03 / 05 / 2024

almanyadan gayrimenkul alan çift

almanyadan gayrimenkul alan çift

Antalya'nın Alanya ilçesine yerleşen zengin bir Hollandalı çift, buraya yerleşmek için gayrimenkul işi yapan bir kişiden arsa aldı. Çift, arsayı aldıkları kişiye bir de villa yaptırdı. Çift, villanın teslimi sürecinde Türk tarafı ile bir dizi sorun yaşadı

Gayrimenkul sektörüne yeni nesil çözümler geliyor...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Eylül 2023 tarihinde yayınlanan “ücretli çalışan” istatistikleri verileri kapsamında, gayrimenkul alanında çalışan sayısı 122 bin 179'a kadar çıktı. Bu rakam 2009 yılında 33 bin seviyesindeydi. İşte ayrıntılar...

LC Waikiki yöneticileri 74.1 milyon TL'ye 2 yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

Pamir Güçlü Dizdar, Ayşe Pürlen Dizdar Köksalan ve Şefik Yılmaz Dizdar, 74 milyon 175 bin 849 TL'ye gayrimenkul alanında iki yeni şirket kurdu. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Avrupa’ya gitmek isteyene çok önemli fırsat geldi! Bu ülkede gayrimenkul alan AB vatandaşı oluyor!

Türkiye’de özellikle birçok kişi Avrupa’ya gitmek, hatta birlik ülkelerinde vatandaşlık almak için yoğun araştırmalar içinde. Gelen bir habere göre, Avrupa’daki bu ülkeden gayrimenkul satın alanlara AB vatandaşlığı yolu açılıyor. İşte detaylar…

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

Metaverse ve Gayrimenkul Zirvesi 23 Şubat'ta!

Türkiye’nin gayrimenkul alanında gerçekleştirilecek olan ilk Metaverse konulu zirvesi “Metaverse ve Gayrimenkul Zirvesi”, 23 Şubat 2022 tarihinde yapılacak. Merakla beklenen zirve Esas Gayrimenkul sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılara döviz düzenlemesi!

TL'nin korunması düzenlemeleri çerçevesinde, yabancıların gayrimenkul alımına döviz bozdurma zorunluluğu getirildi.

Peker Holding'in gayrimenkul yatırımları tam gaz!

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, turizm alanında büyümeyi planladıklarına dikkat çekerek "Gayrimenkul alanında da önümüzdeki yıl ve yıllar için hem Türkiye'de, hem de operasyonlarımızın devam ettiği diğer ülkelerde planladığımız yeni projelerimiz mevcut" açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul alan şirketlere vergi avantajı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımı yapan şirketlerin vergi ödemelerini kaleme aldı.

Gayrimenkul danışmanlığı popülerleşiyor!

Ekonomist Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, gayrimenkul danışmanlığına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ankara'da PR yöntemiyle satış yaparak ayda 100 bin TL kazanç elde eden gayrimenkul danışmanlarının olduğunu belirten Yılmaz, gayrimenkul alanında kariyer yapmak isteyenlere tavsiye verdi.

Çinli gayrimenkul şirketi Sunac borç krizinde!

Çin'de gayrimenkul alanında likidite sorunu yaşayan şirketler artıyor. Evergrande'in ardından Sunac da Shaoixing’deki yerel yöneticilerden finansal konularda şirkete yardımcı olunmasını talep etti. Sunac, yerel yönetimlere büyük bir baskıyla karşı karşıya olduklarını iletti.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar TBMM'de!

2015 ile 2021 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişilere ilişkin soru önergesi sunuldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

almanyadan gayrimenkul alan çift Haberi

almanyadan gayrimenkul alan çift


Adrianus Van Der Louw (75) ile eşi Teuntje Justine Van Vliet (70) yaşamlarının geri kalanını Alanya’da geçirmek istedi. Alanya’ya sık sık gelen çift önce bir apartman dairesi satın aldı. Daha sonra gayrimenkul işleriyle uğraşan Sami Ü.’den bir arsa aldı. Aynı zamanda villa da inşa eden Ü., Hollandalı çifte bir de villa yapımı konusunda anlaştı. Çift, arsa ve villa inşaatı için toplamda 260 bin Euro’ya anlaştı. Tapu teslimi ve villadaki eksik kalan işler için taraflar bir takım sorunlar yaşadı. Karşılıklı suçlamalardan sonra taraflar 24 Ağustos 2004’te bir ibraname imzaladı. Bu ibranameyle tarafların birbirinden alacaklı olmadığı, kimsenin kimseye borcunun olmadığı imza altına alınmış oldu.


BANKADAN TELEFON GELDİ

Ancak 2007 yılı ocak ayı başında Hollandalı çift, hesaplarının bulunduğu bankadan aldıkları telefonla şaşkınlık yaşadı. Bankadan...