04 / 05 / 2024

Akkuyu NGS A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov

Akkuyu NGS A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov

Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) ilk güç ünitesi inşaatının 2019 yılında biteceği bildirildi

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Ngs Hafriyat İnşaat Malzemeleri Nakliye Oto Yedek Parça Madeni Yağ Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ngs Hafriyat İnşaat Malzemeleri Nakliye Oto Yedek Parça Madeni Yağ Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 450 bin TL sermaye bedeli ile Şahzade Çiçek tarafından kuruldu.

Türk şirketleri Akkuyu’dan 4,3 milyar dolarlık işi üstlendi!

Akkuyu Nükleer A.Ş Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Türk şirketlerinin Akkuyu projesinde şu ana kadar 4,3 milyar dolarlık iş aldığını belirtti.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılıyor! İlk yakıt getirildi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni bugün gerçekleşti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lider Vilademir Putin uzaktan canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

MERSİN'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), ana adımlardan biri olan ikinci güç ünitesinin reaktör basınç kabı kurulumu bitirildi. İşte detaylar…

Bakan Dönmez’den çarpıcı Akkuyu açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Çalışmalar kaldığı yerden hızlanarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

İş arayan mühendislere müjde! Nükleer Güç Santrali’ne 600 kişi alınacak

Akkuyu NÜKLEER A.Ş. Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Mersin’in Gülnar bölgesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) 600 Türk Mühendisi’nin görev alacağını belirtti. İşte detaylar…

Akkuyu'da işler karşıtı. Projeden Türk'ün adını silmek istiyorlar

Akkuyu Nükleer AŞ, genel yüklenicisi IC İçtaş İnşaat ile sözleşmelerini feshettiklerini açıkladı. IC İçtaş İnşaat’tan yapılan açıklamada Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin sözleşmeyi feshederek, projedeki Türk paydaşlığını ortadan kaldırmaya çalıştığını savundu.

Elektrikte yeni zam beklentisi! Faturalar kabaracak!

Elektrik maliyetlerine önümüzdeki sene bir de Akkuyu NGS’nin garanti yükü eklenecek. Akkuyu’nun pahalı elektriğinin faturalarda zam olarak görüleceği belirtiliyor...

Yavuz Ngs Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi The Y İstanbul Şubesi açıldı!

Yavuz Ngs Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi The Y İstanbul Şubesi bugün Şişli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Naşit tarafından açıldı.

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Mersin Valiliğinden vinç kazası iddiasına açıklama!

Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında vincin devrildiğine yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Akkuyu NGS A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov Haberi

Akkuyu NGS A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov

Akkuyu NGS A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünyada en çok gelişen ülkelerden biri olduğunu ve ülke nüfusunun ise her geçen gün arttığını belirterek, enerji ihtiyacının da buna paralel olarak arttığını ifade etti. 

     Türkiye'nin elektrik tüketiminin her 10 yılda bir iki kat artığına işaret eden Kasumov, ''Türkiye'nin kendi enerji üretim kaynakları kısıtlı. En ucuz ve çevresine en zarar veren enerji üretimi nükleer enerji üretimidir. Nükleer enerji sadece Türkiye değil, tüm dünya ülkeleri için gelecektir'' dedi. 

     Akkuyu'da yapılacak nükleer güç santralinin bölgenin gelişimine katkıda bulunacağını anlatan Kasumov, şunları kaydetti: 

     ''Santralde 3 bin 500 kişi çalışacak. Santral, dışarıdaki 30-40 bin arasındaki kişiye de iş imkanı sağlayacak. Doğal olarak bölgenin gelişimine katkı sağlayacak. Örneğin...