07 / 05 / 2024

almanya Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı

almanya Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı

Türkiye'nin partner ülke olduğu fuarın açılışını Almanya Başbakanı Merkel ve Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan birlikte yapacak. Yaklaşık 40 ülkeden 1200 firmanın katıldığı fuarda bu yıl Türkiye partner ülke olacak.

Rusya kendi uzay istasyonunu kuruyor!

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak kendi uzay istasyonunu kurmaya hazırlanıyor. Ülke ilk çalışmalarını askeri bir fuarda tanıttı. İşte detaylar...

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

Sadakataşı Derneği, İdlib'deki 308 briket evi teslim etti!

Çalışmalarına devam eden Sadakataşı Derneği, Almanya Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin katkılarıyla Suriye'de Beşşar Esed rejim güçlerinin saldırılarıyla zorla yerinden edilen siviller için hayata geçirdiği briket evlerinden 308'inin, ihtiyaç sahiplerine teslimini yaptı.

S&P Fransa ve Almanya'nın kredi notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Fransa'nın ve Almanya'nın kredi notunu teyit etti.

NASA, uzay istasyonuna uzay oteli ekliyor!

Geçen sene Haziran ayında resmileştirilen NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) ticarileştirmesi projesi, yörüngeye bakan istasyona otel eklenmesiyle sürüyor. Tasarımcı Philippe Starck, otelin iç mekan tasarımını “rahat ve sıcak bir yumurta” şeklinde tanımlıyor.

Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı tamamlanamıyor! 

Almanya Tegel Havalimanı yerine yapılması planlanan Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı hala inşaat halinde. Üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen havalimanında çalışmalar bitmiyor. 

İnşaat firmaları Almanya’da düzenlenen Bau İnşaat Fuarına katıldı!

14-17 Ocak 2019 tarihlerinde Almanya'da gerçekleştirilen ve sektöründe dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Bau Münih uluslararası Mimarlık Yapı ve İnşaat Fuarına inşaat ve bağlı sektörlerde faaliyet gösteren 25 firma ile katılım sağlandı.

TBMM, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasını görüşecek!

TBMM, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ile Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin tasarının yasalaşmasından sonra, 16 Mart perşembe gününden itibaren çalışmalarına ara verecek.

Newjoy, Köln Uluslararası IMM Mobilya Fuarı'ndan yeni pazarlarla döndü!

Newjoy, 4. kez katıldığı Köln Uluslararası IMM Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’ndan Kuveyt, Almanya, Latin Amerika, Benelux, Fransa, Ukrayna, Moğolistan ve İngiltere gibi ülkelerle yeni iş bağlantıları gerçekleştirerek döndü.

TUSAŞ Almanya'da havacılık şirketi satın aldı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI) Almanya'da kurduğu TAI GmbH, Grunewald Stade GmbH şirketini satın aldı.

Uzay mimarisinin kalbi 15. Venedik Uluslararası Bienali'nde atacak!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Zeynep Oral bugünkü yazısında 28 Mayıs-27 Kasım tarihleri arasına düzenlenecek 15. Venedik Uluslararası Mimarlık Bienali'nden bahsetti. Oral, davetli olduğunu serginin detaylarını paylaştı.

NASA Mars için şişme ev tasarladı!

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda deneyecek.

İnşaatın akıncıları MIPIM Fuarı'nda boy gösterdi!

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan canlı yayın izlemiştim geçen yıl. Aylarca hatta yıllardır orada yaşayan astronotlara şu soru sorulmuştu: "Gezegenimizin çevresinde binlerce kez dolaşıp duruyorsunuz.

almanya Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı Haberi

almanya Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı

Almanya'nın başkenti Berlin'de iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı (ILA) yarın açılıyor. Yaklaşık 40 ülkeden 1200 firmanın katıldığı fuarda bu yıl Türkiye partner ülke olacak.


Fuarın açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan birlikte yapacak. Fuarda Türkiye 865 metrekarelik alanda temsil edilecek.


Türkiye standında Türk savunma sanayi firmalarından TAİ, Havelsan, Roketsan, Alp Havacılık, STM, Figes, Bites, OSSA, Tübitak Uzay, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği ve Türk Hava Yolları yer alacak.


Fuar süresince Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri uçağı "Solo Türk" ve Türk Yıldızları Akrobasi Timi de gösteri yapacak. 


Airbus firmasının yeni yolcu uçağı A350'nin tanıtımının da yapılacağı fuarda havacılıkla ilgili son teknolojiler ziyaretçilere sunulacak. 25 Mayıs'a kadar sürecek fuarı bu yıl 250 bin kişinin ziyaret...