07 / 05 / 2024

Aliağada yatırım

Aliağada yatırım

Farklı ülkelerden gelen yatırımcılar, Aliağa’yı çok uluslu bir ilçe yaptı. Adnan Saka, “Başını sağa çeviriyorsun Hintli, sola çeviriyorsun Meksikalı. Aliağa’nın hem uluslararası hem de yerli nüfusu artıyor” dedi

Arsago’dan doğada yaşam ve yatırım için yepyeni bir başlangıç!

Türkiye’nin dijital gayrimenkul uzmanı Arsago, doğada yeni nesil yaşam ve yatırım alanları oluşturmaya devam ediyor. Arsago, şehir hayatından uzaklaşarak doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyen yatırımcılara hizmetlerine devam ediyor.

Kuyaş Yatırım, İstanbul Bahçelievler'deki arsasını sattı!

Kuyaş Yatırım, şirketin devam eden yatırımları finansmanında ve şirket faaliyetlerinde kullanılmak üzere İstanbul Bahçelievler'de Yenibosna Mahallesi 1542 ada 42 parselde yer alan 8 bin 204 metrekare büyüklükteki arsanın satış sözleşmesini imzaladı.

Ada İstanbul Yatırım Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Ada İstanbul Yatırım Ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Adil Erkoç tarafından kuruldu. 

DKY İnşaat'tan Kartal'a 1.5 milyar TL’lik yatırım!

DKY İnşaat 4 projeyle Kartal'a 1.5 milyar TL’lik yatırım yaptı. DKY İnşaat bu yıl DKY Ada ve DKY Sahil projelerini satışa çıkardı.

SOCAR, Aliağa'daki termik santral yatırımından vazgeçti!

SOCAR'ın, İzmir Aliağa’da yapmayı planladığı kömürlü termik santrali yatırımını gerçekleştirmeyeceği iddia edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “temiz ve yaşanabilir bir çevre” için biri Aliağa'da olmak üzere 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Yenişakran'a yapılacak Atık Su Arıtma Tesisigünde yaklaşık 2 bin metreküp evsel atık suyu arıtacak.

Batıçim Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına yatırım yapacak!

Batı Anadolu Çimento (Batıçim), Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına 15 milyon dolar yatırım yapacak. Aliağa Horozgediği mevkiindeki 64 dönümlük arsayı 17.5 milyon TL’ye satın alan şirket, bölgeye 21 antrepo kurmayı planlıyor.

Batıçim'den Aliağa Nemrut Limanı'na yatırım atağı!

PETKİM’in Aliağa’da Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak liman yatırımı sürerken İzmir’in önde gelen bir başka sanayi kuruluşu Batı Anadolu Çimento'da (Batıçim), yine Aliağa Nemrut’taki limanında yatırım atağı başlattı.

Seferihisar Gödence Göleti ek yatırım programında!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aliağa Kalabak Göleti ve Sulaması'nın ardından Seferihisar Gödence Göleti projesinin de ek yatırım programına alındığını söyledi.

MNV Turizm İzmir'de otel yatırımına başladı!

İzmir’in önde gelen aile şirketleri arasında yer alan İzmir Mühendislik Şirketler Grubu bünyesindeki MNV Turizm A.Ş., İzmir Aliağa bölgesinde Hampton by Hilton markasıyla otel yatırımına başladı.

Aygaz'dan LPG depolama için 24 milyon liralık yatırım!

Aygaz'dan LPG depolama için 24 milyon liralık yatırım geldi. Avrupa’nın en büyük LPG ithalatçısı Aygaz, 24 milyon liralık yatırımla İzmir Aliağa'daki LPG depolama kapasitesini 48 bin 90 metreküpe çıkaracak.

İZSU 3.2 milyon liralık yatırım yaptı!

İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında su sıkıntısı çeken Aliağa Kalabak, Seferihisar Orhanlı, Bornova Karaçam ve Karabağlar Kavacık köylerinde gerçekleştirdiği 3.2 milyon liralık yatırımı tamamladı; yeni şebekeden su vermeye başladı.

Stanka İnşaat Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Stanka İnşaat Yatırım Limited Şirketi, Koray Akın tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 2 Temmuz'da Fatih, Neslişah Mahallesi, Muhtar Muhittin Sokak, 109 Ada'da kuruldu.

Aliağada yatırım Haberi

Aliağada yatırım

Son dönemde birçok ülkeden yatırımcı çeken Aliağa, çok uluslu bir yerleşim yeri haline geldi. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, ilçedeki yatırım bölgelerinde Amerikalı'dan Hintli'ye, Meksikalı'dan Japon'a kadar dünyanın dört bir tarafından yatırımcı ve bu firmalarda çalışan işçileri görmenin mümkün olduğunu ifade etti. Saka, "Bazen başını sağa çeviriyorsun Hintli, sola çeviriyorsun Meksikalı görüyorsun. Aliağa'nın hem uluslararası hem de yerli nüfusu artıyor, ancak altyapımız yeterli değil" dedi.


Türkiye ekonomisinde sanayi ve denizcilik deyince akla ilk gelen yerler arasına giren Aliağa, demir-çelik fabrikaları, gemi geri dönüşüm tesisleri, uluslararası ticaret, petrokimya, enerji ve lojistik sektörleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Gelişmişlik endeksine göre, bağlı bulunduğu İzmir'le yarışan Aliağa, ülke genelinde birinci derece gelişmiş ilçeler arasında da 5. sırada yer alıyor.


Aliağa'nın nüfusu, ağır sanayide kaydettiği büyük...