04 / 08 / 2024

Almanya merkez binası

Almanya merkez binası

Almanya'nın gizli istihbarat servisi olan Almanya Federal Haber Alma Servisi BND Berlin'deki yeni ofisine taşındı.

İstanbul'un göbeğinde Cengiz İnşaat için özel imar planı!

Cengiz İnşaat’ın merkez binası önündeki Altunizade 2 ada 31,63 ve 64 No’lu parsellerde yer alan 2 katlı 3 adet konut, riskli yapı kararı aldırtılarak yıktırılmıştı. Şimdi yıktırılan binaların arazisine 4 katlı “Özel Sosyal Tesis” yaptırılmak isteniyor.

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı. 

Almanya Merkez Bankası açıkladı: Almanya'da konutlar hala aşırı değerli!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen sene fiyatların düşmesine rağmen ülkede konutların hala aşırı değerli olduğunu kaydetti.

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Bundesbank: Almanya, Avrupa'nın hasta adamı değil. Ekonomi 2024'te büyüyecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinde mevcut zayıflığın ardından gelecek yıl yeniden büyümenin beklediğini belirterek, “Şu anda büyük bir belirsizlik var ama doğru yoldayız” dedi.

Bundesbank, Almanya ekonomisi için karamsar bir tablo çizdi!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da GSYH'nin yüksek faiz ve zayıf talep gölgesinde bu çeyrekte de büyük ölçüde yatay seyredeceği tahmininde bulundu.

Banu Evleri'nde yüzde 40 peşinat, 60 ay vade ile ev sahibi olma fırsatı!

Hasanoğlu Şirketler Grubu ile İmece Tasarruf A.Ş. arasında iş birliği protokolü 16 mart 2023 tarihinde İmece Genel Merkez Binasında gerçekleşti.

Avrupa da yüksek enflasyona karşı faiz silahına mı sarılacak?

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüksek enflasyonun kalıcı olmasını önlemek için temmuzda faiz oranlarını yükseltmesi gerektiğini söyledi. FED'in ardından Avrupa'da faiz artışına mı hazırlanıyor?

Enka İnşaat, Yandex Merkez Binası inşaatı için 500 milyon Euro'luk sözleşme imzaladı!

ENKA ve Yandex LLC arasında, Moskova'da yapılacak olan yeni Yandex Merkez Binası'nın inşası için yaklaşık 500 milyon Euro'luk sözleşme imzalandı.

Akdeniz Yatırım Holding merkez binasını satışa çıkardı!

Kamu kurum ve kuruluşlarına özel güvenlik hizmeti sağlayan Akdeniz Güvenlik, yeni unvanıyla Akdeniz Yatırım Holding merkez binasını satışa çıkardı. 

Evergrande Group'un genel merkez binasının satışı iptal!

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

Eski İTO binası 90 santimetre yatınca yıkım başladı! Sıfırdan yapılacak!

İTO'nun eski merkez binası 42 milyon liralık harcamayla “sıfırdan” inşa edilecek. İTO yönetimi tarafından istenen uzman raporunda binanın 90 cm yattığı belirtildi.

Peker GYO Almanya'daki binasını 2.5 Euro'ya sattı!

Peker GYO'nun portföyünde yer alan Almanya'nın Hagen şehrindeki binası toplam 2 milyon 500 bin Euro'ya satışına ilişkin noter sözleşmesi imzalandı. 2 milyon 600 bin Euro olan satış bedeli, 2 bin 500 bin Euro olarak revize edildi.

Almanya merkez binası Haberi

Almanya merkez binası

Almanya'nın gizli istihbarat servisi olan Almanya Federal Haber Alma Servisi BND, yıllardır Nazi döneminden kalma bir binayı merkez olarak kullanıyordu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, eski binada yıllarını geçiren servis, ülkenin başkenti Berlin'deki yeni ofisine cuma günü taşındı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, BND'nin yeni merkezinde incelemeler yaptı.

Merkel, BND'nin güçlü ve etkili olması gerektiğini ve bu nedenle milyonlarca Alman vatandaşının güven içinde yaşam sürebileceğini kaydetti.

Merkel, dış görünüşü son derece donuk olan binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Dev merkezin inşaatı 1.25 milyar dolara (1.1 milyar avro) mal oldu.

Alman medya kuruluşları merkezin 12 yılda tamamlanması ve başta 720 milyon avro olarak planlanması fakat 1.1 milyar avroya mal olması nedeniyle hükümeti ve projeyi yürüten firmalar hakkında açıklamalarda...