28 / 04 / 2024

AKMde neler olacak

AKMde neler olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019 tarihinde temeli atılan yeni AKM'nin inşaatında sona geliniyor. Peki yeni AKM nasıl olacak? İşte detaylar...

BİM 1 Mart-8 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğu belli oldu! Türk Kahve Makinesi 899 TL, Mini Fırın 1.099 TL!

BİM Market 1 Mart ile 8 Mart 2024 tarihleri arasında geçerli olacak 2024 Mart ayının ilk aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. Peki Mart ayında BİM'de neler olacak? BİM 1 Mart-8 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğu.

KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı!

Markalı Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği KONUTDER’in Ekim – Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketi sonuçları belli oldu. Peki konut piyasasında neler olacak? KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladı mı?

Milyonlarca ev hanımı emeklilik yasasının çıkması için gün sayıyor. Devlet destekli olacak olan ev hanımına emeklilik şartının detayları merak ediliyor. Peki, 3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? 

Kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte 2023 emlak vergisi muafiyeti

Ev sahipleri, her sene mayıs ve kasım aylarında iki taksit olacak şekilde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Bazı durumlarda ise emlak vergisinden muaf olunabiliyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte emlak vergisi muafiyeti...

Ek MTV'de kritik gün geldi çattı! İptal edilirse neler olacak?

Ek MTV için kritik karar geldi çattı. Milyonlarca araç sahibi tüm dikkatini bugün önemli bir karara imza atacak AYM'ye verdi. AYM, EK MTV'nin iptali istemini bugün esastan görüşecek. İşte tüm detaylar...

Küresel piyasalarda bu hafta yatırımcının odağında neler olacak? Hemen bakın!

Fed'in 2023 sonuna kadar faiz artırmayacağı şeklindeki tahminlerin öne çıkmasından sonra hizmet sektörü ile ilgili verilerin beklentilerden iyi gelmesiyle Bankanın sıkılaştırıcı para politikasına devam edebileceğine dair beklentiler güç kazandı.

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Aylık yüzde 1,20 faizli ve 15 yıl vadeli konut kredi kampanyası gelecek mi, şartları neler olacak? 

Son dönemde hükümetin konut satışlarına ilişkin aldığı kararlar emlak piyasasında büyük yankı uyandırdı. Mars Gayrimenkul'den Samet Hızalan konut sektöründeki son gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Memur maaşı ne kadar olacak? Öğretmenler ne kadar maaş alacak? Peş peşe açıklandı!

Memur ve memur emeklisinin iki senelik zam oranı ne olacak? Bundan sonraki süreçte neler yaşanacak? Taraflardan açıklamalar ne zaman gelecek? Zam oranı belli oldu mu? Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halil Erdem Gültekin, katıldığı bir canlı yayında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gram altın fiyatları için şaşırtıcı tahmin: Altın kış uykusundan resmen uyandı, bakın bundan sonra neler olacak?

Mert Başaran, bir Emlak ve Yatırım Uzmanı olarak, gram altın fiyatlarıyla ilgili ilginç tahminlerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Yatırımcıları rahatlatacak adımlar neler olacak?

Reuters, 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerinden sonra ekonomide yapılan değişiklileri aktaran bir analiz yayınladı. Ajansa konuşan üst düzey AK Partili yetkililer, kısmen yabancı yatırımcılar için yargı reformları hayata geçireceğini bildirdi. İşte detaylar!

Kripto para piyasalarında ‘SEC’ şoku devam ediyor! Kripto borsasında bu hafta neler olacak?

Geçen hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun bazı dijital varlık borsalarına dava açmasıyla bozguna uğrayan kripto paralar bu hafta toparlanma sürecinde. Makro ekonomik veri gündeminin yoğun olduğu bu hafta volatilitenin yüksek olması bekleniyor.

Yatırımcılar dikkat! Doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı! 

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidiyor. Ekonomik verilerle alakalı çok dikkat çekici yazılar yazan ve bu hususta ikazlar yapan  ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da "28 Mayıs'tan sonra neler olacak?" başlıklı bir yazı yazdı ve doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı.

AKMde neler olacak Haberi

AKMde neler olacak

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde yeni AKM'yi kaleme aldı.

İşte Vahap Munyar'ın 'Merak etmeyin yeni AKM’de asla AVM havası olmayacak' başlıklı yazısı...

2017 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Murat Tabanlıoğlu’nu aradı:

- İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) mimarı babanız Hayati Tabanlıoğlu idi. Yenisini de sizin tasarlamanızı istiyoruz.

Murat Tabanlıoğlu, Bakan Avcı’ya beklentisini aktardı:

- Projeyi hazırlarken serbest çalışmak isteriz.

Murat Tabanlıoğlu, yeni AKM’yi tasarlama görevini alınca ilk iş her projedeki gibi bilgilerini tazeledi, dünyadaki eski-yeni önemli örnekleri gözden geçirdi:

- Her zaman yeni projeye başlarken daha önceden görmüş, incelemiş olsam da bilgilerimi tazelemek için çalışma yaparım.

Milano’dan Viyana’ya, Berlin’den Sidney’e, Paris’ten Londra’ya, ABD’ye kadar farklı ülke ve kentlerdeki opera binalarını inceledi. Ardından 120 kişilik ekip kurup, kolları sıvadı.

Murat Tabanlıoğlu, geçen...