25 / 08 / 2024

ali em yazıları

ali em yazıları

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Em bugünkü yazısında imar planları ve şehirleşmeyi kaleme aldı. İşte Ali Em'in o yazısı..

Konut satışlarındaki düşüşün yaz aylarında da sürmesi bekleniyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı Genel Müdürü Özkan Yalaza yaptığı açıklamada konut satışlarında aşağı yönlü seyrin yaz aylarında da süreceğini söyledi.

KİPTAŞ'tan kamu bankalarına çağrı: Çürük yapılar için düşük faizli kredi imkanı sunun, kefil biziz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı paylaşımda kentsel dönüşümdeki borç yükünün vatandaşları zorladığını belirterek, kamu bankalarına kentsel dönüşüm için resmi yazı yazdığını ve vatandaşlara kefil olacaklarını söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Yüksek enflasyon ve faiz ortamı konut satışlarını durma noktasına getirdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt düşüş gösteren konut satışlarına değinerek yüksek enflasyon ve faiz ortamının konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Ali Kurt: 201 milyon dolar borçla devraldığımız KİPTAŞ'ın tüm borçlarını sıfırladık!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada  KİPTAŞ'ı 201 milyon dolar borçla devraldıklarını belirterek, şirketin tüm borçlarını sıfırladıklarını söyledi. 

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Evercore ISI analistleri, konut inşaat şirketleri için hazırladığı ankette sektörün yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşandığını açıklayarak yaz aylarında satışların rekor kırdığını belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Yatırımcılar dikkat! Doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı! 

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidiyor. Ekonomik verilerle alakalı çok dikkat çekici yazılar yazan ve bu hususta ikazlar yapan  ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da "28 Mayıs'tan sonra neler olacak?" başlıklı bir yazı yazdı ve doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı.

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Şükret Yazıcılar tarafından kuruldu.

Cem Küçük mazot fiyatlarında gelecek rahatsız edici seviyeyi açıkladı: 'Siz bu yazıyı okurken' diye başlayıp uyardı

Benzin ve mazota gelen aşırı zamlar hükümetin politikalarını destekleyen yazılarıyla tanınan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ü de rahatsız etti. Küçük, ‘Şu anda mazot 30 lira siz bu yazıyı okurken daha da artabilir. İş artık rahatız edici bir hâl aldı’ tespitinde bulundu.

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

ali em yazıları Haberi

ali em yazıları


Şehirleşmenin, insan yaşamı üzerindeki etkilerinin son derece önemli olduğu, bu önemini imar alanındaki gelişmelerin başlangıcı olarak kabul edilen İkinci Dünya Savaşı sonrasından günümüze kadar değişkenlikler göstererek ve yenilikler ilave ederek bugüne taşındığı görülmektedir. Şehirlerin oluşumunda en etkili olan unsurlar imar planı ve bu planın belirlediği alanlardaki yapılaşmalardır.  

İmar, sözlük anlamıyla bayındır kılma, geliştirme veya güzelleştirmektir. Genel bir tanımlamayla; arzın belli ölçekler çerçevesinde nitelendirilmesi ve belirlenmesidir. Bu belirlemelerin; 1848 yılında yayımlanan Ebniye Nizamnamesinde, 1882 yılında kabul edilen Ebniye Kanunu’da; yol genişlikleri, güneşleme yerleri, yapı yükseklikleri ve altyapı unsurları olarak düzenlendiği anlaşılır. Günümüzde imar planlarının ana kanunu İmar Kanunu ve özel nitelikli kanunlardır.

Yer seçimi, şehirleşme

Şehir, insanların toplu olarak yaşadıkları ekonomik, sosyal ve kültürel yönden hayatlarını sürdürdükleri yerlerdir. Bu yerlerin seçimi ve...