07 / 05 / 2024

altın tahvili sıkça sorulan sorular

altın tahvili sıkça sorulan sorular

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları 4 etap halinde toplanıyor. Peki altın sahiplerinin kazancı ne olacak? Sertifikaya nasıl başvurulacak? İşte altına dayalı kira sertifikası sıkça sorulan sorular..

'Kesme altın satılmayacak' iddiasına İslam Memiş'ten ilk ve son açıklama geldi! Altın almak isteyenler dikkat!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten, altın yatırımcılarının sıkça tercih ettiği 'kesme altın' ile ilgili son zamanlarda çıkan 'kesme altın satılmayacak' iddialarına yönelik kritik açıklama geldi. Kesme altın satılmayacak mı?  Altın yatırımcıları dikkat...

Reşat altın fiyatı görenleri şaşırttı! Vatandaş çeyrek altın bulamıyor, yarım altın alıyor! Kuyumcular doldu taştı

Altın fiyatları düşmeye devam ediyor. Yatırımcılar altın fiyatlarının düşmesi ile kuyumculara akın ederken, piyasada çeyrek altın sıkıntısı yaşanmaya başladı. Çeyrek altın bulamayanlar ise tercihlerini yarım altından yana kullanıyor. Bugün çeyrek altın ne kadar? Reşat altın fiyatı bugün kaç lira?

Çeyrek altın ne kadar 2024 bugün son dakika: Altın fiyatların bugün ne kadar? Tam, çeyrek altın fiyatı 2024 son dakika

Altın alıp satmak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Son zamanlarda altın fiyatlarının düşüşe geçmesi ile çeyrek altın yatırımcılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Ata, tam, çeyrek altın fiyatı 2024 son dakika...

Altın fiyatları uçuşa geçti! İşte 10 Eylül 2023 gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları!

Yatırımcıların son dakika gelişmelerini araştırdığı altın fiyatları uçuşa geçti. Peki altın fiyatlarında son durum ne? İşte 10 Eylül 2023 gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları...

İslam Memiş: Altında Ekim rallisi, gram altın 2 bin lirayı aşacak! Hemen acilen buraya bakın, sonra pişman olmayın!

İslam Memiş, gram altının 2000 lira üzerine çıkacağını söyledi. Memiş, Ekim ayında dolar karşısındaki varlıklarda tekrar bir ralli beklediğini de açıkladı.

Altında sert düşüş! Kıyıda köşede gram altını, çeyrek altını olanlar dikkat! 30 Ağustos Çarşamba canlı altın fiyatları

Altın fiyatları 30 Ağustos Çarşamba günü yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Altın düştü mü, yükseldi mi? Elinde gram altını, çeyrek altını bile olanlar baksın! 30 Ağustos Çarşamba altın fiyatları ne kadar oldu? 

ALTIN YÜKSELİŞTE: Son dakika! Gram, çeyrek, yarım altın kaç TL? 29 Ağustos 2023 altın fiyatları...

29 Ağustos Salı günü altın fiyatları yukarı yönlü hareketini sürdürmeye devam ediyor. Gram altın, 1.630 TL seviyelerinde seyrettiği noktadan, şu an itibarıyla 1.650 TL seviyesine kadar yükseldi.

Canlı altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 29 Ağustos 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın üçncü işlem gününde de yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Her geçen gün değer kaybeden altının onsu bugün 1925 dolardan işlem görüyor. Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 29 Ağustos 2023 altın fiyatları.

Gram altın tırmanışa başladı, yatırımcılar şaşkın! Gram, yarım, çeyrek altın kaç TL? 23 Ağustos 2023 altın fiyatları!

Altın fiyatları, Jackson Hole Ekonomik Sempozyumu öncesinde yaşanan dört haftalık düşüşün ardından toparlanma eğilimine girdi. Peki, gram, yarım, çeyrek altın kaç TL? İşte 23 Ağustos 2023 altın fiyatları...

Altın şaha kalktı! Kıyıda köşede, yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! 23 Ağustos Çarşamba altın fiyatları

Son günlerde aşağı yönlü hareket eden altın fiyatları bugün şaha kalktı. 1900 doların altına kadar gerileyen ons altın bugün 1903 dolardan işlem görüyor. Kıyıda köşede, yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba altın fiyatları.

Altın gaza bastı! Gram altın fırladı! Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar? 2 Ağustos 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın üçüncü günü gaza bastı. Gram altın ise adeta fırladı.  Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar? 2 Ağustos 2023 altın fiyatları...

Elinde bir gram bile altını olanlar aman dikkat! 30 Temmuz 2023 altın fiyatları tek tek açıklandı! Acil bakın!

Elinde bir gram bile altını olanlar aman dikkat... 30 Temmuz 2023 altın fiyatları tek tek açıklandı... Acil bakın...

20 Temmuz 2023 altın fiyatları tek tek açıklandı! İşte son dakika altın fiyatları! Hemen bakın!

20 Temmuz 2023 altın fiyatları tek tek açıklandı... Peki gram altın, çeyrek altın, yarım altın bugün ne kadar? İşte son dakika altın fiyatları... Hemen bakın...

altın tahvili sıkça sorulan sorular Haberi

altın tahvili sıkça sorulan sorular

Altını olan vatandaşların bu altınları üzerinden getiri elde edebilmelerini sağlayan bir yatırım olan altına dayalı kira sertifikası için 1. etap başvuruları yarın sona eriyor.


Yaklaşık 100 milyar dolar değerinde altınların ekonomiye kazandırılmasını ve ülke rezervlerinin güçlendirilmesi amaçlayan uygulama için başvurular 4 Ekim'de başlamıştı. 


Altına Dayalı Kira Sertifikası, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile ihraç ediliyor. 


Kamuoyuna duyurulacak Ziraat Bankası şubelerinde belirli tarihlerde 1 hafta boyunca talep toplanıyor.


Altına dayalı kira sertifikası yatırımcılarının merak ettiği hususlar, Hazine Müşteri Müsteşarlığı tarafından soru-cevap şeklinde açıklanıyor.


Altına dayalı kira sertifikası talep toplama dönemleri

1. etap 02 - 06 Ekim 2017

2. etap 09 - 13 Ekim 2017

3. etap 16 - 20 Ekim 2017

4. etap 13 - 27 Ekim 2017


Vade tarihleri

1. etap 09 Ekim 2019

2. etap 16 Ekim...