12 / 08 / 2024

akraba

akraba

Şehirlerde daha çok anne - baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aileler fazladır. Bununla beraber evli çocukların, torunların aynı apartmanda farklı dairelerde yaşadıklarını da görüyoruz. Aile apartmanları akraba arasını açmamalı...

Maliye bakanlığı, IBAN kiralayanların peşinde! IBAN kiralayana ağır cezalar geliyor...

Milyonlarca liralık satış yapan bazı işletmelerin kullandığı IBAN’ların bir kısmının eş, dost ve akraba adına kayıtlı olduğu belirlendi. Buna göre, bazı IBAN'ların ise kiralandığı tespit edildiği ifade edildi. 

O kurum yüksek maaşlı personel alacak! Başvuru şartları ve son başvuru tarihi belli oldu!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilana göre bir adet sözleşmeli bilişim personeli alınacağı öğrenildi.

Bahçelievler'de arazi kavgası: 7 yaralı!

Bahçelievler'de akraba olan iki grup arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. Kavga nedeniyle 10 kişi gözaltına alındı. 

Şanlıurfa'da akraba aileler arasında arazi kavgası: 2 ölü!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde akraba aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi.

Şanlıurfa'daki arazi kavgasında yaralanan kişi öldü!

Şanlıurfa Viranşehir'de arazi anlaşmazlığı sebebiyle akraba iki aile arasında çıkan kavgada yaralanan 5 kişiden biri yaşamını yitirdi...

Mahkemelik olan arsa hisseleri devredebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Akrabamız 3 kişi tarafından, benim ve kardeşimin de bulunduğu, akraba ilişkileri içerisinde olduğumuz 24 kişi aleyhine ‘Olağanüstü Kazandırıcı Zamanaşımı ile Taşınmaz Mülkiye İktisabı’ dava açıldı.Bu durumda davadaki şansımızı nasıl görüyorsunuz?' sorusunu yanıtladı.

Erzurum'da arazi kavgası: 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı!

Erzurum Horasan'da akraba olan iki aile arasında arazi anlaşmazlığından çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Siirt'te arazi kavgası: 2 ölü, 1 yaralı!

Siirt Kurtalan'da akraba iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı...

Ev sahibi olanlar dikkat! Yasaklandı!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, emlak müşavirliği yasası çıktığında emlakçılar dışındaki kişilerin akraba veya başka birisinin gayrimenkulünü satmak istemeleri durumunda 30 bin lira para cezası alacaklarını söyledi.

Rize'de arazi kavgası: 2 ölü, 1 yaralı!

Rize Pazar'da arazi anlaşmazlığı sebebiyle akraba iki aile arasında çıkan silahlı kavga sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı...

Şanlıurfa'da arazi kavgası: 1 ölü, 5 yaralı!

Şanlıurfa Birecik'te arazi anlaşmazlığı nedeniyle akraba iki aile arasında çıkan silahlı kavga sonucunda 1 kişi öldü ve 5 kişi yaralandı. 

Bosna Hersek'te Balkan Gençlik Okulu açıldı!

Bosna Hersek Saraybosna'da, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen "Balkan Gençlik Okulu" projesi açıldı. 

Evde oturan akraba nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Miras yolu ile dört kardeşe intikal eden köy evimiz var. Hisse sahibi ablamızın oğlu burayı işgal ediyor. Biz iki kardeş, H.A.G.B. kararına dayanarak yeğenimizi açacağımız dava ile buradan tahliye edebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı

akraba Haberi

akraba



Şehirlerde daha çok anne-baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aileler fazladır. Bununla beraber evli çocukların, torunların aynı apartmanda farklı dairelerde yaşadıklarını da görüyoruz. Bu yaşam şekli, aileleri şehir hayatının yalnızlaştırmasından koruduğu gibi birtakım aile sorunlarını da beraberinde getiriyor. 


Aile apartmanında ikamet etmek bilhassa çalışan bayanların çocuklarının bakımı için büyük avantaj sağlıyor. Çocuk bakımı ve temizliği için hizmet alınan kişileri daha iyi tanımakta büyükanne ve diğer aile üyelerinin desteği önemli oluyor. Çocuk ve gençlere de duygusal ve sosyal açıdan iyi geliyor. Yine bu şekilde kardeşler yaşlı anne-babalarının bakımı için birbirine destek olabiliyor. Karşılıklı sevgi, saygı ve iyi niyet uygun şekilde gösterildiğinde aynı çatı altında yaşamak mutluluk vesilesi iken belli hassasiyetlere riayet edilmezse ciddi aile sorunları ortaya çıkıyor. Kimi zaman eşin ailesine mekânsal...