29 / 04 / 2024

alternatif turizme gelen başvuru sayısı

alternatif turizme gelen başvuru sayısı

GÜNEY Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) mali destek programlarına 165 proje başvurusu yapılırken, yatırım tutarı 130 milyon lira olan projeler için ajanstan 70 milyon lira destek talep edildi.

Otobüs biletlerine gelen yüksek zamlar firmaların yeni çareler üretmesine neden oldu! Taksitli satış başladı

Türkiye'de mazota son 6 ayda gelen zamlar bir litre yakıtın 28 liraya dayanmasına neden oldu. Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar bilet fiyatlarındaki aşırı artış nedeniyle müşteri kaybetmemek için alternatif çareler arıyor.

Asboğa Gölü turizme kazandırılacak!

Yurdun kış turizminde önde gelen merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Asboğa Gölü'nün turizme kazandırılıp yöredeki turizmin 12 aya yayılması planlanıyor. 

Tünel Akvaryum ihale süreci Aralık ayında başlayacak!

Trabzon'da su altı canlılarının tanıtılması ve alternatif turizme katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilecek olan  "tünel akvaryum" için ihale süreci yakında başlayacak. 

Anamur Köşekbükü Mağarası turizme yeniden açılıyor!

Mersin Anamur Köşekbükü Mağarası'nın yeniden turizme kazandırılması için çalışma yapılıyor. Mağara 2 yıl önce meydana gelen orman yangınında çevresindeki mesire alanı tamamen yanmıştı.

Bursa'daki 2 bin 400 yıllık Bitinya Sarayı turizme kazandırılacak!

Bursa'da 2 bin 400 senelik Bitinya Sarayı'na ait tünel, mahzen ve Uludağ'dan gelen suyu taşıyan kanalların bulunduğu bölümleri ortaya çıkaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, bütün halindeki tarihi yapıyı turizme kazandırmayı hedefliyor.

Kandıra Bağırganlı sahili turizme kazandırılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sahil bölgelerini turizme kazandırmaya devam ediyor. Yapılan sahil düzenleme çalışmalarıyla cazibe merkezi haline gelen Kandıra sahilleri, her yıl artan oranlarla binlerce tatilciyi kendine çekiyor.

Kepez'de bilim merkezi ve alternatif turizme ilk adımlar atıldı!

Kepez Belediyesi Meclisi toplantısında, 2 yatırım yapılmasının önü açıldı. Mecliste, Antalya'nın ilk bilim merkezi alt yapısını hazırlayacak olan bilim kulübü kurulmasına, Kepez Parkorman'da alternatif turizm yapılacak bir işletmeye onay verildi.

Tarihi Van Evleri turizme kazandırılacak!

Van da yok olmakla yüz yüze olan tarihi Van evlerinden 4 tane yaptırılarak turizme kazandırılacak. Tarihi evlerde Van'ın önemli simgeleri haline gelen değerlerin tanıtım ve pazarlamasına yer verilecek.

Yıldırım Özden: Antalya'da ev alımları turizme bağlı olarak gelişiyor!

Tolerance Yatının Danışmanlık Emlak Genel Müdürü Yıldırım Özden, Rusya'dan Türkiye'ye gelen Rus turistin yüzde 80'ini Antalya'yı tercih ediyor. Ev alımları da turizme bağlı olarak gelişiyor" dedi.

Alternatif turizme 165 başvuru geldi!

GÜNEY Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) mali destek programlarına 165 proje başvurusu yapılırken, yatırım tutarı 130 milyon lira olan projeler için ajanstan 70 milyon lira destek talep edildi.

Körfez turizmi yeni heyecanlar kazanacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptığı açıklamada " Edremit Körfezi alternatif turizme çok açık. Belediyemizin de yatırımlarıyla yeni bir heyecan geliyor " dedi.

Kayseri'de turizme ilgi artıyor!

Türkiye'nin önde gelen sanayi şehirlerinden biri ve iş adamı fabrikası olarak bilinen Kayseri, gözünü turizme çevirdi. Bölgenin en büyük turizm yatırımlarına soyunan şehir, Erciyes Dağı'nı bir çekim merkezi haline getirmek istiyor.

Oymapınar'da 450 bin dönüm alan alternatif turizme açılacak!

Manavgat destinasyonunda sezonun 7 ay ile sınırlı olması, turizm yatırımlarında çeşitliliğin ön planda tutulmasını gerekli kılıyor. Sezonda Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu Manavgat ağırlıyor...

alternatif turizme gelen başvuru sayısı Haberi

alternatif turizme gelen başvuru sayısı

GÜNEY Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) mali destek programlarına 165 proje başvurusu yapılırken, yatırım tutarı 130 milyon lira olan projeler için ajanstan 70 milyon lira destek talep edildi. 


GEKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2015 yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla illerinde hayata geçirilecek Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları'na başvuru süresi sona erdi. Toplam 165 proje başvurusu yapılan programlar kapsamında ajanstan talep edilen destek tutarı 70, toplam yatırım teklifi tutarı ise 130 milyon lira olarak gerçekleşti. 

Güney Ege Bölgesi'nde alternatif turizmin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacını taşıyan, Kar Amacı Güden İşletmeler ve Kar Amacı Gütmeyen Kurumlara yönelik iki bileşenden oluşan Alternatif Turizm Mali Destek Programına, bölgeden 114 proje başvurusunun yapıldığı belirtilen açıklamada, "Termal...