19 / 05 / 2024

almanların tatil tercihi

almanların tatil tercihi

Türkiye, İspanya ve İtalya'nın ardından Almanlar için en önemli üçüncü destinasyon. Almanlar'ın yurtdışı turizm tercihlerinde başı İspanya çekiyor. İspanya'nın ardından da İtalya ve Türkiye geliyor.

Ruslar’ın konut tercihi değişti: Antalya'yı terk ediyorlar!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, ekonomik kriz, Rusların da tercihlerini değiştirdi. 2022'de tatilcilerin gözdesi Antalya’da 22 bin konut satın alan yabancılar, 2023'te yalnızca 12 bin 901 ev aldı.

MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil mi?

31 Mart Pazar günü seçimlerde oy kullanılacak sandıkların okullara kurulacak olması ve oy sayma işlemlerinin yapılacak olması nedeni ile 1 Nisan 2024'de okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Konu ile ilgili yapılan açıklama kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi açıklama yapıldı.

2024'te kaç gün tatil yapacağız! Resmi tatiller kaç gün olacak?

2024 senesi, birçok resmi tatili barındıran ve çalışanlar için tatil yapma fırsatı sunan bir yıl olacağı açıklandı.. Bu sene, 15 resmi tatil günü bulunuyor. Yapılacak olan bu tatillerden 8'i dini bayram olduğu , 5'ü ise milli bayramlar olarak kutlanacağı kaydedildi.  İşte haberin detayları...

Milyonlarca çalışana 2024 müjdesi! Resmi tatiller belli oldu: 7 gün izinle 40 gün tatil imkanı! 

2023 yılının sonuna az bir zaman kala yeni yıl öncesi en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de yanıt buldu. 2024'ün resmi tatilleri kaç gün? İşte ayrıntılar...

Okullarda 9 gün tatil kararı: MEB o tarihte anaokulundan liseye kadar her sınıf için tatile girileceğini duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda 4 gün ders ve 3 gün tatil uygulama önerisinin kesin bir dille reddedildiğini açıkladı. Bu açıklama, öğrenciler arasında büyük ilgi uyandırdı. Milyonlarca anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, Eylül ayı itibariyle derslerine başladı.

Bankalar yarın açık mı? Özel ve kamu bankaları 9 gün kapalı mı olacak?

Kurban Bayramı tatili kapsamında 9 gün tatil yapılacak. Peki, Bankalar yarın açık mı? Özel ve kamu bankaları 9 gün kapalı mı olacak? İşte detaylar...

Otel fiyatları katlanınca çalışanların tatil planları da değişti! İşte yaz tatilindeki yeni trendler!

Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla yaz tatiline ilişkin hazırlıklar da hızlandı. Ancak her geçen gün artan maliyetler nedeniyle çalışanların tatil alışkanlıkları da değişiyor. Hem tatil süreleri kısaldı, hem de otelin yanı sıra farklı seçenekler de değerlendiriliyor.

4 gün çalışma düzenine bir ülke daha katıldı! Bu ülkede de artık haftanın 3 günü tatil!

Haftada dört gün çalışma düzeni Avrupa'nın dört bir yanında hızla yayılıyor! Avrupa'daki dört günlük çalışma düzeni eğilimi artmaya devam ediyor. Bu düzene bir ülke daha katılarak haftalık beş günlük çalışma programını dört günlük çalışma düzeni ile değiştirdi.

Sıfır telefon alamayan vatandaşın ikinci tercihi bakın ne oldu!

Dolar kuru ve artan enflasyonla birlikte özellikle teknolojik cihazların fiyatlarında artış meydana geldi. Telefon almak da bu noktada lüks olmaya başladı. Sıfır telefon alamayan kişiler de bu yola başvurdu. İşte detaylar!

MEB'den öğrencilere son dakika müjdesi! Okullar 9 gün tatil olacak! Öğrenciler havalara uçacak!

Son dakika! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların tatili konusundaki tartışmalara noktayı koydu. Yapılan resmi açıklamaya göre, okulların tatili 9 gün daha uzatıldı. Öğrenciler, MEB'in tatil kararıyla büyük bir sevinç yaşayacak.

15 Mayıs okullar tatil mi? Seçim sonrası resmi tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? Seçimden sonraki gün tatil mi?

15 Mayıs okullar tatil mi edildi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? İşte detaylar!

Son dakika! Bakan Özer açıkladı: Okullar tatil edildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14 Mayıs pazar günü yapılacak olan seçim nedeniyle 15 Mayıs Pazartesi günü okulların tatil edileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Beko CM 9120 1200 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nereden alınır? 1 Mart 2023 fiyat listesi

Beko CM 9120 1200 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi, her kıyafete uygun programlarıyla , her yıkamada kıyafetin özünü koruyarak ev hanımlarının birinci tercihi oluyor. Peki bu yıkama programları neler? 

almanların tatil tercihi Haberi

almanların tatil tercihi


Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na 180 ülkeden yaklaşık 11 bin şirket katılırken suru yaklaşık 170 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün verdiği bilgilere göre, dünyadaki turist sayısı geçen yıl yüzde 5 oranında artışla 1 milyar yüz milyona ulaştığını aktardı. Bu rakamın önümüzdeki yıllarda 1.5 milyara kadar çıkabileceği tahmini yapıldı. Dünya çapında en sık tatile çıkanların başında gelen Almanlar'ı, Çinli turistler izlerken, 2013'te Alman turistlerin yurt dışı tatilleri için tam 65 milyar euro harcadığı açıklandı.


Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Jürgen Büchy, geçen yıl Alman seyahat acentelerinin cirosunun yüzde 3.5 oranında 1 milyar euro artışla 25 milyar euro'ya ulaştığını söyledi. Büchy, önümüzdeki yaz sezonu için rezervasyonların şimdiden yüzde 10 oranında arttığını tüm yıl...