15 / 05 / 2024

alternatif tatil

alternatif tatil

Bungalovların yılbaşında doluluk oranı yüzde 91'i geçti...

Son yıllarda en çok tercih edilen uygun fiyatlı konaklama seçenekleri arasında bulunan bungalov evler, yılbaşı tatilinde büyük talep gördü. Tatilox.com’un araştırmasına göre, yılbaşında alternatif tatil seçeneği sunan bungalovlarda ortalama doluluk oranı yüzde 91 olarak belirtildi. 

Doğa Tatil Köyleri Armutlu projesi tüm hızıyla yükseliyor!

Avrupa’nın en büyük alternatif turizm tatil merkezi projesi Doğa Tatil Köyleri Armutlu, tüm hızıyla yükseliyor. Projede doğa ve denizin eşsiz güzelliği sunuluyor.

Villa kiralamaları otellere alternatif oldu!

Aşırı kalabalık yerine daha sakin bir ortamda ucuza tatil yapmayı tercih edenler için son yıllarda otellere alternatif olan villa kiralama sektörü, her geçen gün büyüyor.

Kemer Tac'ün Nisa Resort hizmete açıldı!

Kemer’de 36 bin metrekare alanda muhafazakar kesime hitap eden 5 yıldızlı 'Tac’ün Nisa Resort' hizmete girdi. Azeri işadamı Rauf Memedov, "Türkiye'de alternatif tatil konseptine Tac’ün Nisa ile giriş yaptık. Yenileri de gelecek" dedi.

Kruvaziyer turizmi 75 bine ulaşacak!

TÜRKİYE ve Yunanistan kıyılarında alternatif tatil olanağı sunan kruvaziyer gemilere talep artıyor. Geçen yıl 65 bin turistin tercih ettiği turların bu yıl yeni gemilerle 75 bine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Sky Tower Hotel'de alternatif tatil fırsatları!

Tüm dünyada yaygın İslami inanca ve kurallara uygun şekilde tatil yapmak isteyenler için ortaya çıkan helal turizm konsepti dünyada 100 milyar dolar büyüklüğe sahip.

Setur sömestirde keyifli tatil alternatifleri sunuyor!

Setur sömestirde keyifli tatil alternatifleri sunuyor. Ayrıcalıklı tatili alternatif seyahat olanaklarıyla birleştiren Setur, sömestirde seyahat severlere birbirinden güzel seçenekler sunuyor. Yeşim ÖZALTAY, sömestir tatil seçeneklerini değerlendirdi.

Kaş'ta adrenalin parkuru yoğun ilgi görüyor!

Begonvil Turizm A.Ş. tarafından Çukurbağ Mahallesi'nde 25- 30 metre yükseklikteki çam ağaçları arasına kurulan 'Yüksek Parkur', yerli ve yabancı turistlere alternatif tatil imkanı sunuyor

Alternatif turizm pastası büyüyor!

'Her şey dahil'den sıkılan alternatif tatil arayanların gözde mekanı Olimpos turistelerin ilgisini çekiyor. 'Alternatif tatilin' toplam pastadaki payı yüzde 5. Türkiye'de alternatif turizmin büyümesi için bölge halkı da yoğun çaba gösteriyor.

Ramazan indirimleri otelleri dolduramadı!

Ramazan ayının turizmciler açısından bu yıl tatil sezonunun "zirvesine" denk gelmesi nedeniyle yerli turiste hitap eden bazı otel ve tur operatörlerinin hazırladığı alternatif tatil paketleri beklenen ilgiyi görmedi.

Ramazan ayında otel doluluk oranları yüzde 60'a ulaştı!

Ramazan ayının turizmciler açısından bu yıl tatil sezonunun "zirvesine" denk gelmesi nedeniyle yerli turiste hitap eden bazı otel ve tur operatörlerinin hazırladığı alternatif tatil paketleri beklenen ilgiyi görmedi.

Doğu Karadeniz yaylaları alternatif tatil imkanı sunuyor!

Serin havası, ormanları, krater gölleri, dereleri, yöresel yemekleri ve kültürel yaşantı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, son günlerde artan hava sıcaklıklarından bunalan, çalışma hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenlere alternatif sunuyor.

Şah inn Paradise Ramazan’da tatil yapılmaz algısını değiştirdi!

Şah inn Paradise Ramazan’da tatil yapılmaz algısını değiştirdi. Alternatif turizmin lider markası Şah Inn Paradise, Antalya’nın saklı cenneti Kumluca’ daki tesislerini yenileyerek 8. sezonuna “merhaba” dedi.

alternatif tatil Haberi

alternatif tatil


Muhafazakar kesimin tercih ettiği alternatif tatil, 5 yılda yüzde 200 oranında büyüme gösterdi. Alternatif turizmde sektör lideri Şah inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, "Her sezon bu sektöre yeni tesisler giriyor fakat talep o kadar fazla ki yine de yetmiyor" dedi.


Antalya Kumluca'da bulunan 5 yıldızlı tatil köyü Şah inn Paradise'ın Genel Müdürü Yusuf Yücel, Türklerin alternatif turizme sıcak baktıklarını ve her geçen gün talebin arttığını söyledi. Şu anda sektör lideri olduklarını belirten Yücel, sözlerine şöyle devam etti:


6 sene önce 'Türk aile yapısına uygun tatil' anlayışıyla bu sektöre girdik. Bu konsepti oluştururken sadece muhafazakar kesimi düşünmedik. Kıskanç eşleri, aileleri, kadınları da düşünerek Türk örf ve adetlerine uygun bir tatil anlayışı oluşturduk. Aslında turizme de yeni bir konsept kazandırdık. Türkler bu...