16 / 05 / 2024

alsecco karbon devrimi

alsecco karbon devrimi

Alsecco, 24-28 Nisan’da Tüyap Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek Yapı Fuarında yerini alıyor

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Bina güçlendirmede mucize yöntem: İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi!

Hatay’da üçüz bloklardan biri adeta kum yığınına döndü, biri ağır hasar aldı, diğeri ise dimdik ayakta kaldı. Ayakta olan blok, 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yöntemiyle güçlendirilmiş. İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi....

Novocem: OYAK Çimento’dan düşük karbon emisyonlu yeni çimento! 

Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak amacıyla çevreci ürünler geliştirmeyi sürdüren OYAK Çimento, düşük karbon emisyonuyla üretilen ‘Novocem’ çimentosunu da ürün gamına kattı. 

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı yaparak, "Şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz." dedi.

Sıfır Sıfır Karbon Yönetim Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sıfır Sıfır Karbon Yönetim Ve İnşaat Limited Şirketi Kadıköy'de Cihan Çelik ve Doruk Batuhan Şahnali ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul sektöründe karbon emisyonları azaltılacak!

Gayrimenkul sektörünün karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 40’ından sorumlu olduğunu anımsatan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç sektörde iş yapış şekillerinin değişmesi gerektiğini dile getirdi. 

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Reysaş GYO depolarını 'solar depolara' çevirecek!

Reysaş GYO portföyünde yer alan depolarını Yeşil Lojistik kapsamında karbon salınımını azaltan "Solar Depolara" çevirecek ve yeni depolarını da "Solar Depo" olarak inşa edece.

VakıfBank’tan 'Yeşil Konut Kredisi’ kampanyası!

Türkiye’nin ilk karbon negatif bankası olan VakıfBank, sürdürülebilir bankacılık çalışmalarını sürdürüyor .Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile yakın zamanda 200 milyon Euro’luk  'Yeşil Konut Kredi’ anlaşmasına imza atan VakıfBank, bu kapsamda ‘Yeşil Konut Kredisi’ kampanyası başlatıyor.

Suudi Veliaht Prensi, geleceğin doğayla uyumlu sıfır karbon şehrini duyurdu!

NEOM içindeki The Line projesini açıklayan Suudi Veliaht Prensi, "Çizgi çekmenin zamanı geldi" diye konuştu.

SabancıDx çimento üretiminde tasarruf sağlayacak!

Dijital ve analitik şirket SabancıDx firmaların karbon salınımı stratejilerini destekleyen uçtan uca yazılım çözümü CDx’i duyurdu.

GABORAS VE G4S’den gayrimenkul güvenliğinde yapay zeka devrimi!

Şimdiye kadar gayrimenkulün finansal ve teknik durumlarını analiz imkanı sunan GABORAS, dünyanın en büyük güvenlik şirketi G4S ile yaptığı işbirliği kapsamında artık risk durumunu da eş zamanlı izleyip, analiz ederek raporlayabilecek. 

GABORAS'tan gayrimenkulde yapay zeka devrimi!

GABORAS, hukuk bürosu Newmind ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında artık gayrimenkulün hukuksal durumunu da eş zamanlı izleyip, analiz edilerek raporlayabilecek. 

alsecco karbon devrimi Haberi

alsecco karbon devrimi

Isı yalıtımında ve dış cephede uzman kimliğiyle öne çıkan Alsecco, bu yıl 36.’sı düzenlenen İstanbul Yapı Fuarı’nda iki yeni mantolama sisteminin de lansmanını yapıyor. “Carbon Devrimi” sloganı ile dikkatleri çekecek olan Alprotect Carbon paket sistemi, Alsecco’nun carbon fibre teknolojisi ile üretilen organik mantolama sistemidir. Yüksek darbe dayanımı, koyu ve yoğun renklerin de kullanılabildiği geniş son kat renk yelpazesi, elastik son kat kaplaması ile özellikle darbe dayanımı tercih edilen okul, hastane gibi yapılarda mimar ve mühendislerin tercihi olacaktır.


Fark Yaratan, Son Teknoloji Ürünler

Alprotect Nova, Alsecco patentli astarlı taşyünü ile taşyünü üzerine uygulanan ısı yalıtımı sıva tabakasının kısa sürede kuruyup çatlak oluşma riskini azaltan bir çözümdür. Yine darbe dayanımı, elastik son kat kaplama ve canlı renklerin kullanımı bu sistemde de söz konusudur.

Alsecco...