25 / 05 / 2024

altın tahvil

altın tahvil

Başbakanlık Hazine Müsteşarı Çelik, "Altın tahvil ve altına dayalı kira sertifikası uygulamalarımızla da zaman içinde bu yastık altındaki altın kaynakları ekonomiye kazandırma noktasında çalışmalarımız mevcut." dedi.

Altın yatırımcıları dikkat! Çeyrek altın 3 bin 387 TL oldu! 26 Ocak 2024 altın fiyatları

Altının ons fiyatı bugün dolar endeksi ve BAD tahvil verilerinin etkisiyle yükselişe geçti. Çeyrek altın haftanın son işlem gününde 3 bin 387 TL oldu. İşte 26 Ocak 2024 altın fiyatları.

Altın fiyatları zirveden gerilemeye doğru yöneldi...

Altının ons rakamı, Fed'in faiz indirimine yönelik beklentiler ile tarihi rekorunu 2148 dolara taşırken; gram altın da zirvesini yenilemiş oldu ve 2000 liraya kadar geldi. Altın fiyatları sonrasında, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki artışın etkisi ile rekor seviyeden aşağı doğru geriledi. İ

Altındaki yükseliş tavan yaptı! Gram altın fiyatı tarihi zirvesinde...

Ons altın rakamı, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşün etkisi ile 1982 dolara kadar çıkış gösterdi. Buna göre, Gram altın fiyatı, ons altındaki artışında etkisi ile tarihi zirvesine ulaştı. İşte haberin detayları...

Altında balans ayarı bozuldu! Altın fiyatları resmen çakıldı! Yatırımcılar neye uğradığını şaşırdı!

Güçlü dolar ve ABD tahvillerinin, alternatif yatırımları cazip hale getirmesi ile beraber altın fiyatları resmen çakıldı. Uzmanlar altının 1.900 doların üzerine çıkması için doların ve tahvil getirilerinin zayıflaması gerektiğini söylüyor.

Altın piyasası dalgalanıyor: 25 Ağustos 2023 gram altın, çeyrek altın ve tam altın ne kadar, kaç TL? Son dakika!

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatları düştü, ancak bugün tepki alımlarıyla toparlandı. Ons altın, ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşüşle yükseldi. Gram altın, Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla düşerken döviz kurları da geriledi.

Altını olana yas tutturacak haber!  Eyvah, eyvah bu sefer yandık! Analistler şimdi açıkladı: Altın tam bu kadar olacak!

Analistler, altını olanlar için kötü haberler veriyor! Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları, faiz artışlarının öngörülenden daha fazla olabileceği yönünde sinyal verdi ve piyasalarda düşüşler yaşandı. Tahvil faizleri ve dolar endeksi yükselirken altın, hisse ve döviz piyasalarında değer kaybı görüldü.

Altın, dolar, euro, borsa!.. Bu hafta en çok hangisi kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Yatırımcı için yine heyecan dolu bir hafta daha geride kaldı. Kimi kazandı kimi kaybetti. Dolar, euro, altın, borsa, tahvil, emtia ve diğerleri… Peki 23 Ocak haftasında yatırımcısına en fazla hangisi kazandırdı, hangisi kaybettirdi? İşte yanıtı…

Altın yatırımcıları için bir umut bekleniyor! Altın fiyatları yükselecek mi?

Altın fiyatları bugün de, artan tahvil faizleri ve zayıf dolar ile birlikte yatay seyrine devam ediyor. Peki altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları yükselecek mi? 

Son dakika... Altın güvenli liman olarak cazibesini artırdı

Altın, haftanın ilk işlem gününde yükselen resesyon endişeleri ile tahvil getirileri ve doların zayıflaması nedeniyle güvenli liman olarak cazibesini artırarak yükselişe geçti.

Analistlerden yatırımcıların canını yakacak altın açıklaması: Kolay düşüş yaşanabilir...

Altın fiyatları, dolar kurunun etkisi ve ABD tahvil getirilerindeki artışın olumsuz etkenlerinden dolayı dalgalı seyre geçti. Altın fiyatları için' kolay düşüş' açıklaması yapan analistler yatırımcıları uyardı: Canınız yanabilir! İşte detaylar...

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın için 2 farklı fiyat verdi! İşler bu kez biraz daha karışık

Altının gramı 970'li liraları gördü. Açıklanan resmi rakamlara göre, altın 2 gün gibi kısa bir sürede bile 5 liralık bir yükseliş gösterdi. Peki yatırımcıların gözdesi altının yükselişi devam edecek mi? Enflasyona endeksli tahvil piyasaya sürülecek mi? İşte İslam Memiş'in açıklamaları...

Altın fiyatlarına Fed baskısı!

Altın fiyatları, tahvil getirilerinin iki yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla düştü. Tahvil faizlerindeki bu yükselişte Fed'in daha hızlı sıkılaşacağı beklentileri ve politika yapıcıların açıklamaları etkili oldu.

Kira sertifikası ile altın kaynakları ekonomiye kazandırılacak!

Başbakanlık Hazine Müsteşarı Çelik, "Altın tahvil ve altına dayalı kira sertifikası uygulamalarımızla da zaman içinde bu yastık altındaki altın kaynakları ekonomiye kazandırma noktasında çalışmalarımız mevcut." dedi.

altın tahvil Haberi

altın tahvil

Başbakanlık Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, BNP Paribas Cardif Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Cemal Kişmir'in moderatörlüğünü yaptığı "Türkiye’nin Geleceği" konulu oturumda, Türkiye ekonomisinin 2000'li yılların başından itibaren gerçekleştirdiği reformlarla aslında önemli bir yol katettiğini söyledi. 

Tek Hazine hesabı uygulaması 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Osman Çelik, yakın zamanda Mecliste sonuçlanan tek Hazine hesabını uygulamaya aldıklarını ifade etti. Çelik sözlerine şu şekilde devam etti; "Genel yapısı şudur; Hazine müsteşarlığı ve kamunun finansmanını sağlar, borçlanma ihtiyacını karşılar. Bunun yanı sıra genel bütçeli kuruluşlarla birlikte özel bütçeli kuruluşların da kaynakları var ve bunların bir kısmı atıl bir şekilde duruyor. Biz bu tek Hazine hesabıyla kamunun bütün borçlarını ve alacaklarını, ödemelerini bir hesapta toplayıp buradan gerçekleştirmeyi planladık. Burada da Hazinenin imkanlarını artırmak,...