18 / 05 / 2024

AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı

AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı

AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Şırnak il merkezinde ilk etapta 6 bin konut yapılacağını, ihtiyaç duyulması hâlinde ek olarak yeni konutların yapılmasına başlanacağını belirtti.

Konya'daki araziler yabancıların radarında! Ünal Karaman: Bu bir memleket meselesidir!

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'da verimli arazilerin yabancıların eline geçtiğine, çiftçilerin ise toprağa küstüğüne dikkat çekti. Karaman, bunun basit bir mülkiyet devri olmadığını, memleket meselesi olduğunu söyledi. İşte o açıklama...

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

AKP’li isimden memurları kızdıran ‘maaş’ açıklaması

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in memur maaşlarına yönelik yaptığı açıklama büyük tepki topladı.

2010-2021 yılları arasında satılan Hazine gayrimenkulleri TBMM gündeminde! 

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2010-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazine'ye ait gayrimenkulleri Meclis gündemine taşıdı. Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Halkapınar-Otogar metrosu için kullanılan izbedel, Cumhuriyet Halk Partililerin açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yorumlara karşı sert cevaplar verdi ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlamanın öncelikli olduğunu belirtti.

Olası afetlere yönelik alınacak tedbirler TBMM'de!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, son on yılda meydana gelen doğal afetler sebebiyle afetzedelere verilen desteklere ve olası afetlere yönelik alınacak tedbirlere ilişkin soru önergesi verdi. 

Son 5 yılda Milli Emlak tarafından belediyelere devredilen gayrimenkuller TBMM'de!

Son 5 yılda Milli Emlak Genel Müdürlüğünce büyükşehir belediyelerine yapılan tahsis ve devirlere ilişkin soru önergesi verildi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, konuyu TBMM gündemine taşıdı. 

Konut kira bedellerindeki artış TBMM'de!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman konut kira bedellerindeki artışa ilişkin soru önergesi verdi. 

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM'de!

2 Temmuz 2021 tarihinde TMSF tarafından tasfiye edilen şirketlerden alacaklı olan kişilerin akıbeti TBMM gündemine taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Türkiye'nin gündemi fahiş kiralar!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, fahiş kira fiyatları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a soru yöneltti.

Hülya Nergis: 20 yıl öncesiyle kıyaslandığında ev sahibi olmak kolaylaştı!

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis geçen günlerde gündeme, “Şehirdeki standart çok yükseldi. Artık ev sahibi olmak, araba sahibi olmak hiç zor değil” açıklamalarıyla gelmişti. Nergis, yeni bir açıklamada bulundu.

AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı Haberi

AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı


AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Şırnak iliyle ilgili verilen Meclis araştırması açılmasıyla ilgili önerisi üzerinde, AK PARTİ Grubu adına söz aldı.


Ağralı konuşmasında Şırnak merkezde 105 kilometre sıcak asfaltın yapımına başlandığını, yine il merkezinde ilk etapta 6 bin konut yapılacağını, ihtiyaç duyulması hâlinde ek olarak yeni konutların yapılmasına başlanacağını belirtti. 


Yine bu kapsamda, ev yapan vatandaşların eğer ev yaptığı yerin imar açısından bir sakıncası yoksa ev yapım işlerinin de hızlandırılacağını belirtti.


Ağralı konuşmasına şu şekilde devam etti; "Şırnak merkezde, Gazi caddesinde bin konutun proje işlemleri tamamlanmış ve ihale sürecine açılmıştır. Yine Bahçelievler mahallesinde 3 bin konut projesinin yapımı devam etmektedir ve en kısa sürede de bitirilecektir. Yine Atatürk mahallesi, Cumhuriyet mahallesi, Aydınlıkevler mahallesi, Dicle mahallesinde boşaltılan alanlarda 2 bin konut yapımı...