04 / 05 / 2024

altındağ mülteci mahallesi

altındağ mülteci mahallesi

Mimarlar, Suriyeli mültecilerin barınma ve kentle bütünleşme sorununa çözüm önerileri üretmek amacıyla, mültecilerin yerleştirildiği Önder Mahallesi’nde ön tespit gezisi gerçekleştirdi.

Altındağ Belediyesi 2 gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Altındağ Yunus Emre Mahallesi'nde yer alan iki adet gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 20 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kervansaray Holding'in gayrimenkulleri rayiç değerlerinin altında mı satıldı?

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.'nin 2013-2015 tarihleri arasında firma bünyesine ait gayrimenkulleri nin  rayiç bedelin altında satıldığı iddia edildi.

Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi'ndeki dönüşüm projesinin ihalesini gerçekleştirdi...

Ankara Büyükşehir'den Altındağ’ın gençlik merkezine mühür!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Altındağ Belediyesi’nin Karacaören Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi ile aynı yerde inşa edilen Karacaören Spor ve Etkinlik Alanı mühürlendi. 

Altındağ'da Kale Mahallesi kentsel dönüşümle koruma altına alınacak!

Ankara'da yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Altındağ'daki Ankara Kalesi'nin devamı olan Kale Altı'ndaki tescilli yapıların, kentsel dönüşüm ile koruma altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı, yerli turisti bölgeye çekebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi...

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Ankara Altındağ'da 10.8 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Altındağ Gültepe Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İşin muhammen bedeli 10 milyon 790 bin 905 TL olarak belirlendi.

Ankara Altındağ'da dönüşüm molozları temizleniyor!

Ankara Altındağ Belediyesi, Önder ve Anafartalar mahallelerinden sonra Gültepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm molozlarını temizlemek harekete geçti. 

Altındağ'da 29 yıllığına yapım karşılığı kiralama ihalesi 10 Nisan'da!

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğünce, Ankara Altındağ Yenituran Mahallesi'nde ticaret fonksiyonlu inşaat yaptırmak suretiyle, 29 yıl süreli yapım karşılığı kira ihalesi 10 Nisan'da yapılacak...

Ankara Altındağ'daki 112 yatırım açıldı!

Ankara Altındağ'da hayata geçirilen 112 yatırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kiler GYO Altındağ binası 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Ankara İli Altındağ İlçesi Fehmiyağcı Mahallesi'nde, 1 Adet Hipermarket, 2 Adet Dükkan, 1 Adet Depolu Dükkan, 2 Adet Ticari Depo'ya ilişkin değerleme raporu yayınlandı...

Altındağ Belediyesi'nden örnek dönüşüm kararı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Altındağ Belediyesi, Türkiye'deki tüm yerel yönetimler arasında bir ilke imza atarak yatırımcıların ve yatırımların önünü açacak bir karara imza attı.

Altındağ'da yeni polis karakolu binası inşa ediliyor!

Ankara Altındağ Belediyesi tarafından önemli bir yatırım daha hayata geçiriliyor. Belediye, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde polis karakolu inşa ediyor.

altındağ mülteci mahallesi Haberi

altındağ mülteci mahallesi

Mimarlar, Suriyeli mültecilerin barınma ve kentle bütünleşme sorununa çözüm önerileri üretmek amacıyla, mültecilerin yerleştirildiği Önder Mahallesi’nde ön tespit gezisi gerçekleştirdi.


Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44.Dönem çalışmalarında mülteci göçmen ve yersizlik üzerine çalışmalar gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Mimarlığın Sosyal Forumu’nun üçüncüsünü  “Yersizlik” temasıyla Uluslararası olarak gerçekleştirecek olan Mimarlar Odası Ankara Şubesi yerinde inceleme gezileri ile sorunu masaya yatıracak ve çözüm önerileri oluşturacak. Bu kapsamda Suriyeli mültecilerin yaşam alanı haline gelen Ankara’da Önder Mahallesi’nde ön tespit gezisi yapıldı.


“Birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız”


Tespit gezisine Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Yönetim Kurulu üyesi Burcu Ateş, Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu üyesi Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Hakkan, Kent İzleme Merkezi Sekretaryası Yürütücüsü Redife Kolçak katıldı. Teknik heyet, tespit gezisinde, mültecilerle, muhtarla, halkla...