10 / 05 / 2024

Aliağa Nemrut Limanına hangi firmalar yatırım yapacak

Aliağa Nemrut Limanına hangi firmalar yatırım yapacak

PETKİM’in Aliağa’da Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak liman yatırımı sürerken İzmir’in önde gelen bir başka sanayi kuruluşu Batı Anadolu Çimento'da (Batıçim), yine Aliağa Nemrut’taki limanında yatırım atağı başlattı.

TOKİ'den İzmir Aliağa'ya 759 yeni konut geliyor!

Yatırımlarına devam eden TOKİ, İzmir İli Aliağa İlçesi Samurlu Mahallesi 759 16 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 22 Eylül'de gerçekleştirecek. 

Radisson Hotel İzmir Aliağa açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Radisson Otel Grubu, İzmir Aliağa’daki yeni otelini hizmete açtı.

Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde inşaat hızlandı!

İzmir Aliağa'da inşaatına devam edilen mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi için çalışmalar hızla tamamlanıyor. Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin modern bir yapı olması planlanıyor. 

Tunç Soyer'den Aliağa-Bergama İZBAN hattına ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

İzmir Aliağa'daki Kamelya Apartmanı'na iki farklı hasar raporu verildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde Kamelya Apartmanı sakinleri, deprem sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince binaları için verilen "ağır hasarlı" raporunun AKP Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem'in itirazı sonrası "orta hasarlı" olarak değiştirildiğini iddia etti. 

Aliağa Belediyesi eski hizmet binası sağlık ocağı olacak!

Aliağa Belediyesi, Helvacı Eski Belediye Hizmet Binası'nı sağlık ocağına dönüştürme kararı aldı. 

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Macron'dan Beyrut Limanı'na imar malzemesi yardımı açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'na tıbbi yardım ve itfaiyecilerin bulunduğu 3 uçağın Lübnan'a ulaştığını ve yeniden imar malzemelerinden oluşan yardımlar göndermeye devam edeceklerini belirtti...

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu yarın açılıyor!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu ve bağlantı yollarında trafik akışının 22 Şubat saat 23.59'da başlamasına karar verilirken, bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40, maksimum hız 120 kilometre olacak.

Aliağa'ya yeni devlet hastanesi müjdesi!

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Aliağa, Çiğli ve Foça'da ilçe danışma kurulu toplantılarına katıldı. Sürekli, toplantıda Aliağa için hastane ve konut müjdesi verdi.

Menemen-Çandarlı-Aliağa Otoyolu güzergâhına değer katıyor!

Yapımı süren Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, bölgeyi cazibe merkezi haline getirdi. Son iki yıldır gayrimenkul fiyatları hızla artıyor. Proje tamamlandığında bölgedeki hareketlilik daha da artacak. Yatırımcılar bölgede fırsat kolluyor.

İzmir Aliağa Hacı Tahir Şimşek Cami'nin temeli atıldı!

Aliağa’nın hayırsever iş adamları arasında yer alan  Osman Şimşek’in öncülüğünde Şimşek Group’un sahipleri Şimşek Ailesinin babaları Hacı Tahir Şimşek adına yaptırdıkları temel atma töreni yapıldı. 

Datça yat limanının akıbetiyle ilgili 5 soru!

Yap-işlet-devret modeli ile inşaatına başlanan Datça yat limanının akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Aliağa Nemrut Limanına hangi firmalar yatırım yapacak Haberi

Aliağa Nemrut Limanına hangi firmalar yatırım yapacak

Batıçim, buradaki limanını büyütme kararı aldı. Şirket bu amaçla 15 milyon Dolar yatırım yapacağını açıkladı. Batıçim, limanın karasal alanda geri hizmet sahası olarak değerlendirilmesi için Aliağa Horozgediği mevkiinde OPET'e ait 64 dönümlük arsayı da 17.5 milyon liraya satın aldı. Batıçim, bölgeye 21 antrepo kurmayı planlıyor.  64 dönümlük arazi Batıçim Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal, bölgeye yatırım yapmak için öncelikle genişlemek gerektiğini dile getirdi. OPET'e ait olan 64 dönümlük araziyi Akbank'la yaptıkları kredi anlaşması ile 17.5 milyon liraya satın aldıklarını belirten Ünal, "Aldığımız araziye 21 antrepo kurmayı planlıyoruz. 7 yıl vadeli kredi anlaşması sonucu yapılan bu girişimin bölgeye önemli bir hareketlilik getireceğini düşünüyoruz" dedi. Bugüne kadar bölgenin şirket bünyesinde bir iskele olarak grup için hizmet verdiğini belirten Ünal, "Son...