02 / 05 / 2024

Alaca Camisi bosna hersek

Alaca Camisi bosna hersek

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

Bosna Alaca Camisi açıldı!

Bosna Alaca Cami'si Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nün katkıları ile bugün yeniden açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy " Bir daha o büyük acıların yaşanmayacağından emin olacağımız bir geleceği oluşturma fikri ve idealiyle çalışmak bizlerin asli görevidir" dedi.

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Bosna Hersek'teki Alaca Cami yarın ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle yeniden inşa edilen Alaca Cami düzenlenecek törenle yarın ibadete açılıyor. 

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Bosna Alaca Cami 4 Mayıs'ta açılacak!

Bosna'daki savaşta Sırplar tarafından tamamen yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde adeta küllerinden doğan Alaca Camii, 27 yıl aradan sonra açılacak

Foça Alaca Camisi küllerinden doğacak!

Foça'da, Mimar Sinan'ın yakın çalışma arkadaşı Hasan Nezir tarafından inşa edilen Alaca Camisi'nin restorasyonu tamamlanıyor.

Bosna Hersek'in Ahşap Camisi iki asırdır ayakta!

"Şövalyeler Şehri" olarak anılan Bosna Hersek'in Buzim şehrinde 19. yüzyılda inşa edilen ülkenin "çivisiz" tek camisi, şehrin sembollerinden biri olarak yaklaşık iki asırdır dimdik ayakta durmaya devam ediyor.

Bosna Hersek Foça Hünkar Camii ibadete açıldı!

TİKA koordinatörlüğü, Bosna Hersek Foça'da yer alan ve 1992'de Sırplar tarafından yıkılan Foça Hünkar Camisi'ni yeniden ibadete açtı.

Bosna Hersek’teki Osmanlı camisi yeniden inşa edilecek!

1495'te Bosna Hersek'te inşa edilen Osmanlı camisi ''Arnaudija Camisi'' yeniden yapılacak. Banja Luka'da bulunan caminin temeli 22 Nisan'da atılacak.

Osmanlı Arnaudija Camisi yeniden inşa ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalma Bosna Hersek'teki Osmanlı Arnaudija Camisi yeniden inşa ediliyor. Yapı, 1993'te yıkılan caminin kalıntıları üzerine yapılacak.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi törenle açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Ferhadiye'nin tekrar açılması aslında bütün Bosna Herseklilere, Müslümanlara, Ortadokslara, Katoliklere ve bütün dünyaya bir barış mesajıdır. Bu barış mesajının doğru okunması lazım" dedi.

Bosna Hersek Ferhadiye Camii bugün açılıyor!

Bosna Hersek'teki savaşta Sırpların yıktığı Ferhadiye Camisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı törenle bugün açılacak. 23 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek olan camiinin UNESCO listesine adaylık süreci devam ediyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor!

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor. Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Banya Luka şehrindeki cami, TİKA destekleriyle yeniden inşa edildi.

Alaca Camisi bosna hersek Haberi

Alaca Camisi bosna hersek

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.


Osmanlı Devleti tarafından Balkanlar'da yaptırılan nadide tarihi camilerden biri olan ancak Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nde 22 yıl sonra tekrar ezan okunacak. 


Cuma namazının ardından inşaat çalışmalarının başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, Gorajde Müftüsü Remziya Pitiç, Saraybosna Din İşleri Müşaviri Hasan Atlı ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Alaca Camisi'nin temellerine ilk tuğlayı yerleştiren Bosna Hersek Reis-ul UlemasıKavazoviç, burada yaptığı konuşmada, insanlar arasında iyi niyetin mevcut olduğu sürece hiçbir şeyin imkansız olmadığını söyledi.


Alaca Camisi'nin restore edilmesinin Foça şehrinde yaşayan Boşnaklar ve Sırplar için yeni...