01 / 05 / 2024

Alsancak Limanının imar planı kabul edildi mi

Alsancak Limanının imar planı kabul edildi mi

Kruvaziyer ve Yük Umanı olarak ayrılan Alsancak Limanı'nın yeni imar planı, Konak Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Planda Kruvaziyer Limanı başta olmak üzere yapılan değişiklikler var.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Yeni Alsancak Limanı'nın önü açıldı!

2011 yılından beri beklenen 'Yüzülebilir Körfez Projesi'nde ÇED için nihai onay geldi. Konuyla ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, 'Limanın özelleştirilip gerekli yatırımların yapılması ve verimli şekilde çalıştırılmasının önü açıldı' açıklamasını yaptı

Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yapılan itiraza ret!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Belediye'nin Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın revize imar planlarına yaptığı itirazı kabul etmedi. Konak Belediyesi yargıya gitmezse, planlar kesinleşecek, ihalenin önünde engel kalmayacak. Yargıya gidildiği takdirde limana çivi çakılamayacak

İzmir Alsancak Stadı'nın ihalesi Ocak'ta!

Yeni Alsancak Stadı'nın ihalesinin Ocak 2017'de yapılması planlanıyor. Stat 18 ayda tamamlanacak. Bu arada İZVAK Başkanı Ali Erten, "İzmir'in imar planlarında spor alanı olarak kaydedilen alanların envaterini çıkartıyoruz." dedi.

Alsancak Stadı'nın yeni imar planı tartışma yarattı!

Kapalı ve açık tribünler yıkıldıktan sonra, sadece maçların oynandığı çim sahanın bakımı yapılarak korunan Alsancak Stadı’nın yeniden yapımı için gerekli imar planı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki olağanüstü toplantıda görüşüldü.

Alsancak Limanı'nın imar planı sorunu çözülüyor!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Konak Belediyesi'nin birlikte çalışma kararı aldığını belirtti.

İzmir Alsancak Limanı için çözüm çağrısı!

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirilme sürecindeki itiraz yolunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş 7 maddelik itirazın 2 maddesi üzerinde çözüm çağrısı yaptı.

Yusuf Öztürk'ten İzmir Alsancak Limanı'na yatırım çağrısı!

DENİZ Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Limanı'nın imar planlarının tartışma konusu olmaktan çıkarılıp, planlara son noktanın konması gerektiğini söyledi.

İzmir Alsancak Limanı'na yeni imar planı!

İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni imar planları, bir ay süresince askıya çıkarılacak.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nın açılışı Cuma günü yapılacak!

Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Cuma günü açılışı yapılacak olan liman için bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

İzmir Alsancak Limanı otopark oldu!

İZMİR’de geçtiğimiz yıllarda kruvaziyer gemilerle ilkbahar- sonbahar sezonunda 500 bini aşkın turistin ayak bastığı Alsancak Limanı, 2016 sezonunu açamadı.Yolcuların çıkış yaptığı liman içindeki tek hareketli yer ise otopark olarak kullanılan bölüm oldu.

İnebolu Limanı’nı 49 yıllığına Eti Bakır işletecek!

Satış ihalesi Başbakan tarafından onaylanan İnebolu Limanı’nın devriyle ilgili sözleşme, Özelleştirme İdaresi ile ihaleyi kazanan Eti Bakır AŞ arasında imzalandı.

Alsancak Limanının imar planı kabul edildi mi Haberi

Alsancak Limanının imar planı kabul edildi mi

Kruvaziyer ve Yük Umanı olarak ayrılan Alsancak Limanı'nın yeni imar planı, Konak Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Planda Kruvaziyer Limanı başta olmak üzere yapılan değişiklikler var. 2012'de Kruvaziyer Limanı'nda 1.25 olan emsal 0.50'ye düşürüldü. Önceki planda olduğu gibi kruvaziyer ve konteyner bölümünde yer alan mevcut yapıların yıkılması durumunda yeni yapılacak yapılara maksimum 30.50 metreye kadar yükseklik izini verildi. Yük Limanı'nda liman sınırı olarak, Meles Deltası belirlendi. Dolgu alanları ve rıhtım ötelemeleri plana işlendi. 


İki adet 10 katlı bina 

Ege'de Sonsöz'den Onur Deniz'in haberine göre, limana yönelik idari, işletme binalarının yer alacağı hizmet alanı toplam 10 bin 289 metrekare olarak belirlendi. İçinde Resmi kurumların yer alacağı bölümün toplam inşaat alanı ise 22 bin 978 metrekare olarak hazırlanırken, planda iki adet on katlı ve...