27 / 04 / 2024

alanya turizmi

alanya turizmi

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.

Yabancıların konuttaki en gözde ilçesi Alanya oldu!

Antalya'nın Alanya ilçesinde yabancıların aldığı konut sayısı geçen yıl sonu itibarıyla, önceki yıla göre yiizde 7.3 artarak 34 bin 532 oldu.

Alanya'da yabancıların aldığı konut sayısı yüzde 7,3 arttı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde yabancıların aldığı konut sayısı geçen yıl sonu itibarıyla, önceki yıla göre yüzde 7,3 artarak 34 bin 532 oldu.

Yabancıların Alanya'da 34 bin konutu var!

2. Antalya'nın Alanya ilçesinde yabancıların aldığı konut sayısı geçen yıl sonu itibarıyla, önceki yıla göre yüzde 7,3 artarak 34 bin 532 oldu.

Alanya'ya hızlı trenle turizm akını olacak!

Alanyalılarla buluşan Bakan Elvan, "Hızlı tren güzergahı Manavgat'a kadar geliyordu ama Alanya'yı da ekledik. Hızlı trenle Konya, Kayseri, Kapadokya bölgesinden Alanya'ya turist akını olacak" dedi.

Erol Sayın: Alanya turizminden herkes ekmek yiyor!

Alanya turizminin masaya yatırıldığı ‘Kümelenme Projesi’ toplantılarının sonuncusu Alanya HEP Üniversitesi’nde yapıldı. Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın:" Alanya turizminden herkes ekmek yiyor." dedi.

Alanya Small Planet'in uçaklarında tanıtılacak!

Litvanyalı Editör Kristina Stalnionyte’nin sekiz sayfalık Alanya gezi yazısı, Small Planet şirketine ait uçakların koltuk ceplerinde dünyanın birçok ülkesini dolaşacak.

Alanya'daki turist sayısında eksilme olacak!

Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na uçak indirmek için çok uğraştığını fakat yeterli destek olmadığından dolayı girişimlerin askıda kaldığını söyledi.

Kümelenme projesi turizmin geleceğine ışık tutuyor!

Alanya turizminin masaya yatırıldığı ikinci geniş katılımlı ‘Kümelenme Projesi’ toplantısı Alanya HEP Üniversitesi’nde yapıldı. Alanya turizm işletmecileri, sektörün rekabetçiliğini yükseltmek üzere “Küme Analizi” toplantısında bir araya geldi.

Emitt'te Alanya ilgi odağı oldu!

Emitt'te Alanya ilgi odağı oldu. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin 19 yıl aralıksız katılım gösterdiği EMITT’te “10 aileye bir haftalık ücretsiz Alanya tatili” çekilişi büyük ilgi gördü.

Hollanda basını Alanya turizmini anlatacak!

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, tirajı yüksek olan kadın, gençlik, ve de turizm dergi editör ve köşe yazarlarından oluşan Hollandalı bir grup basın mensubunu Alanya’ya getirecek.

TUI: Turizmde 2014 rakamları tutturulabilir!

Alanya Tanıtma Vakfı yetkililerinin Hollanda'da görüştüğü TUI yöneticileri, “ 2014’ün rakamsal verileri 2015’ te tutturulabilir ” derken Corendon yöneticileri ise “ Daralma var ” dedi.

Turizm için Alanya İl olmalıdır!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya turizminde bulunan problemlerin çözülmesi için Alanya'nın il olması gerektiğini savundu. Yücel, '' Alanya mutlaka il olmalıdır " dedi.

Alanya turizmi ve 2015 turizm sezonu masaya yatırıldı!

Alanya turizminin ve 2015 yılı turizm sezonunun masaya yatırıldığı çalıştayda 2014 turizm sezonunun iyi geçtiği, 2015 turizm sezonunda ise 'Alanya-Gazipaşa Havalimanı' avantajına sahip olunduğu vurgulandı.

Alanya’nın hedefi turist memnuniyeti!

Alanya turizmine etki eden sivil toplum kuruluşları başkanları, Alanya HEP Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi öğretim üyeleri bir araya gelerek turist memnuniyeti oranını yükseltmek için çalışma yaptı.

Kruvaziyer turizmi ile Alanya'ya bin 19 yolcu geldi!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

Alanya turizmi ve 2015 turizm sezonu masaya yatırıldı!

