01 / 05 / 2024

Alparslan Türkeş Caddesi

Alparslan Türkeş Caddesi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu bölgede yeni açılan bulvar, cadde ve yollara "Cumhurbaşkanlığı Bulvarı", "Cumhurbaşkanlığı Caddesi", "Yeni Çiftlik Caddesi" ve "Alparslan Türkeş Caddesi" isminin verildi.

1941 Taksim ile Mete Caddesi'ni birbirine bağlayan yol için 85 bin lira bütçe ayrılmış!

1941 yılında Taksim Taşkışla ile Mete Caddesi'nin birbirine bağlayan yolun asfalt çalışması için toplamda 85 bin liralık bütçe hazırlanmış.

1957'de Vatan Caddesi'nden Aksaray'a kadar tüm arsalar belediye tarafından 60 milyon liraya satılmış!

1957 yılında belediye içinde bulunduğu borçlardan kurtulabilmek için Vatan Caddesi'nden Aksaray'a kadar uzanan tüm arsaları 60 milyon TL'ye satmış.

Ayyüce Türkeş'ten soru: Vatandaş olmak için ev alanların kaç eşine vatandaşlık veriliyor?

Yabancıya konut satışı son zamanlarda sık sık gündem oluyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Meclis'te yaptığı açıklamasında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve bazı sorular yöneltti. 

Türkeş Dış Ticaret Ve Turizm Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Türkeş Dış Ticaret Ve Turizm Danışmanlık Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Akmal Khan Khıljı, Esmatullah Sharıfı, Jahangır Shah Popal Zaı, Qaıs Qayum ve Saıd Aqa Hashımı ortaklığında kuruldu.

Sısters Of Paradıse Türkeı Gayrimenkul İşletme Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sısters Of Paradıse Türkeı Gayrimenkul İşletme Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Solutions Holding GMBH tarafından kuruldu.

Tchibo, Bağdat Caddesi’ndeki 3. mağazasını açtı!

Yeni mağaza açılışlarına hız kesmeden devam eden Tchibo, Bağdat Caddesi’ndeki 3. mağazasını açtı...

İpek Özilhan Özkan Bağdat Caddesi'nde giyim mağazası açtı!

Tuncay Özilhan'ın kızı İpek Özilhan Özkan, bebek giyim markası Gami Giyim için yeni mağazasını Bağdat Caddesi'nde açtı. 

Milyonlarca Euro'luk sitede aidat krizi!

Arda Turan, Suat Sürmen ve Selma Türkeş gibi ünlü isimlerin yaşadığı Bodrum Mandarin Oriental'de aidat krizi yaşanıyor. 15 bin TL'ye çıkan aidat ücretleri ünlü isimlerin tepkisine neden oldu.

Adalar'da 18.7 milyon TL'ye icradan satılık havuzlu ahşap ev!

T.C. Adalar İcra Dairesi, Adalar ili, Büyükada Maden Mahallesi, Yılmaz Türk Caddesi, 182 ada 29 parselde yer alan havuzlu ahşap evi 18 milyon 765 bin TL'ye satıyor...

Afganistan'daki Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı!

Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Cüzcan vilayetinde Afganistan'daki Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı...

Alparslan Taahhüt Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alparslan Taahhüt Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Alkan Alparslan tarafından kuruldu.

Erdem 58 İnşaat Metal Elektrik Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Çetin Caddesi Şubesi açıldı!

Erdem 58 İnşaat Metal Elektrik Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Çetin Caddesi Şubesi bugün Ümraniye'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Erdem tarafından kuruldu.

Fatih'te yangında 4 katlı metruk bina yıkıldı!

Fatih Nişancı Mahallesi Türkeli Caddesi'nde yer alan 4 katlı binada yangın çıktı, ahşapların yanması sonucunda bina tamamen yıkıldı...

Alparslan Türkeş Caddesi Haberi

Alparslan Türkeş Caddesi


 Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı bölgesindeki yol güzergahlarına yeni isimler konulmasına ilişkin Başkanlık yazısı ile ANKAPARK Projesi'nde gerçekleştirilen imar planı değişikliği kabul edildi. Oybirliğiyle alınan isim kararma göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu bölgede yeni açılan yollardan 1 No'lu yol güzergahı olan, Yenimahalle-Etimesgut Çankaya ilçe sınırları içinde bulunan, Beştepe-Bahçekapı-Söğiitözii mahallelerini kapsayan Alparslan Türkeş Caddesi'nin 11. Sokak ile birleştirilip, uzatılan 25 metre yol genişliğindeki caddeye "Alparslan Türkeş Caddesi" adı verildi. 


CUMHURBAŞKANLIĞI CADDESİ 


Yenimahalle ilçesi içindeki Emniyet ve Gazi mahallelerinden geçen 40 metre genişliğindeki 2 No'lu yolun adı, "Cumhurbaşkanlığı Bulvarı", aynı bölgedeki Emniyet'in önünden geçen 15 metre genişliğindeki 3 No'lu yolun adı ise "Yeni Çiftlik Caddesi" oldu. YenimahalleBeştepe önünden geçen, 12...