20 / 05 / 2024

alligator ustalarının mesleki yeterlilik eğitimi

alligator ustalarının mesleki yeterlilik eğitimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilen “ Mesleki Yeterlilik Belgesi Eğitimleri ” için ustalarını destekleyen Alligator, seksen iki ustasının sınavı başarıyla tamamlamasını sağladı...

Sıva ustasının maaşı 65 bin TL oldu, sosyal medyada yorumlar gecikmedi: 'Okumasaydım'

İnşaat ustalarının maaşları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Gusholder Haber Bülteni paylaşımında sıva ustasının maaşının 65 bin TL olduğunu duyurdu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Yapay zekanın ele alacağı 20 meslek grubu açıklandı! En az çatı ustaları, inşaatçılar ve sıvacılar etkileniyor...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın en az ve en fazla etkileyeceği meslek grupları ve haberin detayları...

İŞKUR yeni ay müjdesini duyurdu! Devletten çalışmayanlara 13.156 TL'ye yakın destek ödemesi!

İşsiz olanların mesleki deneyim kazanmaları için İŞKUR destek sağlamaya devam ediyor. İşbaşı Eğitim Programları kapsamında katılımcılara maddi destek sağlanıyor. İşte söz konusu proje hakkında merak edilen tüm detaylar...

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort

İŞKUR az önce açıkladı. Başvuran herkese 9 ay boyunca günlük 359 TL verilecek! Bu parayı hemen alın!

İŞKUR’un düzenlediği iş başı eğitim programları kapsamında katılanlara günlük olarak ödeme yapılıyor. Sisteme kayıtlı iş arayışında olanların mesleki tecrübe kazanmaları ve istihdam sürecine katılmaları amaçlanan program için detaylar belli oldu.

İŞKUR sürpriz bir kararla herkese destek ödemesi yapacak! Bu parayı mutlaka alın!

Sigortasız çocuklu kadınlar için İŞKUR'un başlattığı mesleki eğitim kursları güzel bir fırsat sunuyor. İşsiz olan her insanın başvurabildiği mesleki eğitim kursları, özellikle iş hayatına dönmek isteyen çocuklu kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

İŞKUR’dan ilaç gibi son dakika desteği! Formu doldurup aylık 6 bin TL harçlık alabilirsiniz! Sakın kaçırmayın!

İŞKUR'dan iş arayışında olanlara yeni imkanlar sağlanmaya devam ediyor. İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak için işbaşı eğitim programı düzenleniyor.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Yetki belgesi alan emlakçılara kritik uyarı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlakçıların mesleki eğitim belgelerinin Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemine yüklenmesi gerekiyor. 

Asia Young Designer Awards için son başvuru tarihi 21 Mayıs!

Nippon Paint, ArchClub’ın 30 Nisan tarihinde gerçekleştireceği ve genç mimarların mesleki gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan online buluşmanın sponsoru oldu. 30 Nisan tarihinde saat 21:00’da başlayacak olan etkinlik için son başvuru tarihi 21 Mayıs olarak belirlendi.

Kırşehir'de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Kırşehir'de 76 yıldır teknik eleman ve sanatkar yetiştiren meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile yenileniyor.

SGK'dan vatandaşa önemli uyarı! Son gün 1 Şubat!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcu yapılandırma başvuruları hala devam ediyor. İdari para cezaları, iş ve mesleki hastalık cezalarının da yer aldığı yapılandırma kapsamında başvurular için son tarih 1 Şubat olarak açıklandı.

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nda neler konuşuldu?

“Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360” üçüncü gününde de mesleki toplum örgütleri, gayrimenkul sektörü kadar ekonomiye yön veren ulusal ve uluslararası liderlerin katıldığı, bilgilendirici ve katılımcılara yeni vizyon kazandırabilecek oturumlara sahne oldu.

alligator ustalarının mesleki yeterlilik eğitimi Haberi

alligator ustalarının mesleki yeterlilik eğitimi


Aralık ayında Alligator tarafından, Betek Boya Gebze Fabrikası’nda 85 ustaya verilen eğitimlerle 85 usta “Mesleki Yeterlilik Kurumu” sınavına hazırlandı. Verilen eğitimler sonucunda 82 usta sınavları başarıyla tamamlayarak belgeyi aldı.


Profesyonelleşmeye Tam Destek


Herhangi bir şart aranmaksızın tüm ustalara açık olan seminerler, Alligator’ün bayi ve ustalarının donanım kazanacağı kısa dönemli bir okul niteliği taşıyor. Alligator, ustalarla bir araya geldiği bu süreçte, onların karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini dinlerken, sektördeki gelişmeler ve yeni ürünlerin yanı sıra iş güvenliği ve sağlığı konularında da ustaları bilgilendiriyor. Alligator, bu belgeyi ustalara sağlamak ve bu süreçte onlara teorik ve pratik bilgileri aktarmak amacıyla eğitimler düzenliyor. 1 Ocak 2017 yılından sonra zorunluluk haline gelecek “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sahibi usta sayısını arttırmayı hedefleyen Alligator, ustalarına; doğru renk önerisi, uygulama,...