03 / 10 / 2024

altın tahvili sıkça sorulan sorular

altın tahvili sıkça sorulan sorular

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları 4 etap halinde toplanıyor. Peki altın sahiplerinin kazancı ne olacak? Sertifikaya nasıl başvurulacak? İşte altına dayalı kira sertifikası sıkça sorulan sorular..

Altın ve dolardan daha fazla kazandıracak yatırım aracı belli oldu! Yatırımcılara büyük kazanç sağlayacak!

Ekonomist Hatice Kolçak, yatırımcılara yönelik yaptığı açıklamada gümüşün, altın ve dolara kıyasla daha fazla kazandıracağını açıkladı. 

İslam Memiş gram altının 4 bin 500 TL olacağı tarihi açıkladı! Elinde altın bulunduranlara 'Sahip çıkın' tavsiyesi! 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının 4 bin 500 TL olacağı tarihi açıkladı. İşte elinde altın olanların merakla beklediği o tarih...

Gram altın tarihi rekorunu kırdı! Altın yatırımcıları müjde! 20 Eylül 2024 son dakika altın fiyatları!

Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Altın yatırımcısına müjdeli haber geldi. Gram altın bugün tarihi rekorunu kırdı. Bugün gram, çeyrek, yarım, tam, ata, gremse altın fiyatı ne kadar oldu? İşte 20 Eylül Cuma son dakika altın fiyatları... 

İslam Memiş'ten FED'in faiz kararı sonrası gram altın için yeni açıklama geldi! 

Finans analisti İslam Memiş, para piyasaları için tarihi gün olduğunu söylediği  FED'in faiz kararından sonra açıklamalar yaparak, ons ve gram altını yorumladı. İşte İslam Memiş’in o açıklamaları..

Goldman Sachs'tan altın tahmini! Altının kısa vadede geleceği seviye belli oldu!

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, bu yıl yüzde 21 değer kazanan spot altın için tahmini açıkladı. Kısa vadede altın ne kadar olacak?

Altın zincirlerini kırdı! Gram altın gümbür gümbür geliyor! 23 Ağustos 2024 altın alış-satış fiyatı canlı!

Altın fiyatları, ons altındaki hareketlilik ve dolar kurundaki değişimlerle fiyatlanmaya devam ediyor. Haftanın son işlem gününde altın, yukarı yönlü hamlesine devam ediyor. Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Gram altın kaç lira? 23 Ağustos 2024 altın fiyatları.

Altında fren patladı! Gram altın rekorları kıra kıra geliyor! 21 Ağustos altın alış-satış fiyatları canlı!

Altın fiyatlarında yükseliş devam ederken, gram altın bugün tarihi rekorunu yukarı çekti. Peki çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın kaç lira? 21 Ağustos altın alış-satış fiyatları canlı!

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram, çeyrek, yarım, tam altın kaç lira? 20 Ağustos 2024 altın fiyatları

20 Ağustos altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Son zamanlarda rekor yükseliş sergileyen altının ons fiyatı 2504 dolar oldu. Pek, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ne kadar? 20 Ağustos 2024 altın fiyatları.

Altın rekora doymuyor! Çeyrek altın bugün ne kadar oldu? Gremse altın kaç lira? 19 Ağustos 2024 altın alış satış fiyatı

Altın fiyatları yeni haftaya rekorla başladı. Altının ons fiyatı bugün 2496 dolara kadr yükseldi.  Çeyrek altın ne kadar oldu? Gremse altın kaç lira? 19 Ağustos 2024 altın alış satış fiyatı.

Yastık altındaki altınlar kabardıkça kabardı! Gram altın fırladı, çeyrek altın uçtu! 15 Ağustos 2024 altın fiyatları!

Altın fiyatları dün ABD enflasyon rakamları sonrası atak yaptı. Gram altın fırladı, çeyrek altın uçtu. Altın fiyatları bugün ne kadar? 15 Ağustos 2024 altın fiyatları.

Altın gümbür gümbür geliyor! Gram, çeyrek altın ne kadar? 12 Ağustos 2024 Pazartesi altın fiyatları

Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı. Altındaki yükseliş tam gaz devam ederken yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Gram, çeyrek altın ne kadar? 12 Ağustos Pazartesi altın fiyatları.

Altın fiyatlarında yükseliş tam gaz! Son dakika gram altın, çeyrek altın kaç TL? 11 Ağustos Kapalıçarşı canlı fiyatlar..

Gram altın 2617 TL ile son zamanların en yüksek seviyesini görürken; enflasyona karşı potansiyel olarak sağladığı koruma sebebiyle yatırımcıların bir numaraları yatırım kaynağı olmayı sürdürüyor. Peki 11 Ağustos 2024 bugün tam altın, gram altın ve çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu, kaç lira?

25 gram Adana burma bilezik fiyatı fırladı! Düğünü olanlar yandı! 22, 18 ve 14 ayar altın bilezik fiyatları 6 Ağustos

Gram altının 2.655 lira olmasıyla, altın bilezik fiyatları fırladı. Düğünlerde en çok tercih edilen 25 gram Adana burma bilezik fiyatı adeta cep yakıyor. İşte 22, 18 ve 14 ayar altın bilezik fiyatları 6 Ağustos 2024...

altın tahvili sıkça sorulan sorular Haberi

altın tahvili sıkça sorulan sorular

Altını olan vatandaşların bu altınları üzerinden getiri elde edebilmelerini sağlayan bir yatırım olan altına dayalı kira sertifikası için 1. etap başvuruları yarın sona eriyor.


Yaklaşık 100 milyar dolar değerinde altınların ekonomiye kazandırılmasını ve ülke rezervlerinin güçlendirilmesi amaçlayan uygulama için başvurular 4 Ekim'de başlamıştı. 


Altına Dayalı Kira Sertifikası, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile ihraç ediliyor. 


Kamuoyuna duyurulacak Ziraat Bankası şubelerinde belirli tarihlerde 1 hafta boyunca talep toplanıyor.


Altına dayalı kira sertifikası yatırımcılarının merak ettiği hususlar, Hazine Müşteri Müsteşarlığı tarafından soru-cevap şeklinde açıklanıyor.


Altına dayalı kira sertifikası talep toplama dönemleri

1. etap 02 - 06 Ekim 2017

2. etap 09 - 13 Ekim 2017

3. etap 16 - 20 Ekim 2017

4. etap 13 - 27 Ekim 2017


Vade tarihleri

1. etap 09 Ekim 2019

2. etap 16 Ekim...