çökme çevrede de büyük bir gürültü ve toz bulutuna sebep oldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, AFAD, UMKE, itfaiye ve polis ekibi geldi. Ekipler ve işçilerin yer aldığı yaklaşık 100 kişilik ekip, enkaz altında kalan Küçükcan´ı aramak için çalışma başlattı. Yaklaşık 10 saat devam eden çalışmaya rağmen Küçükcan´a henüz ulaşılamazken, caminin içerisindeki iskele parçaları iş makineleriyle temizleniyor.


YAKINLARININ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Gaziantep Valisi Davut Gül olay yerine gelerek yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı. Olayı...