17 / 05 / 2024

akraba arası konut satışı konut kredisi

akraba arası konut satışı konut kredisi

Konut kredisi için aranan şartlar, bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, akraba arası konut satışlarında konut kredisi kullanılabilir mi? İşte akraba arası konut satışı konut kredisi esasları...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2019-2024 arasında TOKİ 8.500 adet, KİPTAŞ 10 bin 39 adet konut teslim etti!

İBB İştiraki KİPTAŞ’ın Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum'un 650 bin konut vaadinin gerçekleşebilir olmadığını aktaran Kurt, 2019-2024 arasında TOKİ'nin 8.500 adet, KİPTAŞ'ın 10 bin 39 adet konut teslim ettiğini söyledi.  

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Bodrum'da konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor!

Bodrum'un lüks semtlerinde konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor.

İstanbul'da konut sitesi aidatları yüzde yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttı! En yüksek aidatlar bu ilçelerde!

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, maliyetlerdeki artışlar, asgari ücrete yapılan zamlar, enflasyondaki artışların ardından İstanbul’daki konut aidatların yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttığını açıkladı. 

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

TOKİ sosyal konut 7'nci etap kura tarihleri il il açıklandı! 4-8 Şubat arasında hangi illerde kura çekilecek?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesi kapsamında kura heyecanı tam gaz devam ediyor. TOKİ sosyal konut 7'nci etap kura tarihleri il il açıklandı! 4-8 Şubat arasında hangi illerde kura çekilecek? 

Konut sigortası ve DASK arasındaki fark ne?

Posta Gazetesi köşe yazarı Can Kantar bugünkü köşesinde DASK ve konut sigortası arasındaki farkı kaleme aldı. İşte Can Kantar'ın 'Sigortasız olmak artık bir lüks' başlıklı yazısı...

Suudilere konut satışı Ekim ve Aralık arasında yüzde 64 azaldı!

Suudi yönetimi, Türk boykotunu sürdürüyor. Boykot, gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Suudilere konut satışı Ekim ve Aralık arasında yüzde 64 azaldı...

Şanlıurfa'da akraba aileler arasında arazi kavgası: 2 ölü!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde akraba aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi.

Konut kredisi faizleri yükseldi! Fiyatlar ne olacak?

Lüks Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, konut faizlerinin yükselmesiyle fiyatların düştüğünü belirtti ve konutta taleplerin değiştiğini söyledi.

1 Nisan-12 Temmuz tarihleri arasında 658 konut inşaatı şirketi kuruldu!

1 Nisan-12 Temmuz tarihleri arasındaki yaklaşık 3.5 aylık sürede en fazla sayıda firma kurulan 3 sektör, 957 firma ile ‘perakende ticaret’, 658 firma ile ‘konut inşaatı’ ve 522 firma ile ‘bilgi teknolojileri’ oldu.

'Ev' ile 'konut' arasındaki farklar nelerdir?

“Ev ile “konut” arasında önemli farklar bulunuyor. Konut, insanın barınma ihtiyacını karşıladığı mekan olurken, ev ise insanın kendini güvenlik içinde hissettiği yaşam alanı oluyor. 

Türkiye ile Arnavutluk arasında 500 konut inşası protokolü imzalandı!

Türkiye ile Arnavutluk arasında geçen sene 26 Kasım tarihinde yaşanan depremin ardından "Afet sonrası konut yapım alanında iş birliği yapılmasına dair protokol" imzalandı.

akraba arası konut satışı konut kredisi Haberi

akraba arası konut satışı konut kredisi

Akraba arası konut satışı kredisi

Banka kredisi kullanarak, birçok kimse ev sahibi olabiliyor. Ancak bankalar kredi verirken bazı şartlar arıyor. Konut kredisi koşulları, bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, akraba arası konut satışlarında konut kredisi kullanılabilir mi?


Bankalar genellikle birinci derece akrabalar arasında yapılan satışlar için konut kredisi vermezler. Çünkü, konut kredileri, uygun kredi faiz oranlı, uzun vadeli ve kredi tutarı yüksek krediler olup; bu tür satışlar akraba arası satışları genelde nakite olan ihtiyaçtan kaynaklanan satışlar olarak değerlendiriliyor.


Oysa bankaların, nakite olan ihtiyaçlar için daha kısa vadeli, kredi tutarı daha düşük ve kredi faiz oranı daha yüksek, ipotekli bireysel finansman kredisi adı altında kredi seçenekleri bulunuyor. Tüketiciler, bu kredi seçeneği yerine konut kredileri kullanarak, nakite olan ihtiyacını bu şekilde karşılayabiliyor.


Bu şekilde yapılan akrabalar...