21 / 05 / 2024

alçı levha dönüşüm

alçı levha dönüşüm

Mehmet Tunaman, alçı levha duvar sitemlerinin, çok kısa sürede inşa edilmesi gereken depreme dayanıklı kentsel dönüşüm projesi konutları için ideal bir yapı malzemesi olduğunu belirtti...

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

İstanbul'a özel kentsel dönüşüm timi!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının baş rolündeki İstanbul için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı özel bir ekip kurdu. Ekip, TOKİ ve belediyelerle koordineli çalışıp dönüşümü planlayacak...

Konya Meram’ın kentsel dönüşümü markalaştı!

Meram Belediyesi tarafından yürütülen tüm kentsel dönüşüm çalışmaları Dönüşüm Meram markasıyla kamuoyuna sunulmaya başlandı. Belediye bu projeyi Meram’ın mazisinden, geleneğinden aldığı gücü geleceğe taşıyacak bir süreç olarak ele alıyor.

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm rıza ile yapılacak!

Kentsel Dönüşüm Mevzuatının yürürlüğe girmesiyle ortaya atılan bazı iddialara açıklık getiren DİKENT Yönetim Kurulu üyesi Sabit Şeker, vatandaşın rızası alınmadan dönüşüm yapılamayacağını söyledi.

Boş alanlarda yapılan çalışmalar dönüşüm değildir!

Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşümün boş alanlarda yapılacak planlarla olmayacağını da vurgulayarak, “Boş alanlarda kentsel dönüşüm planlaması yapmak kolaydır. Boş alanı planlayıp imara açarsınız olur biter. Ancak bunun adı dönüşüm olmaz.” dedi.

Söke'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar başladı!

Söke Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar başladı. Proje kapsamında tespit edilen bölgelerde revizyon imar planı öncesinde halihazır harita alımları için ekipler çalışmalarını yapıyor. Üç ayrı ekip belirlenen alanlarda ölçüm işine başladı.

Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Trabzon Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında bulunan 123 binanın 117’sinin kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Bölgede kamulaştırma çalışmaları henüz tamamlanmamış sadece 6 bina kaldığı bildirildi.

Aksaray'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı!

Aksaray'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı. Aksaray İl Özel İdaresinin 2014 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetiminde görev yapmak üzere seçilen Denetim Komisyonu çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın ardından Büyükşehir meclisi üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm zor bir çalışma gerektiriyor!

İdris Güllüce, kentsel dönüşümün zor bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Bir belediye başkanının buna teşebbüs edebilmesi, bunun hazırlığını yapması, altyapısını hazırlaması, vatandaşla uzlaşarak ve vatandaşın gönlünü alarak yapması kolay değil" dedi.

Kırsal Dönüşüm Çalıştayı geçekleşti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen “ Kırsal Dönüşüm Çalıştayı ” İlbank Ankara Macunköy sosyal tesislerinde yapıldı.

Kırsal Dönüşüm Çalıştayı yapıldı!

Kırsal Dönüşüm Çalıştayı yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası A.Ş. iş birliği ile düzenlenen “Kırsal Dönüşüm Çalıştayı” İlbank Ankara Macunköy sosyal tesislerinde yapıldı.

Kırsal Dönüşüm Çalıştayı yapıldı!

İller Bankası A.Ş. ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliği ile düzenlenen Kırsal Dönüşüm Çalıştayı 10 Ocak tarihinde İLBANK Ankara Macunköy Sosyal Tesislerinde yapıldı.

alçı levha dönüşüm Haberi

alçı levha dönüşüm
Türkiye Alçı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tunaman, alçı levha duvar sitemlerinin, çok kısa sürede inşa edilmesi gereken depreme dayanıklı kentsel dönüşüm projesi konutları için ideal bir yapı malzemesi olduğuna dikkat çekti. Tunaman, alçı levhaların diğer duvar yapım malzemelerine göre 6-10 kat daha hafif olduğunu belirtti.

Bina yapımında yapısal olmayan elemanlar, ne kadar hafif malzemelerden seçilirse betonarme karkas sistemi o kadar narinleşecek ve sonucunda yapım maliyeti düşecek, yer kaybı azalacaktır. Bu tespiti yapan Türkiye Alçı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tunaman, bir binada en önemli ölü yükü oluşturan ancak 1998 deprem yönetmeliğinde yapısal olmayan malzeme olarak kabul edilen bina içindeki bölme duvarların yapımında kullanılan alternatif malzemelerden birinin alçı levhalar olduğunu söyledi.

Yer kazancı da sağlıyor Tunaman, sözlerini şöyle sürdürdü:...