29 / 04 / 2024

akm\'nin restoresi

akm\'nin restoresi

AKM'nin bir an önce açılmasıyla ilgili çalışmaları yürütebilmek için İstanbul 2010 Ajansı'ndan haber bekleniyor

Gamze İlgezdi'den AKM'nin dünya standartlarına göre yapılmadığı iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

Taksim AKM açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a geldi ve Cumhuriyet'in 98. yılında hizmete açılan AKM binasındaki törende yer aldı.

Ankara AKM Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet kıraathanesi, konferans salonu, kültür merkezi, geniş yeşil alanların yer alacağı Ankara AKM Millet Bahçesi'nin, 28 Ekim'de saat 13.30'da yapılacak açılışına vatandaşları davet etti.

AKM'nin açılışı için geri sayım başladı!

2019 yılında inşasına başlanan AKM'nin rötuş işlemleri tamamlandı. Yeni kültür merkezi 29 Ekim'de açılacak. 

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki son rötuşlar tamamlandı!

29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nda açılacak olan Atatürk Kültür Merkezi'nde rötuş işlemleri tamamlandı. AKM'nin ışıkları yakıldı. 

Yeni AKM 29 Ekim'de açılacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, inşaatı tamamlanmak üzere olan AKM'nin 29 Ekim tarihinde açılacağını açıkladı.

AKM'nin inşaatı tamamlanıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. 

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Yeni AKM'de sona gelindi!

Yeni AKM'nin inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için açılış tarihi belirlendi. İstanbul, dünya standartlarına sahip olan merkezine 29 Ekim'de kavuşacak. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AKM'yi anlattı...

Yeni AKM'nin açılış tarihi belli oldu! 

İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için açılış tarihi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM'nin 29 Ekim'de açılacağını duyurdu. 

Yeni AKM'de hangi değişiklikler yapıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019 tarihinde temeli atılan yeni AKM'nin inşaatında sona geliniyor. Peki yeni AKM nasıl olacak? İşte detaylar...

Yeni AKM'nin yüzde 99'u tamamlandı! 

Taksim'de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatının yüzde 99'u tamamlandı.

Yeni AKM'nin yüzde 88'i tamamlandı!

Taksim'de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatının yüzde 88'i tamamlandı.

akm\'nin restoresi Haberi

akm\'nin restoresi

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası ve birçok sivil toplum kuruluşu, dün Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) bir an önce kültür ve sanat etkinliklerine açılmasına ilişkin "somut adım" çağrısı yaptı.

"2010 başlıyor ama sanat sokakta" denilen çağrıda, geçen ocak ayında açtığı davayla AKM'deki çalışmaları durduran Kültür Sanat-Sen ile 2010 Ajansı arasında, kararın bir dizi uzlaşma toplantılarında ele alınmasına ve aradan geçen iki aylık zamana karşın, Ajans ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın somut bir adım atmadıklarına vurgu yapıldı. Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Eyüp Muhçu, 11 Ekim'deki uzlaşma toplantısına Ajans'ın Yürütme Kurulu eski üyeleri Faruk Pekin ve Halim Bulutoğlu'nun katıldığını belirterek uzlaşmaya vardıklarını ve onların istifalarının bir "tesadüf olmadığım söyledi. Muhçu, "Bu süreçle ilgili yapılacaklar çok...