Alanya turizminin ve 2015 yılı turizm sezonunun masaya yatırıldığı çalıştayda 2014 turizm sezonunun iyi geçtiği, 2015 turizm sezonunda ise 'Alanya-Gazipaşa Havalimanı' avantajına sahip olunduğu vurgulandı.

Alanya turizmi 12 aya yayacak!

Turizmi 12 aya yayma çalışmalarını sürdüren Alanya, yaşlı ile engelli gruplarına giren ve seyahat edebilen 116 milyon Avrupalı'yı bölgesine çekerek bu pazardan pay almak istiyor.

Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi!

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, bisiklet takımlarının konaklama anlamında hareket sağlayacağını söyledi. Cartier Tour'un Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli Akdeniz'de Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi

Alanya'da turizm sorunları ve çözüm önerileri raporlanacak!

Alanya’da turizmi direkt etkileyen sorunların tespitine ilişkin STK’ların farkındalık yaratma, bilinçlendirme yöntemleri ve çözüm önerileri oluşturmalarına yönelik toplantıların ikincisi yapıldı.Alanya'da turizm sorunları ve çözüm önerileri raporlanacak!

Alanya'da kruvaziyer turizmine Ortadoğu darbesi!

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde kruvaziyer turizmi, Ortadoğu ülkelerindeki karışıklık nedeniyle en kötü sezonunu yaşadı. Alanya Limanı, Ortadoğu ülkelerindeki savaş ve gerginlikten en çok etkilenen limanlardan biri oldu.

Alanya kruvaziyer turizmi 13 yılın en kötü sezonunu yaşıyor!

Alanya ruvaziyer turizmi, Ortadoğu ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle en kötü sezonunu yaşadı. Liman bu yıl transit gemi ve yolcu sayısı bakımından 13 yılın en kötü sezonu olarak kaydedildi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği yelken sporu ile turizmi güçlendiriyor!

Sporcu Deniz Öksüz ve Antrenör Cemal Özdiyar, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) yönetimini ziyaret ederek yelken sporuna verdikleri destekten dolayı yönetim kurulu adına ALTİD Başkanı Burhan Sili’ye teşekkür plaketi verdi.

Alanya'da Spor ve Doğa Turizmi atağı!

Alanya Turistik işletmeciler Derneği'nin, Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK), Turizm Tanıtma Vakfı ve belediye ortaklığında hazırladığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi' hayata geçirildi.

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

Süha Güçsav: Kurdaki yükseliş turizmi olumlu etkileyecek!

Karaköy 'de 5 yıldızlı otel açmak için kolları sıvayan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) CEO 'su Süha Güçsav, kurdaki yükselişin turizmi olumlu etkileyeceğini dile getirdi...

Ev turizmi yasal altyapı bekliyor!

TUYED ile birlikte son dönemlerin önemli tartışma konuları arasında yer alan “Ev Turizmi”ni masaya yatırdı. Tarafları ile birlikte son zamanların önemli tartışma konularından “Ev Turizmi”ni masaya yatırdı...

Mustafa Akaydın: Kemer'de turizmi 12 aya yaymalıyız!

Kemer'de turizmciler ve esnafla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ' Kış turizmini Kemer'de canlandıracak çalışmalar yapacağız. Kemer'de turizmi 12 aya yaymalıyız' dedi...

alanya turizmi Haberi

alanya turizmi

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.


Avrupa Birliği hibe ödemeli projeler üzerinde çalışmaların hazırlandığı Belediyeler Arası Gelişim ve Stratejik Planlama Konferansı Alaiye Resort Otel’de Romanya ve Türk temsilciler katılımıyla yapıldı. Her iki ülkenin belediye, oda ve dernek yöneticilerinin katıldığı konferans Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan’da gerçekleştirilen buluşmaların devamı niteliğinde. Görüşmelerin amacı için ise belediyelerin kapasite gelişimini arttırma, stratejik planlama, ortak proje üretimi ve yönetim konularında ortak yol haritalarının belirlenmesi ve reform süreçleri hazırlama olduğu belirtildi.


“TÜRKÇE VE ROMENCE’DE ORTAK BİN KELİME VAR”

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Danışmanı Hayri Çavuşoğlu, 10 yıl önce başlattıkları...