19 / 05 / 2024

ali sesli bina tamamlama sigortası açıklaması

ali sesli bina tamamlama sigortası açıklaması

Birçok konut projesinden ev alan kişi, inşaatların yarım kalması sebebiyle mağdur olabiliyor. Ancak bu durum artık değişiyor...

Bina sakinleri dikkat! Bu durumu ihbar etmeyen kat maliklerine maddi ve manevi ceza uygulanacak!

Son zamanlarda artan asansör kazanları ile ilgili değerlendirme yapan Avukat Dr. Ali Önal, asansör arızalarında bina sakinlerinin üzerine düşen görevleri açıkladı.  

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Ayhan Yıldız, Çağdaş Güren, Ellez Tosun ve Mikail Dülye ortaklığında kuruldu.

Gnc Grup Bina Tesis Yönetimi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gnc Grup Bina Tesis Yönetimi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Ali Arıcı tarafından kuruldu.

Konutta arz açığı için devlet ve müteahhit işbirliği yapmalı!

Avrasya Uluslararası İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli, konut sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki konut ve inşaat sektöründe son durum ne? Erişilebilir konut nasıl üretilir? İşte Sesli'nin o açıklamaları...

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Türkiye’nin önemli gayrimenkul geliştiricilerinden birisi olan intAvrasya Uluslararası İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Ali Sesli: Gayrimenkulde fiyat artışı devam edecek!

Avrasya Uluslararası İnşaat A.Ş yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli şirketin planlarını ve sektörün trendlerini anlattı.

Kayseri'de site ve bina yöneticileri pandemi için toplandı!

Kayseri'de İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında site ve bina yöneticileriyle toplandı.

Hakel Grup Bina İnşaat Malzemeleri Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hakel Grup Bina İnşaat Malzemeleri Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de 30 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Ali Küçük tarafından kuruldu.

Acn Bina Tasarım İnşaat Şehircilik Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Acn Bina Tasarım İnşaat Şehircilik Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali İlki ve Erhan İlki ortaklığında kuruldu.

Gölcük’te ağır hasarlı bina kalmadı!

Gölcük ilçesinde depremin yaralarının sarıldığını söyleyen Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ''Gölcük’te ağır hasarlı ve yıkılması gereken bina kalmadı'' dedi.

Ali Çağatay Kankılıç, Se Club Profesyonel Tesis Yönetim'in genel müdürü oldu!

Ali Çağatay Kankılıç, Aşçıoğlu Grubu’nun, profesyonel rezidans ve bina yönetim hizmetleri sunduğu şirketi Se Club Genel Müdürlüğü görevini üstlendi...

Akm Bina Tasarım Şehircilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akm Bina Tasarım Şehircilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ali İlki tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Ali Baki Usta: Yap-Sat değil, Yap-Yaşat felsefesini benimsiyoruz!

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, “Gerçek insan ihtiyaçlarına odaklanarak, sadece bina inşa etmenin ötesinde, uzun yıllar sürecek ilişkiler ve güven inşa etme misyonuyla hareket ediyoruz” dedi.

ali sesli bina tamamlama sigortası açıklaması Haberi

ali sesli bina tamamlama sigortası açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, 20114'te çıakrılan kanunla bina tamamlama sigortasının önünü açmış oldu. Yaklaşık 3 sene süren çalışmaların neticesinde de Türkiye'de ilk bina tamamlama sigortası poliçesi hazırlandı, bu sigortayı ABD merkezli bir sigorta şirketi yaptı. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İntavrasya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli, konut alınan projede tamamlama sigortası bulunuyorsa müteahhitin iflas etmesi halinde bile evin teslim edileceğine, bina tamamlama sigortasıyla alıcıların daha rahat ev alacağına dikkat çekti. 

Türkiye genelinde onlarca konut projesi hayata geçiriliyor, fakat her 10 kişiden en az ikisi konutlarına kavuşamıyor. Bunun nedeni ise maddi yetersizlik sebebiyle bazı projelerin yarım kalması oluyor. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu duruma el attı ve artık binaların yarım kalma durumunu ortadan kaldırdı. 

İnşaat sigortası nedir? 

Sigorta konusu olan değerler, teminat süresi...