15 / 05 / 2024

Alternatif Konaklama ne demek

Alternatif Konaklama ne demek

Turizmde otel ve tatil köyüne alternatif birçok yatırım imkanı bulunuyor. Apartman dairesi, villa, yalı, rezidans, yayla evleri ya da tekneler de klasik konaklama mekanlarına alternatif oluşturmaya başladı.

Alternatif Konaklama ile gecede 9 milyo lira ciro yapılıyor!

60 bin civarında mekânın dahil olduğu Alternatif Konaklama sektöründe gecelik ciro 9 milyon TL’ye yaklaşırken, oluşan 300 bin yatak kapasitesi milyonlarca yerli ve yabancı turistin ihtiyacını karşılayabilecek seviyede...

Bungalov ve villa kiralayacaklar dikkat! Bunu yapmazsanız başınız çok ağrıyabilir!

Son yılların alternatif konaklama yöntemleri arasında bulunan bungalovlar ve villalara talep her geçen giderek daha da artıyor. Ancak son dönemlerde sık sık yaşanan dolandırıcılık vakaları da sektörde endişe yaratıyor. 

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Özgüneş Turizm'den Antalya'ya 112 milyon 671 bin TL'lik otel yatırımı!

Özgüneş Turizm ve Tic. A.Ş Antalya'ya turizm konaklama tesisi projesi için düğmeye bastı. Manavgat ilçesinde hayata geçirilecek olan proje 112 milyon 671 bin TL'ye mal olacak.

Gelişmekte olan ülkeler dolara alternatif arıyor! BRICS Amerikan Doları'nın egemenliğine meydan okuyor!

Gelişmekte olan ülkelerden oluşan BRICS grubu (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika), Amerikan dolarının küresel ekonomik sistemdeki üstünlüğüne karşı harekete geçerek alternatif arayışlarını hızlandırıyor.

Ne altın ne de dolar. Düğünlerde artık bu takılmaya başlandı. Herkesin bakmasında fayda var

Düğün sezonu açıldı. Altın ve dolar fiyatları yükselince vatandaşlar ne takacağını şaşırdı. Düğünlerde takmak için ise bir alternatif oluştu. İşte o alternatif hakkında detaylar...

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

14 ve 22 ayar altın kolye uçları ne kadar? Koçak altın kolye uçları kaç TL? 25 Ocak 2023 fiyat listesi

Spor, klasik ve alternatif kıyafetler ile aksesuarlara eşsiz bir uyum sağlayan altın kolye uçlarının fiyatları araştırılıyor. Peki 14 ve 22 ayar altın kolye uçları ne kadar? Koçak altın kolye uçları kaç TL? 25 Ocak 2023 fiyat listesi.

Konaklama Vergisi nedir? Konaklama Vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konaklama Vergisini kim öder?

Konaklama Vergisi Tebliğ Taslağı Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından paylaşıldı. Taslakta Konaklama Vergisine dair detaylar yer aldı. İşte detaylar!v

A101 ayaklarınızı yerden kesecek! A101'de bisiklet fiyatları ne kadar? 26 Ağustos 2022 A101 bisiklet fiyat listesi...

Güneşli yaz günleri bisiklete daha fazla ilgi gösteriyor. 7'den 70'e pek çok kişinin hayranı olduğu bisikletler toplu taşımalar yerine sağlıklı bir alternatif olarak görülüyor. Peki, A101'de bisiklet fiyatları ne kadar? A101'de bisikletler kaç TL? A101'de hangi bisikletler satışta? İşte 26 Ağustos 2

Çırağan Otel Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çırağan Otel Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta Ayşe Güneş tarafından kuruldu.

Xiaomi Smart Air Fryer fiyatları ne kadar? İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Bu Anneler Gününde annesine en güzel en değişik hediyeyi almak isteyenlere güzel bir alternatif olan Xiaomi Smart Air Fryer daha az yağ ve kalori ile daha sağlıklı yemekler yapmanızı sağlıyor. Peki, Xiaomi Smart Air Fryer fiyatları ne kadar? İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Toyota fiyatları ne kadar? İşte Toyota Yeni Camry'nin 16 Nisan 2022 güncel fiyatı...

Toyota'nın en çok satılan aracı Corolla olarak biliniyor. Ancak marka, bu araçlara alternatif olarak da birçok model üretiyor. Bu modellerden biri ise Yeni Camry. Peki, Yeni Camry'nin fiyatı ne kadar? İşte cevabı...

Alternatif Konaklama ne demek Haberi

Alternatif Konaklama ne demek


Turizmde otel ve tatil köyüne alternatif birçok yatırım imkanı bulunuyor. Turizm sektörüne yönelmek isteyen girişimciler, otel ve tatil köylerine alternatif olarak apart otel, butik otel, pansiyon ya da kamp yerine yatırım yapabileceği gibi evlerini de konaklama mekanlarına dönüştürebilir. 


Apartman dairesi, villa, yalı, rezidans, yayla evleri ya da tekneler de klasik konaklama mekanlarına alternatif oluşturmaya başladı. 


Türkiye'ye gelen turist sayısının her geçen yıl artmasına karşın, bazı yerlerde turistik tesis yatırımlarının yetersiz oluşu yatırımcıların iştahını kabartırken, girişimcileri de alternatif konaklama imkanlarına yönlendiriyor. 


Bazen çok küçük bir sermaye ile evinizin kapılarını yerli ya da yabancı turistlere açabilir, bazen de "kayda değer" bir sermaye ile butik, apart otel ya da pansiyonları satın alarak ya da kiralayarak turizm sektörüne adım atabilirsiniz. 

Dünyada birçok insan ister turistik, ister iş...