05 / 05 / 2024

Aleksandr Klyaçin

Aleksandr Klyaçin

Ekim Devrimi'nin lideri Vladimir Lenin'in bolşeviklere seslendiği yer olarak bilinen Moskova'daki Metropol Hotel, 8.8 milyar rubleye yaklaşık 4.9 milyar liraya Azimut Hotels zincirinin oldu...

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

Erzurum’da Puşkin’in kaldığı ev müzeye dönüştürülecek!

Rusya’nın Ankara büyükelçisi Aleksey Yerhov, Ezurumdaki yetkililerin, büyük Rus şairi Aleksandr Puşkin’in 1829 yılında geldiği Erzurum’da kaldığı evde Puşkin Müzesi açmayı planlıyor.

Türk Akımı'nın ilk kolunun inşaatı 2019'da tamamlanacak!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı`nın birinci kolunun inşasının 2019 yılının sonuna kadar tamamlanabileceğini söyledi.

Aleksandr Novak: Türk Akımı inşaatı 2019'da başlayabilir!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ilk hat inşaatının 2019’un ikinci yarısında başlayabileceğini söyledi.

Rusya Türk Akımı için hazır!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin hükümetler arası anlaşması için görüşmeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

Türkiye ile Rusya, Türk Akımı'nın ilk ayağı için anlaştı!

Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşmazlık çözüldü... Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı projesinin ilk ayağının inşasında Ankara ile anlaştıklarını açıkladı.

Rusya inşaat sektöründe Morton birinci sıraya yerleşti!

Krizle birlikte konut inşaatı sektöründe en büyük oyuncular değişti. INFOline şirketinin verilerine göre, Aleksandr Ruçyev'in sahibi olduğu Morton şirketi, konut inşaat sektöründe birinci sıraya yerleşti.

Yabancı `bekle gör' tavrına giriyor, inşaatta sıkıntı var

Global likidite problemlerinin etkisi sürerken, iç siyasette yaşanan gerginlikler, iş dünyasını tedirgin etti. Bankacılar, işadamları, büyümesi ciddi biçimde hız kesen inşaat sektörü temsilcileri, Türkiye'nin sıkıntıları uzlaşarak aşması halinde, yatırımc

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

Aleksandr Klyaçin Haberi

Aleksandr Klyaçin

Moskova Belediyesi'ne ait, kentin en eski otellerinden biri olan Metropol Hotel, yeni sahibini buldu. Moskova şehir yönetimi, Metropol otelini açık artırma usulüyle neredeyse başlangıç fiyatına sattı. Rusya'nın Sesi'nde çıkan habere göre otelin başlangıç fiyatı 8.7 milyar rubleydi. Açık artırmanın başlamasından hemen sonra ote, 8.874 milyar rubleye (yaklaşık 4 milyar 930 bin TL) satıldı. Otelin mülkiyeti, Aleksandr Klyaçin'in Azimut Hotels otel zincirine geçti.


1901'DE İNŞA EDİLDİ

TOPLAM alanı 39.4 bin metrekare olan beş yıldızlı Metropol Oteli, bulunduğu 10.8 bin metrekarelik arsası ile birlikte satıldı. Otel, 20. yüzyılın sonuna kadar Moskova'nın en lüks otellerinden biri olarak biliniyordu. Otelin tarih boyunca konuk ettiği ünlüler arasında Bertolt Brecht, Mao-Zedung, John Steinbeck, Pierre Cardin ve Barrack Obama da...