29 / 04 / 2024

alım satıl devir şerh

alım satıl devir şerh

Alım, satım ve devir işlemlerinin tapuda görülebilmesi için başlatılan şerh uygulamasına İstanbul'da start verildi...

Altın alım satımında yeni dönem başlıyor! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın! O gram altınlar sahte!

Altın piyasasında sahteciliğin önüne geçebilmek için altın alım satımında, Darphane tarafından yeni bir dönem başlatılıyor.

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

Araç alım-satımında yeni dönem resmen başlıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) bünyesinde MASFEDTAM ismiyle kurulmuş olan tahkim mekanizmasıyla kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gidilmeden çözülecek.

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Tapu işlemlerinde yeni devir başlıyor! Ev alım satımı yapacaklar önce buraya baksın!

Son dakika haberine göre, tapu işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor ve ev alıp satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken değişiklikler geliyor. Yapılan değişikliklerle birlikte ev alım satım işlemlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde...

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 600 bin TL sermaye bedeli ile Emre Sülün ve Fırat Kadlan ortaklığında kuruldu.

İslam Memiş yanıtladı! Altın alınır mı satılır mı? Altını o tarihte kimse tutamayacak!

Altın alacak olan vatandaşlar ve yatırımcılar bu aralar altın alınır mı, satılır mı sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Rusya’ya ekonomik yaptırımlar gevşer mi? Bazı ABD bankaları tekrar Rus tahvillerinde alım satıma başladı

Bazı büyük ABD bankaları son günlerde Rus borçlanma araçlarında alım satım işlemi yapılmasına tekrar aracılık etmeye başladı. Böylece Batılı yatırımcıların artık dokunmak istemediği Rus tahvillerini satmaları mümkün olacak.

2. el araç alım-satımı yapan şirketlere soruşturma! Fiyatlara nasıl yansıyacak?

Rekabet kurulu, yükselen 2. el araç fiyatları sonrası harekete geçti. Vatandaşlardan gelen şikayetleri inceleme altına alan Rekabet Kurulu, alım-satım yapan firmalarla ilgili yaptığı ön araştırma karara bağladı

Endeksa yeni sistemini duyurdu! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul alım satım sürecinde hızlı, güvenli ve kaliteli bir deneyim yaşatan Endeksa, yeni özelliğiyle Türkiye’de bir ilke daha imza attı. İşte detaylar...

Tapu alım satım masrafı 2022!

Tapu masrafları, gayrimenkul alım satım işleminde bulunacak olan kimseler tarafından araştırılıyor. Tapu alım satım işi olanlar, devir için belirli tutarlarda masraf ödüyorlar. Peki, 2022 yılı için bu tutar ne kadar oldu? İşte tapu alım satım masrafı 2022...

alım satıl devir şerh Haberi

alım satıl devir şerh
Kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli binaların alım, satım ve devir işlemlerinin tapuda görülebilmesi için getirdiği şerh uygulaması İstanbul'da başladı. Çeşitli illeri de Bakanlığın belirlediği lisanlı kuruluşlarca yapılan riskli bina tespitleri hızla devam ediyor. Tapu ve kadastro ile müdürlüklerine İstanbul'dan 48, Ankara'dan 1 binanın riskli olduğuna daire bildirim yapıldı. Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de 20 yıllık sürede 6,5 milyon bina yıkılacak. Riskli alanlar belirlendikten sonra üzerindeki yapılar tespit edilecek. Hak sahipleri 15 gün içerisinde itiraz edebilecek. Toplam 7 kişi olmak üzere 4 öğretim görevlisinin, 3 bakanlık görevlisinin yer aldığı teknik heyet inceleme sonuçlarını...