02 / 05 / 2024

almanya enflasyon

almanya enflasyon

Almanya, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya. Hükümet yetkilileri mevcut krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini dile getiriyor. Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü Almanya, yüksek enflasyonuun toplumsal barışı da tehidt etmesinden kaygılı..

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 0,4 küçülecek!

Almanya ekonomisinde küçülme şoku yaşanıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü, olağan dışı yüksek enflasyon yüzünden özel tüketimin bu yıl yüzde 0,5 azalacağını öngördü.

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Almanya'da enflasyon yeniden hız yaptı, İspanya'da hedefin altında kaldı!

Almanya'da Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 6,8'e çıkarken, İspanya'da ise Avrupa Merkez Bankası'nın tüm Euro Bölgesi için belirlediği yüzde 2'lik hedefin altına indi.

Almanya'da algılanan enflasyon açıklananın 3 katı!

Allianz Trade araştırması, Almanya'da Mayıs'ta algılanan enflasyonun yüzde 18 ile resmi olarak belirlenen yüzde 6,1'lik oranın neredeyse üç katı kadar olduğunu ortaya koydu.

Almanya resesyona girdi!

Almanya’da ekonomik durgunluk baş gösterdi. Yüksek enflasyon ve düşen tüketici harcamaları ülke ekonomisini resesyon olarak bilinen ekonomik durgunluğa itti.

Uzmanlara göre Almanya'da enflasyon zirve yaptı!

Almanya'da açıklanan nihai veriler, enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle enflasyonun Nisan ayında yüzde 7,2'ye gerilediğini teyit ederken, gıda fiyatları, enflasyonun itici gücü olmayı sürdürüyor.

Almanya'da enflasyon 71 senenin zirvesinde!

Almanya'da eylül ayında yüzde 10 olan senelik enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki son yükseliş ile birlikte ekimde yüzde 10,4'e çıkarak 1951'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. İşte detaylar…

Fransa ve Almanya, enflasyon ve enerji krizine karşı mücadeleyi hızlandırma konusunda anlaştı!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Almanya ve Fransa'nın Avrupa'daki yüksek enflasyon ve enerji krizinin daha hızlı ele alınması gerektiği konusunda anlaştıklarını belirtti.

Ifo, gelecek yıl Alman ekonomisinde resesyon ve rekor enflasyon şimdiden öngördü!

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından biri olan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya’nın bu yıla ilişkin büyüme tahminini, enerji krizinin etkileri ve tarihi yüksek enflasyon nedeniyle aşağı yönlü olarak revize etti. İşte haberin devamı…

IMF, Almanya için ekonomik büyüme tahminini düşürdü! En büyük tehdit açıklandı

Avrupa'da artan enflasyon Alman ekonomisinin resesyona girmiş olabileceğine ilişkin ihtimalleri güçlendirdi. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklamaya hazırlanırken IMF, Almanya için kritik bir değerlendirme yaptı.

Deutsche Bank CEO'su: Yüksek enflasyon toplumsal barışı tehdit ediyor

Almanya, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya. Hükümet yetkilileri mevcut krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini dile getiriyor. Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü Almanya, yüksek enflasyonuun toplumsal barışı da tehidt etmesinden kaygılı..

Enflasyon oranları Ekim 2014!

Yurt içi üretici fiyat endeksi ile üretici fiyat endeksi oranları olan enflasyon rakamları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte, enflasyon oranları Ekim 2014 verileri..

almanya enflasyon Haberi

almanya enflasyon

Avro Bölgesi'nde mayısta yüzde 8,1 olan yıllık enflasyon, enerji ve gıda maliyetlerinin artmaya devam etmesiyle haziranda yüzde 8,6'ya çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye ulaştı.

Yüksek enflasyonu değerlendiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya olduklarını belirterek, Enflasyonda tarihi bir zorlukla karşı karşıyayız ve bu zorluk birkaç ay içinde bitmeeycek" dedi

Öte yandan Deutsche Bank Üst Yöneticisi (CEO) Christian Sewing, yüksek enflasyonun toplumsal barışı tehdit ettiğini belirterek, devam eden fiyat baskısının Alman ekonomisinde resesyon riskini artırdığına dikkat çekti.

Sewing, Frankfurt'ta düzenlenen bankacılık konferansında yaptığı konuşmada, yüksek enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ALMAN HALKI TASARRUF YAPAMIYOR

Yüksek enflasyonun toplum üzerindeki olumsuz etkisine dikkati çeken Sewing, Almanya'da anketlerde insanların yüzde 40'ının yüksek enflasyon nedeniyle artık tasarruf edemeyeceklerini söylemesinin Almanya'da toplumsal barışı tehdit ettiğini kaydetti.

Sewing, devam eden fiyat baskısının Alman...