13 / 05 / 2024

alacaklısını zarara sokma amacıyla mevcudunu eksiltmek

alacaklısını zarara sokma amacıyla mevcudunu eksiltmek

Alacaklısını zarara sokmak maksadıyla mevcudunu eksiltmek suçu takibi alacaklının şikayetine bağlı bir suç olarak nitelendiriliyor. Peki, alacaklıdan mal kaçırma suçu zamanaşımı süresi ne kadardır? Dava ne zaman açılmalıdır?

Gayrimenkule haciz sınırı!

Zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle alacaklıların yasal yollara başvurup haciz işlemi başlatmasına sınır getiriliyor. Borçlunun evi, ancak evin kıymeti fazla ise yeni bir ev alabilecek miktar borçluya bırakılarak haczedilecek.

Vasiyet alacaklısının hakları!

Vasiyet alacaklısı olabilmek için miras bırakanın ölümü anında mirasa ehil olarak sağ olmak gerekiyor. Peki, vasiyet alacaklısının hakları nelerdir? Vasiyet alacaklısının istem hakkı nasıl kullanılır?

Vasiyet alacaklısının ölümü!

Mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, vasiyet alacaklısı ölürse ne olur? İşte vasiyet alacaklısının ölümü halinde tasarrufun iptali davası..

Vasiyet alacaklısı kimdir?

Mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, vasiyet alacaklısı kimdir?

Alacaklıdan mal kaçırma tasarrufun iptali!

Borcunu ödemeyen ve sahibi olduğu taşınmazları alacaklısını zarara uğratmak için üçüncü şahıslara devredebiliyor. Ancak bu durumun alacaklı tarafından farkedilmesi halinde alacaklıdan mal kaçırma tasarrufun iptali davası açılabiliyor...

Alacaklıdan mal kaçırma suçu zamanaşımı!

Alacaklısını zarara sokmak maksadıyla mevcudunu eksiltmek suçu takibi alacaklının şikayetine bağlı bir suç olarak nitelendiriliyor. Peki, alacaklıdan mal kaçırma suçu zamanaşımı süresi ne kadardır? Dava ne zaman açılmalıdır?

İpotek alacaklısının hakları!

İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getiriyor. İrat senedi ise, taşınmaz üzerinde taşınmaz yükü şeklinde kurulmuş alacak hakkı meydana getiriyor. Peki, ipotek alacaklısının hakları nelerdir?

Bakım alacaklısı ölürse ne olur?

Ölünceye kadar bakma akdinde, bakım borçlusu, kişiye ölünceye kadar bakma yükümlülüğünü alırken, bakım alacaklısı da bir malvarlığını veya bazı malvarlığı değerlerini ona devretme borcunu üstleniyor. Peki, bakım alacaklısı ölürse ne olur?

Hataş İnşaat'tan ikinci alacaklıların toplantısı 23 Mart'ta!

Kadıköy İflas Müdürlüğü, Hataş İnşaat'tan ikinci alacaklıların toplantısını 23 Mart'ta yapacak

DTZ Pamir Soyuer: A sınıfı ofis arzı 2 milyon metrekare!

Ümraniye, elverişli ofis alanlarının varlığı nedeniyle yeni kullanıcılar tarafından tercih edildi. Ancak, Avrupa yakasında arz eksikliği nedeniyle kullanıcı aktiviteleri sınırlı kaldı. Toplam kiralanan alan son 5 yılın en yüksek seviyesi olan 150 bin metr

Kamu lojmanları 70 ildeki konut sayısını geride bıraktı!

Kamu, sahip olduğu 236 bin 811 lojman ile Kayseri, Gaziantep ve Eskişehir gibi büyükşehir belediyelerinin de aralarında bulunduğu 70 şehirdeki konut sayısını geride bıraktı

Taşınmaz satışında yabancı sınırı aşıldı!

Türkiyede yabancıların mülkiyetine geçen taşınmazların toplam büyüklüğü 86.8 milyon metrekareye ulaştı. İmarlı alanlarda yüzde 10 sınırının aşılması üzerine aralarında Ankara, Malatya ve Uşakın da bulunduğu 7 ilde, 11 ilçede yabancıya taşınmaz satışı yasa

Sarp Sınır Kapısına yeni tesislerle 5 yıldızlı konfor geldi!

Artvinin Hopa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı çevresinde son 1 yılda gerçekleştirilen yapılanma sayesinde, artık sürücülerin ve yolcuların tüm ihtiyaçları karşılanabiliyor

alacaklısını zarara sokma amacıyla mevcudunu eksiltmek Haberi

alacaklısını zarara sokma amacıyla mevcudunu eksiltmek

Alacaklıdan mal kaçırma suçu zamanaşımı!

Alacaklısını zarara sokmak maksadıyla mevcudunu eksiltmek suçu takibi alacaklının şikayetine bağlı bir suç olarak nitelendiriliyor. Bu suç, borçlunun icra sürecinde taşınır veya taşınmaz mallarının satışının yapılması ile işleniyor.


Alacaklı suçun işlendiğini öğrendiği tarihten itibaren suçun zamanaşımı süresi içinde C.Başsavcılığına müracaat ediyor.


C.savcısı aldığı bu dilekçe üzerine müştekinin şikayet edilen hakkında açmış herhangi bir takip olup olmadığına bakar, Şikayet edileni çağırıp dinler, müştekiyi dinler ve topladığı bu deliller ışığında, delillerin kamu davası açmaya yeterli olup olmadığına bakar, yeterli görürse Asliye Ceza Mahkemesine dava açar.


4-Dava önüne gelen hakim davayı esas defterine kaydederek, sanığı müştekiyi ve varsa tanıkları duruşmaya çağırır, kaçırılan mallar taşınmaz ise bunların kayıtlarını getirirek dava görülür. Peki, alacaklıdan mal kaçırma suçu zamanaşımı süresi ne kadardır?


Alacaklıdan mal kaçırma...