17 / 05 / 2024

akm opera

akm opera

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin temelinin 1946'da atıldığını vurgulayan AKM Müdürü Cahit Koca, binanın kullanım tarihinin bittiğinin belirtti. Koca, AKM'nin yerine yapılacak opera binasının lansmanının 6 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşeceğini söyledi.

Gamze İlgezdi'den AKM'nin dünya standartlarına göre yapılmadığı iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

Yeni AKM 2021 yazına yetişecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM’nin opera salonu hariç diğer kısımlarının önümüzdeki yaza doğru bitirilebileceğini, asıl salonun da 29 Ekim’e yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti. 

Karşıyaka Opera Binası'nın yapımı durdu mu?

İzmir’de 102 milyon lira fazla bedelle ihale edilen opera binasındaki çalışmalar durma aşamasına geldi. İstanbul’daki AKM inşaatının 479 günde kaba inşaatı tamamlanırken, İzmir’de ise 804 günde daha temelden çıkılamadığı ortaya çıktı.

Yeni AKM'nin kaba inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız, "Yeni AKM'nin genel inşaatının yüzde 20'si, kaba inşaatının ise yüzde 60'ı tamamlandı. İnşaat alanında opera salonunun sahnesi ortaya çıkmaya başladı" diye konuştu...

AKM’nin açılışı için özel opera hazırlığı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) açılışında, Mimar Sinan’ı anlatacak milli bir opera sahnelenecek...

Taksim opera binası yükselmeye başladı!

İstanbul Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine inşaa edilecek olan opera binasında çalışmalar devam ediyor...

AKM mimarisiyle göz dolduruyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreni dün atıldı. Yeni AKM'nin içerisinde 2 bin 73 kişilik dünya standartlarının üzerinde bir opera salonu, 828 kişilik bir tiyatro salonu ve bunlara ait sahne, kulis odaları bulunuyor. 

Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak!

Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 'nin yerine yapılacak olan yeni opera binasının temel atma töreni öncesi son hazırlıklar tamamlandı. Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak...

Yeni AKM'nin temeli Pazar günü atılacak!

İstanbul'un Taksim ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine yapılacak olan yeni opera binası için son hazırlıklar tamamlandı. Projede temel atma töreni Pazar günü gerçekleşecek.

AKM için geri sayım! İnşaatı Şubat'ta başlıyor!

Dünyanın sayılı opera binaları arasında yer alacak İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi için geri sayım başladı. AKM'nin inşatının Şubat ayında başlaması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Taksim'deki opera binasının inşaatını inceledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Meydanı'nda yapımı devam eden cami ve AKM yerine yapılacak olan opera binasının inşaat alanında incelemede bulundu...

Murat Tabanlıoğlu: AKM'yi yaparken Berlin'den ilham aldım!

AKM'nin kendisi için bir vefa projesi olduğunu ifade eden Mimar Murat Tabanlıoğlu, "Dört dörtlük bir opera ve bale salonu yapıyoruz. Berlin'den ilham aldım. Berlin'de operanın yanına dev ekran kurulmuş. Dileyen herkes temsilleri Taksim Meydanı’ndan da izleyecek" dedi. 

akm opera Haberi

akm opera

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine opera binası yapılacak . Projenin tanıtım lansmanı, 6 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AKM Müdürü Cahit Koca, binanın duvarlarının döküldüğünü, kolon ve kirişlerindeki demirler çürüdüğü için dokunulduğunda toz halini aldığını söyledi.

Temeli 1946'ya dayanıyor

Koca, binanın temelinin atılmasının 1946'ya dayandığını belirterek, "Bina 1969'larda faaliyete geçmiş. Faaliyete geçtikten sonra 1970 yılında bir yangın çıkıyor. Yangından sonra AKM'nin tadilatı, 8 yıl sürüyor. Yani o 8 yıl içerisinde sanat kuruluşlarının hepsi dışarıda. Daha sonra 2008 yılında, 2010 Kültür Başkenti Ajansı tarafından restore edilecekti. Fakat çeşitli nedenlerden ötürü yapılamadı" diye açıklama yaptı. 

Kullanım tarihi geçti

Binanın gerçekten kullanım tarihinin bittiğini belirten; Koca,  "Üniversiteden yapılan raporda da artık bu binanın demirlerinin, kolonlarının ve yeterlilik açısından...